Att spegla det jag gillar.

De tu..

En fortsättning på min senaste blogg där jag upptäckte två Sidensvansar som uppenbart gillade varann.. de rörde sig lite mellan olika grenar men satte sig ändå alltid bredvid varann och 'vänslades' lite.. Upptäckte att jag hade fler bilder på just detta par, på fler grenar.. fotat i Tantolunden på Södermalm i söndags.

Här finns det första inlägget: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/varen-ar-har-och-darmed-karleken.htm#comments

De tu..

Tack för mig!

Inlagt 2017-02-03 12:06 | Läst 924 ggr. | Permalink
Visst är de granna fåglar och trevligt att fånga ett kärlekspar. Vi har haft besök av sidensvansar nyligen och de var och hälsade på i min trädgård också, men jag hade ingen kamera till hands tyvärr. Nu fanns det inte mycket för dem att äta så visiten blev kort.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-02-03 16:44
Hej! Sidensvansarna är verkligen fina fåglar, känns som en hälsning från de riktigt stora skogarna.. Vintern kan vara trevlig på det sättet, det kommer fåglar som man aldrig ser under sommarhalvåret! Det är nog två år sen jag lyckades komma så här nära Sidensvansar, så det kändes bra! Man kan ju komma riktigt nära dom, men samtidigt är dom tämligen nervösa som 'flock', det verkar som dom lätt stressar upp sig själva på något sätt.. Flyger en flyger alla.. Tack! Stig.
Hälsn!
Suck! Ett stiligt romantiskt par ger hopp om våren!
Svar från ehrsa 2017-02-03 16:50
Hej! Det är såna här små 'vårtecken' man får glädjas åt.. naturen brukar ha rätt.. Bara solen visar sig så hör man ju rejält med vårkvitter från en del mesar, och gråsparvar dom pladdrar för fullt i buskagen vissa dagar, på ett sätt dom inte gjort tidigare.. Nu är det ju februari, så en eller annan Grågås borde kunna dyka upp nere vid dig nu tycker jag! Tack! Stefan.
Hälsn!
Mycket fina fåglar och bilder med ett så härligt ljus!
Svar från ehrsa 2017-02-03 16:55
Bara solen kan behaga skina så blir bilderna riktigt bra nu, känns som man kan sänka ISO:t lite.. Sidensvansar känns som en lite extra 'lyxig' fågel att få se och kunna fota! Dom är verkligen fina! Tack! Dan.
Hälsn!
Vilket charmerande kärlekspar!
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-02-03 17:01
Kan bara hålla med.. Jag har aldrig tidigare sett Sidensvansar bete sig så fint mot varann som dessa gjorde! Å andra sidan kan jag inte påstå att jag har haft så jättemånga möten med dessa fåglar tidigare så att jag kan påstå att jag har nån större erfarenhet.. Hörde på radion om den tidigare fågelräkningen, att Sidensvansar var tämligen vanliga vid årets räkning i södra Sverige och att dom troligen kommer från de stora skogarna i Ryssland.. Tack! Lena.
Hälsn!
Hej Jan det er en meget flot og chamerende fugl har jeg altid syntes. "Vänslades" det var et nyt udtryk for mig, men et dejligt ord.
Meget fin serie med et flot lys.
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från ehrsa 2017-02-03 17:08
Hej! Erik. Det är en fantastiskt vacker fågel! En fågel där 'någon' måste ha varit på extra bra humör när den 'designades'.. Tydligen kommer dessa Sidensvansarna från de stora skogarna i Sibirien, enligt 'experterna'.. Det är också spännande! Att 'vänslas' är väl ett litet äldre uttryck för att lite 'oskyldigt' kramas och pussas lite.. Vet inte om det finns något liknande ord i Danska språket? Tack! Erik.
Hilsen!
Mysiga bilder ! Dom verkar ju vara ett vackert par.
Häromkring har dom gjort rent på allt ätbart nu så frågan är om jag får se dom något mer denna säsong.
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-02-03 19:35
Hej! Ja, nog var det här ett tecken på att våren trots allt börjar närma sig.. Jag har aldrig sett Sidensvansar bete sig så här, och det var uppenbart att dom gillade varann.. Här finns fortfarande en del äpplen kvar på träden även om dom börjar se oaptitliga ut.. men det är nog så Sidensvansar vill ha det! Dessa fåglar kommer tydligen från Sibirien, som så många andra arter denna höst och vinter.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Verkar som om alla fina fåglar bor i Tanto.
Riktigt fina bilder på dessa vackra fåglar.
Svar från ehrsa 2017-02-04 22:30
He he.. Yes, jag har satt upp 'burnät' runt hela berget.. :-) Tack! Margareta.
Hälsn!
Margareta Cortés 2017-02-04 22:32
Anade väl det. 😂