Att spegla det jag gillar.

Dessa moln..

Dom dyker upp i nya varianter lite då och då.. och det är fin underhållning när så sker! Fri himmel mot väst och en bit upp i fastigheten underlättar för dessa föreställningar.. Så här är lite speciella moln fotade i lördags kväll, och dom kändes väl värda att föreviga..

Vid 19:00 tiden började dessa moln dyka upp..

   

Sen kom Kantarellerna.. eller är det Maneter..

         

       

       

Tack för mig!

Inlagt 2020-08-03 19:17 | Läst 253 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Det var ett mäktigt himlaspel (som gör sig bäst förstorat)!
Svar från ehrsa 2020-08-03 21:08
Hej! Ja, ibland blir man förvånad och undrar vad det är som händer! Det tråkigaste är när det är en klarblå himmel.. då händer sällan något! Här var det som att det var lokala små molnceller som kom på rad, och som gav nån typ av nederbörd som föll neråt, men innan de slöjorna nådde marknivå så avdunstade nederbörden och nådde aldrig marknivå! Det såg verkligen ut som stora Kantareller eller Maneter.. har aldrig sett detta tidigare.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Fräck bildidé, gillar bäst närbilderna på svamparna. Är det någon tornseglare som kommit med också?
Svar från ehrsa 2020-08-03 21:15
Hej Det började med att jag såg det som ser ut som en tromb uppe i molnen, sen såg jag att det kom fler 'Kantareller' på rad, men 'Tromben' är troligen en 'slöja' av extra tät nederbörd som faller neråt, man såg ingen rörelse alls på den mörka slöjan! Men vad vet jag.. :-) Ja, Tornseglarna finns ju ofta en bit upp på kvällarna.. väntade in dom på några av bilderna, men på vissa bilder såg jag dom inte förrän vid datorn.. Dom gör sig alltid extra fint med sin mörka siluett mot spännande moln! Och nu är det högst 2 veckor kvar.. sen drar dom härifrån.. Är vädret bra kanske dom stannar några dagar extra, blir det sämre framöver drar dom nog några dagar tidigare.. Såg en större flock häromdagen, tror dom var 40 st. som skriade högt upp, Z50 lyckades ändå skilja ut dom från bakgrunden! Tack! Peter.
Hälsn!
Härliga moln och så fint att dina bevingade vänner är med på dom flesta bilder .
Spännande formationer och nyanser, du är ju nära dom där uppe :-)
ing-marie
Svar från ehrsa 2020-08-03 21:26
Hej! Ja, det här var annorlunda! Liknelsen med Kantareller eller Maneter var påtaglig! Det var lokala små nederbördsmoln som släppte lite nederbörd, men nederbörden avdunstade på väg ner mot marken, har aldrig sett såna här moln tidigare, men vad förväntar man sig.. hela det här året har ju hittills varit allt annat än normalt.. så varför ska molnen vara normala.. :-) Ja, Tornseglarna fanns med här också.. dom ger ett bra perspektiv i jämförelse med molnen.. och nu är det bara c:a 2 veckor kvar innan dom börjar dra söderut.. Dom flyger ofta förbi här i hiskelig fart och skriar, ett par meter utanför fönstren i sista bilden, bara för att det är kul.. verkar det som! Det blir tomt när dom försvinner! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Kanonsnyggt! Och molnbilderna blir ju inte sämre av att du har tornseglare i blickfånget också! Roligt att du fick med en virvelvind, liten tornado, också. För det är väl det det är fast den inte går ner till marken? Har inte läst dom andra kommentarerna än, vill gärna kommentera utan att vara påverkad av dom andra. Och att du har väldigt trevligt i din lägenhet är jag övertygad om, det framgår här och har gjort tidigare. Just att kunna sitta och arbeta vid datorn framför fönster som samtidigt ger möjlighet att kika ut då och då är fint, så har jag det hemma, dock markplanet. Jättefina bilder! Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-08-04 11:57
Hej! Ja, det här var annorlunda.. inte 'bara' en tjusig solnedgång.. Det var den där tornadoliknande formationen som fick mig att titta lite extra på de här mystiska molnen, vet egentligen inte vad det är jag ser? Det faller viss nederbörd från de här olika 'molncellerna', men bara detta moln har den här mörka snabeln som går nedåt.. kan det mörka vara regndroppar som samlats i en 'skruv' och det omgivande ljusa som också faller neråt vara iskristaller.. vet inte alls.. den mörkare 'snabeln' verkade stabil och rörde sig inte synligt i alla fall! Regnbågsfärgerna man ser i en av bilderna antyder att det troligen fanns iskristaller en bit upp.. Tornseglarna gör sitt till för att ge bilderna rätt känsla av hur 'stort' allting egentligen är.. men om 2 veckor så har dom troligen gett sig iväg härifrån.. dom brukar tycka att sommaren är slut här då, och dom brukar oftast ha rätt.. Ja, den där utsikten mot himlen bakom fönstren är fin, titt som tätt så svischar Tornseglarna förbi rakt utanför, bara 2-3 meter ifrån.. det är en härlig underhållning som snart tystnar för i år.. Tack! Björn.
Hälsn!
Rasande eleganta bilder på alla moln. Dom har säkerligen en massa kluriga namn också..Själv gillar jag att ligga och glo på dom molnen som hela tiden bildar nya figurer..men alla moln är läckra på sitt sätt.
Blir extra snyggt med den nedåtgående solen som lyser upp dom underifrån.
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-08-04 12:09
Hej! Ja, det här liknade inget annat jag sett vad gäller konstiga moln här.. Vet egentligen inte vad det är jag ser.. Flera enskilda 'molnceller' som var och en släpper ifrån sig nederbörd.. som ändå inte når marken, den avdunstar innan den når marken.. En tornadoliknande snabel däruppe dessutom.. vad innehöll den eftersom den var mörk..? Var det regndroppar, medans det omgivande vita kanske var iskristaller.. mycket gissningar.. Men spännande är det, och ger lite spännande bilder.. och Tornseglarna som ger ett fint perspektiv till det hela! Och solnedgången lite senare bjöd på extremröda nyanser.. En bra kväll! Tack! Gunte.
Hälsn!
Jag tycker nog att det ser ut som maneter. Molnen ser graciösa ut, som maneter. Väldigt fint när det finns en och annan tornseglare med på himlen. Jag ser på molnen ibland och blir sugen att fota men då måste jag åka ut någonstans med bilen för att få fri sikt och då blir det liksom inte av.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-08-04 12:22
Hej! Det var min första tanke när jag såg dessa 'molnceller' med hängande slöjor under sig.. Har aldrig sett såna här moln tidigare vad jag minns.. Alla dessa enskilda molnceller som kom på rad så där gjorde det verkligen likt Maneter! Men när sen den nedåtgående solen färgade dom lite gula så liknade dom Kantareller.. :-) Tornseglarna gör sig väldigt fint med sin mörka siluett mot molnen så här, man får en fin jämförelse mot de 'stora' molnen.. Ja, nere på marknivå med kanske en del träd och hus i vägen är det svårt att fånga det stora med moln på himlen.. Jag insåg snabbt när jag flyttade hit för 20 år sen att det nog då och då kan bli som ett skådespel utanför fönstren.. Tack! Lena.
Hälsn!
Oj vad mycket moln! (Det har jag nog aldrig fotograferat, mer än att de liksom kommit med som fond. Något för min lista kanske 😊)
Jag tycker bilden med rosa moln och Högalidskyrkan står ut, superfin!
Svar från ehrsa 2020-08-04 22:22
Hej! Ja, här bjöds det på speciella moln.. har aldrig sett såna förut under de 20 år jag bott här! Himlen mot väst överraskar allt som oftast under kvällarna.. Moln är fantastiska, speciellt om det är något åskväder på gång.. då är det som bäst! Tack! Lena.
Hälsn!