Att spegla det jag gillar.

Cykeltur på stan..

Cyklade runt lite mot city i Stockholm i onsdags, och sedan lite på Djurgården, och därefter tillbaks mot Södermalm för att fullborda varvet medsols runt den ön.. En fin dag där jag också hamnade bland Körsbärsträden i Kungsträdgården.. Och nu blommade det till 100%!

Så här var min fina cykeltur:

Vid Bergsundsstrand stod denna folka.. inte så ofta man ser sådana numera!

Mälarvarvet på Långholmen, sett från Södermälarstrand.

Sedan hamnade jag i Kungsträdgården igen..

Cyklade Kungsgatan ner mot Stureplan..

Nybroplan

På Nybroplan finns en fotoutställning..

Stannade till i början på Strandvägen vid en bänk, för att prova att ta "cykelsuddisar" med ett kraftigt vidvinkelobjektiv (14 mm) och nära. Det gick rätt bra, tycker bilderna blev riktigt fina faktiskt..

Och här blev det visst en ofrivillig bild..

Mot Djurgården för en fika på "Blå Porten".. Men den här blåa porten ligger nog en kilometer därifrån!

Här är Blå Portens restaurang och café, med ABBA museet bakom, själv sitter jag i Liljevalchs terrass.

Som vanligt så vaktar Silltrutarna på att det ska bli några bitar över.. En vanlig fågel i Stockholm!

Utanför ingången till Blå Porten står denna resliga man..

Och utanför Liljevalchs står denna resliga fot..

Vissa åker elassisterat, bara på ett hjul..

Okänd ev. Rysk motorcykel med sidvagn i utkanten av Gamla Stan..

På väg mot Stadsgården i Slussens vindlingar..

Stadsgården med "Fotografiska", man borde kanske gå dit nån gång..

Vid Danvikstull.. Sedan blev det Södermalms solbelysta sida tillbaks mot Hornstull..

Och där blev jag till och med omsprungen av de snabba, fast jag cyklade.. hmm..

Tack för mig!

Inlagt 2015-04-26 21:48 | Läst 3000 ggr. | Permalink
Min första bil var en blå bubbla, men den var snyggare än den här, metallick med svart baklucka. Görtuff :-)
Undrar hur många klick dessa vackra blommor har fått höra.
Gillar dom fartyllda cykelbilderna.
ing-marie
Svar från ehrsa 2015-04-26 22:44
Hej! Vad roligt att du haft en bubbla! Jag ångrar faktiskt att jag inte har haft en i yngre dar, men dom var ju inte så bra vad gäller värme.. vintertid! Men bara ljudet från dom är ju "kult" numera.. Ja, i veckan var det som vackrast med Körsbärsblommorna i Kungsan..! Gillar också cykelbilderna, ska fortsätta lite experiment med dom framöver, det är svårt med det starka ljuset en solig dag, bilderna blir lätt överexponerade trots lägsta ISO, minsta bländare, och något så när långsam tid.. RAW räddar det hela känns det som! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Makalöst vackert i Kungsträdgården nu, och strålande sol hade du också. Jag tycker nog att du har för lång slutartid på cyklisterna, jag gillar när något litet ligger i skärpa:) Det är så himla skönt att cykla omkring. Jag har uppgraderat min cykel med ytterligare en korg, så nu har jag tre stycken, bra när man skall handla mat:) Du verkar ha någon racermodell, du har ju inga stänkskydd:) Många sköna bilder Jan, nu har vi några fina månader framför oss.
Svar från ehrsa 2015-04-26 23:01
Hej! Ingemar. Det är det som är det svåra med "cykelsuddisarna"! Gärna mycket fart i bilden, men ändå cyklisten något så när skarp! När man har vidvinkel så kan man lyckas om man rör sig med cyklisten i exakt samma hastighet som cykeln, men det är jättesvårt! Provade också med snabbare slutartid, men det blev faktiskt inte bra.. sett efteråt! Det blev som en "vanlig misslyckad bild", utan riktig fartkänsla, kändes det som. Jag har märkt att både med tele och vidvinkel så verkar det som 1/2 sek - 1/10 sek, någonstans där emellan verkar "rörelsen" i bilden bli bäst, och sedan hänger det också på hur pass bra man är på att följa cyklisten med samma hastighet som den, då verkar det bli som bäst! Alla cykelbilder i bloggen ovan, var egentligen överexponerade men RAW räddar det hela..

Jodå, det finns stänkskydd, men inget sticker fram framför gaffeln, plastskärmen var ivägen för V-bromsen fram.. Det är en enkel Mountainbike jag har, men har nästan slicks som däck, det är mest asfalt här trots allt, det funkar också på de få grusvägar jag cyklar på, som Djurgården runt utefter strandlinjen t.ex. Själv har jag en eller två cykelväskor bak att ta till, efter behov. Oftast räcker det med en. Att cykla är fantastiskt, man hinner så långt jämfört med att promenera! Och Kungsan var makalöst fin nu i veckan, kanske att det höll sig över helgen också, men det vet jag inte? Tack! Ingemar. Fortsätt cykla!
Hälsn!
Du verkar ha haft en strålande dag!
Bilderna från Kungsan tycker jag är jättefina.
Hoppas det sitter några rosa blomblad kvar på tisdag...då tänkte jag göra ett återbesök....
Svar från ehrsa 2015-04-26 23:08
Hej! Lena. Jag håller tummarna för att inte de rosa bladen har lossnat.. det var makalöst fint i onsdags! Ångrar att inte jag också la mig ner på rygg som den fotande kvinnan gjorde.. Fattar egentligen inte hur jag missade det! Jag hade 14 mm på kameran, jag kunde ha lagt bara kameran ner på rygg och använt självutlösaren.. Nu får jag troligen vänta till nästa år.. :-(
Hälsn!
Lena Eriksson 2015-04-27 08:06
Ibland blir man arg på sig själv...men den som väntar på något gott... :)
Det var härligt innan läggdags få vara med dig i Stockholm på denna tur.
Dessa körsbärsträd kan man inte se för mycket av.
Ett ljushuvud var där också inte ofta man ser sådana på bild.
Sov gott
Gun-Inger
som gillade denna blogg mycket.
Svar från ehrsa 2015-04-27 22:18
Hejsan! Det är sant, så är det, när Körsbärsblommorna är så här fina vill man verkligen se dom! "Ljushuvudet" var ett slumpskott från höften.. såg det först hemma vid datorn! Tack så mycket Gun-Inger.
Hälsn!
Det blev en ordentlig repa genom stan, fina bilder. :)
-affe
Svar från ehrsa 2015-04-27 22:21
Hej! Alf. För mig brukar det ofta bli ännu lite längre när jag har en ledig dag och vädret är så här fint! Cykla är fantastiskt, man hinner långt även om man cyklar i lugn takt som jag brukar göra! Tack!
Hälsn!
Fina bilder. Den reslige mannen är skulptören själv, Sean Henry. Han finns lite varstans. Har sett honom i Umeå och på Hälsingegatan.
http://www.seanhenry.com/

/Stephan
Svar från ehrsa 2015-04-27 22:23
Hej! Ja, så heter skulptören, tack för det! Skulpturen ser väldigt verklig ut, sett på lite håll.. Tack! Stephan.
Hälsn!
En rejäl cykeltur där jag gillar att du har lite av din cykel med på många av bilderna (lagom manga). Dessa bilder blir som ett ramverk till ditt inlägg. Förstår att man inte kan låta bli Kungsträdgården så här års.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-04-27 22:29
Hej! Lena. Mina cykelturer brukar nog oftast vara ännu lite längre om vädret är bra, jag lägger gärna in hela Djurgården runt också! Allting i lugn takt, man hinner långt även i lugn takt! Kungsan är grymt när blommorna är helt utslagna! Tack!
Hälsn!
Det var en härlig cykeltur du tog oss med på.
Den blå bubblan skulle nästan kunna var min första bil. har för mig att det var en 65;a, men den är nog skrotad vid det här laget.
Blommorna i Kungsan är verkligen vackra och många som beundrar dem.
Den första cykelsuddisen gillar jag och så hittade du en bruten fot dessutom.
Personen i tionde bilden hade fått en häftig huvudbonad. ;)
Svar från ehrsa 2015-04-27 22:42
Hej Det finns nästan inget bättre än att cykla runt lite planlöst i stan den här årstiden, om vädret är fint! Vad roligt att du haft en bubbla! Det är nått speciellt med dom tycker jag. Det blir lite tillbaks till barndomen, när jag hör en sådan! Jag har kört en sån, men den var inte min. Det var vinter och snö, fantastisk att ta sig fram i snön med motorns tyngd och drivningen bak! "bruten fot".. den var bra! :-) Personen med huvudbonaden var bara ett "slumpskott" taget från höften.. såg det först hemma i datorn! Tack! Margareta.
Hälsn!