Att spegla det jag gillar.

Det må vara aprilväder..

***

Körsbärsblommorna i 'Kungsan' i Stockholm bryr sig inte om det, dom blommade förresten redan i december och januari.. sen blev det riktig vinter i ett par veckor vilket var trevligt! Men de blommor som fanns då klarade inte den tvåsiffriga nattkylan under nätterna.. Men det ser ut att ändå bli bra med blommor framöver om kanske 10 dagar! Pandemin gör att det inte blir nått 'körsbärsblommans dag' i år, annars brukar det vara nånstans kring den 20:e april, kanske det blommar som bäst då..

***

Fotat idag med Z50 + Z DX 50-250 mm. = 75-375 mm. omräknat..     Tack för mig!

Inlagt 2021-04-09 22:12 | Läst 269 ggr. | Permalink
Att de orkar, körsbärsträden! Men ingen ätbar frukt kan jag tro! Den första systemkameran jag hade var en Minolta SRT101. I manualen fanns fantastiska bilder på japanska körsbärsträd med en geisha under. Det är väl bara geishor som saknas i Kungsan eller är det hon med mobiltelefonen😉.
/MA
Svar från ehrsa 2021-04-09 23:30
Hej! Ja, man fascineras av dessa Japanska körsbärsträd, dom är fantastiska och blommar även på vintern ibland trots korta mörka dagar.. bara det inte är för kallt! Du har rätt, det var nog en 'invandrad' Geisha där i näst sista bilden.. 🇯🇵 🌸 Har faktiskt sett Geishor där på Körsbärsblommans dag vissa år, när det inte varit pandemi.. Tack! Mats.
Hälsn!
Vackert. Vi satte ett japanskt körsbär i kolonin, men det har aldrig blommat, det behöver kanske några år först
Svar från ehrsa 2021-04-10 10:25
Hej! Ja, det kanske är så att dom måste komma igång under några år men det vet jag ingenting om.. Kanske det finns olika 'Japanska' körsbärsträd också.. De här som står i Kungsträdgården har nog stått där i c:a 15 år gissar jag, då renoverades nästan hela parken som jag minns det.. Det verkar som dessa är lättblommande i alla fall.. nästan året om! Men även här nära mig, halva Hornsgatan bort mot Slussen, så finns 'Bysistorget' där likadana Körsbärsträd växer, och även dom har kommit nästan lika långt i blomningen, men bäst är det nog om c:a 10 dagar! Och väldigt vackert är det, det känns lite hoppingivande att det sker trots lite bistert aprilväder.. Tack! Peter.
Hälsn!
Hej Jan.
Man bliver lige fascineret af det smukke syn hvert år.
Med mange venlige hilsner fra Erik.
Svar från ehrsa 2021-04-10 16:16
Hej! Ja, man blir glad av att se dessa blommor, även om det alltid känns lite för tidigt.. Men våren kommer ju ofta snabbare än man väntar sig, plötsligt är den här! Tack! Erik.
Hilsen!!
Fina bilder på körsbärsträden men man ser att de inte är maximal blomning ännu. Intressant att de blommade även i december och början på januari, och ändå kommer igen med en vacker blomning i "rätt årstid".
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2021-04-10 21:04
Hej! Ja, jag blev lite överraskad här när jag såg hur mycket blommor som ändå var på gång här, samtidigt så vet jag att det ibland är 'körsbärsblommans dag' kring den 18:e april och dit är det ju inte så långt kvar.. I december och januari så var det bara några få grenar som blommade, nu verkade alla träd vara på gång mer eller mindre, och det är alltid ett 'hörn' av de planterade körsbärsblommorna i Kungsträdgården som blommar först och bäst, och det är tveklöst de träd som mest och tidigast nåtts av solens strålar.. Tack! Lena.
Hälsn!
Vackert! Kommer ihåg att du visade när något av dessa träd blommade i januari om jag inte minns fel :)
Nu känns det mer rätt! Gillar näst sista bilden bäst med kvinnan i mitten.
Svar från ehrsa 2021-04-11 13:14
Hej! Ja, dom beter sig lite knepigt dessa blommor.. Jag minns inte att dom gjorde så här 10 år tillbaks..Något verkar ha förändrats tyvärr! Fler rejäla och långa vintrar är väl det enda som kan hålla tillbaks det här gissar jag.. Men fint är det! Tack! Joakim.
Hälsn!
Risken är väl överhängande att det blommar igen ;) precis som alla andra år och bilderna blir snarlika...Du får inrikta dig på att få till lite roliga bilder med "publiken" som pittoreskt inslag i bilderna.
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2021-04-11 13:27
Hej! Ja, finns det bra med folk så är det där det oftast är 'roligast'.. Just där och då var det 'sparsamt' med folk efter en hyfsad regnskur! Men när blomningen är som intensivast är bara det en upplevelse väl värt ett besök även utan kamera t.o.m.. Promenerar ganska ofta utan kamera numera, det var 'roligare' förut när det fanns turister här året om.. Att jaga runt efter 'roliga' eller andra spännande motiv har jag tröttnat lite på, eftersom det är så lite med folk numera.. Man blir rätt trött av att ständigt jaga motiv också! Det är väldigt skönt att inte ha nån kamera med.. Ser annars fram mot att dom blommar lite i december återigen.. nu får man njuta av vårblomningen! 🙃 Tack! Gunte.
Hälsn!
Bedårande vackert! Har ännu aldrig fotat körsbärsblommen i Kungsan, men det kanske blir? Många hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2021-04-11 22:35
Hej! Ja, bara man är fullt vaccinerad och har ett skydd så kanske man kan börja leva lite mer normalt, även om jag tror att jag fortsatt kommer att hålla en del avstånd.. Just när körsbärsblommorna blommar som mest så brukar det vara väldigt mycket folk här.. vilket är trevligt, men jag hoppar nog över ett besök där just då.. Men jag blev förvånad att det blommade så pass bra här ändå, och det var väldigt vackert redan nu! Det verkar inte heller som dom tagit nån skada över att ha blommat redan i vintras! Ett fascinerande träd i alla fall.. Tack! Björn.
Hälsn!