Att spegla det jag gillar.

Corona, eller Korona..

Corona lämnar jag därhän det finns experter på sånt, även om 'självutnämnda experter' tror sig veta bäst på olika forum.. Jag håller mig till 'Korona' istället, som kan betyda flera saker som t.ex: ljusring, gloria, ljuskrans.. finns fler exempel om man vill googla på det..

Här är ett ovanligt exempel på 'korona' sett härom dagen på en Koltrast i mitt närområde Tantolunden i Stockholm, troligen är det 'leucism' och inget annat..

Den här bilden är suddig, kameran missade fokus.. fick ingen mer chans heller! Den visar att även vänster sida på huvudet har den här 'koronan' runt ögat.. ganska snyggt.. kanske?

Tack för mig!

Inlagt 2020-03-26 12:47 | Läst 1550 ggr. | Permalink
Intressant! Att albinism förekommer då och då hos djur och fåglar är ju bekant men det är sällan man ser (förutom den kända älgen vad han nu hette liksom Ragnars and) eller fotar. Påpassligt att du såg, det är ju ganska små vita inslag ändå! Hoppas hen sjöng fint ändå......,hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-03-26 17:06
Hej! Ja, det var inget annat fel på den här Koltrasten, den for runt och jagade andra Koltrastar, så som dom ofta gör den här årstiden.. Den var rätt fin faktiskt! Tack! Björn.
Hälsn!
Kul när dom har ett kännetecken ! Den här klädde ju i sitt.
Tänker på "mina" sidensvansar, dom har ju kommit i tre veckor nu. Det skulle vara kul att veta om det är samma gäng eller om det kommer nya ibland. Om dom inte var så många så kanske man kunde hitta något kännetecken, men när dom är så stora gäng så är det omöjligt.
En har i alla fall sambon döpt till "spejaren" . Den sitter mest bredvitt sitt äpple långa stunder och bara spanar. Verkar bara vänta på att någon annan skall komma så hen får bråka lite :-)
Svar från ehrsa 2020-03-26 17:11
He he, låter kul med dina Sidensvansar! Det är nog som du säger, ibland tycks dom bara vänta på att få bråka med nån.. kanske är det hormonellt, nu i vårtider! Vad roligt att dom har stannat så länge, det tror jag du behövde.. :-) Koltrasten här var trevligt, hoppas jag får se den igen.. det är ju omöjligt att skilja på lika svarta individer annars, men här går ju det! Jag ska hålla utkik! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Egentligen samma, Corona är latin och kommer från solens korona där viruset har ett skal som påminner om solens

Har aldrig riktigt förstått hur fåglarna känner igen varandra (om de nu gör det) de ser ju lika ut. Måste vara enklare med något kännetecken, men den måste nog uppföra sig för den blir ju enkelt utpekad. Läste om någon kriminell som hade mohikanfrisör, det var ganska dumt för han blev fångad på övervakningskamera
Svar från ehrsa 2020-03-26 17:18
He he, kanske många kriminella inte direkt tillhör dom smartaste, är min känsla.. Ja, jag insåg att det är nog rätt likvärdigt men man får lite olika träffar om man googlar på corona med c eller korona med k.. men i grunden är det rätt så likvärdigt! Men viruset tycks man bara stava med c.. Den här Koltrasten var det bra fart på, den tycktes jaga iväg en annan Koltrast från området här.. kanske såg den lite 'krigsmålad' ut.. Tack! Peter.
Hälsn!
Det här är nog leucism och jag är imponerad att du såg det och dessutom hann få bilder på fågeln. Det är ju inte särskilt stora fläckar. Undrar vad tjejerna tycker om denna? Eller det kanske är sången som är helt avgörande för koltrastarna.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-03-26 21:24
Hej! Ja, jag hade så sent som i höstas likaså en blogg med ett par fåglar med 'leucism', då var det en Gråsparv som hade rätt så mycket ljusa fläckar, men också en Koltrast som hade ett ljust streck på vänster vinge.. så den här Koltrasten med sitt ljusa runt ögat syntes väldigt väl! Och det såg ut som det var full fart på den, såg ut som han jagade bort en annan hane när han försvann ur fokus för mig.. Gissar att han var en 'alfahanne' bland brudarna, sen är det nog bra om sångrösten är fin.. tror att han hade en rockig sångröst.. :-) Tack! Lena.
Hälsn!