Att spegla det jag gillar.

Dessa månader..

Försvinner dom inte lite väl fort.. jag tycker det! Snart har även månaden oktober passerat.. Jag har redan haft ett par bloggar med bilder från mitt närområde från oktober, men det finns fortfarande tillräckligt med bilder för att fylla ett par bloggar till härifrån Tantolunden på Södermalm, och dess närhet..

Från 'närområdet'.. jag har ganska få bilder med röda löv den här hösten, det har inte varit så jättemycket med den färgen i år, här är ändå ett undantag..

     

I år har det odlats ovanligt mycket med Solrosor bland kolonilotterna här, det är trevligt! Både bin och fåglar gillar nog detta..

       

Sen finns ju alltid 'lundens' Skator här, dom är oskygga och håller alltid på med någonting.. fast det är ofta svårt att veta vad..

                     

Tack för mig!

Inlagt 2019-10-21 22:02 | Läst 560 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Snyggt, solrosen och insekten var lite extra. Nä här nere så har vi inget rött alls, dåligt med höstfärger överlag, verkar mer som löven bara blir bruna och faller av
Svar från ehrsa 2019-10-22 11:03
Hej! Ja, lite så har det varit här också med många av löven i år.. från gult till orange sen faller dom plötsligt till marken.. hösten här har hittills känts ovanligt mild, kanske har det med det att göra? Jag har inte 'loggat' kallare än +1° hittills på 8:e våningen där jag bor, även om det varit frost på marken ett par gånger efter en klar natt, men det känns som rätt så få frostnätter här hittills! Vi får se nästa vecka, det verkar kunna bli allmänt kallare då.. Gillar också Solrosen och biet, det blev fint! Nu sitter det ibland nån Steglits på dessa Solrosor och äter frön.. Tack! Peter.
Hälsn!
Solros med flygande insekt, den var fin den!
Svar från ehrsa 2019-10-22 11:05
Hej! Ja, ibland har man den där extra lilla turen.. Det blev väldigt passande med ett litet Bi jämfört med den jättestora fina Solrosen! Tack! Ragnar.
Hälsn!
Fina bilder på skatorna när de håller på med brödbiten! De är faktiskt lite underskattade skatorna.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-10-22 11:12
Hej! Skatorna är väldigt underskattade.. dom finns ju där nära oss mest hela tiden, fast det är ändå inte så lätt att komma dom riktigt nära, dom är ofta lite misstänksamma! Men de man ser här är nog lite extra orädda, dom bryr sig nog inte så jättemycket om oss människor, och dom är alltid nyfikna.. Men att fota Skator kan vara lite krångligt, det gäller att ljuset faller 'rätt' på deras fjädrar för att se de vackra färger som dom har! Då blir plötsligt Skatan en fågel som skulle platsa i en tropisk djungel.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Ovanligt trevliga skatbilder idag...regeringens favoritfågel förövrigt när det gäller kråkfåglarna...
..lutar själv lite åt kajahållet..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-10-22 17:25
Hej! Skatorna är trevliga och vackra fåglar, när ljuset ligger rätt på dom! Då känns dom nästan som tropiska fåglar.. Idag såg jag Skatorna 'busflyga' med Kråkor uppe på berget här! Det var en frisk västlig vind som ger fina uppvindar mot det lite branta berget på dess västliga sida, dom kan liksom både hänga eller fara runt i uppvindarna, och dom verkar göra det mest för att det är roligt! Det blir som en utmaning att försöka fota dom när dom far runt så där.. Kul att se i alla fall! Kanske kommer det nån bild på detta också framöver.. Regeringar har alltid rätt.. det är väl därför dom regerar.. :-)
Hälsn!
Fina bilder på både blommor och Skator, här har inte skatorna så stort förtroende för mig ännu men de gillar fågelmaten liksom Kajorna men de kanske vänjer sig vid att jag går ut på altanen så småningom.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-10-22 17:29
Hej! Skatorna tillhör ju de intelligentaste fåglarna så dom lär sig nor rätt så snabbt vilka personer dom kan ha förtroende för, ser dom att det är du som 'levererar' maten så blir du troligen omtyckt.. :-) Det är vackra fåglar i alla fall när solen råkar skina på dom! Dom blänker som om dom skulle komma från en tropisk djungel.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Vackert med färgerna nu dom här senhöstdagarna, och biet och solrosen är ett fint tema och bilderna alldeles utmärkta. Skatbilderna är också en fröjd att titta på, snyggt! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-10-22 17:37
Hej! Solrosen och Biet blev väldigt fint, råkade få syn på den lilla insekten och då menar jag lilla i jämförelse med den stora Solrosen.. Det är fantastiskt att man kan se sånt här så sent som i oktober.. det är inget jag förväntade mig! Skatorna blev också bra, men det gäller att solen skiner på dom för att man ska få fram de fantastiska färger som dom har! Dessutom är det bra att Skatorna här i lunden är tämligen orädda för oss människor! Idag höll dom på och busflyga ihop med Kråkorna i den friska västliga vinden, som då ger fina 'uppvindar' mot Tantobergets lite branta västsida! Blåser det friskt från väster så är dom ofta där och verkar flyga runt mestadels för att det är roligt att hänga på uppvindarna.. Tack! Björn. Ha det fint!
Hälsn!
Hej Jan.
Smukke efterårsfotos. Jeg synes meget godt om nummer 1, 2 og 3.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2019-10-22 21:30
Hej! Hösten har varit snäll detta år, det märks på växtligheten här! Men nästa vecka blir det kallare.. då är det nog bara +4° grader här.. mitt på dagen.. Men jag gillar det också! Naturen brukar vara fin då också.. Tack! Erik.
Hilsen!
Solrosorna är otroligt pampiga och de måste vara godis för många. Fina bilder på skatorna och de håller som sagt alltid på med något hyss, men inte lätt att veta vad. Flygbilderna är extra fina, då visar de sej i all sin svartvita skimrande prakt. Mycket fin bakgrund på de sista med de mjuka höstfärgerna.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-10-23 11:14
Hej! Lena. Solrosorna var fina här men har nu vissnat och blivit rätt så 'fula'.. fast Steglitserna gillar dess frön fortfarande! Har sett enstaka Steglitser ett par gånger just på de nedvissnade Solrosorna den här veckan, i samma område som där de höga tistlarna finns. Skator är fina när man får se dom så här, men man måste helst ha tur med ljuset så att man ser de vackra färgerna! Sen är det bra att dom inte är så rädda också.. Igår höll dom på och 'busflög' uppe på Tantoberget här, ofta ihop med Kråkorna som också finns där! Det var kraftiga vindar från väst så dom busade runt i uppvindarna som bildas mot berget! Tack! Lena.
Hälsn!
Fantastiskt vackra bilder med underbart ljus !
Skatorna är härliga att kolla på. Kul att dom inte är så rädda för annars kan det vara rätt svårt att få bra bilder på dom.
ing-marie
Svar från ehrsa 2019-10-23 11:28
Hej! Ja, oktober har varit fin här tycker jag, det var bara förra veckan som var ovanligt grå under flera dagar annars har det varit ett flertal njutbara dagar med fint fotoljus! Skatorna här i Tantolunden är rätt så oskygga, man märker att dom är vana vid människor.. Igår höll dom på och busflög ihop med ett gäng Kråkor uppe vid 'Tantobergets' topp, det bildas uppvindar mot berget där när det blåser friska vindar från väst! Dom flög runt där och jagade omväxlande varann.. Tog lite bilder med dom, men dom rörde sig så snabbt att de var svåra att följa! Får se framöver om någon bild duger för bloggen.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!