Att spegla det jag gillar.

Det var väl tusan..

om ändå inte våren är här nu.. Det finns vissa riktigt starka bekräftelser på det, detta är en sån..

Dessutom flög det en fin Nässelfjäril förbi här flera gånger.. men den hann jag inte dokumentera, på väg till mitt jobb vid Gubbängen straxt söder om Stockholm 13:30, tiden var för knapp! Leve våren!  

Tack för mig!

Inlagt 2016-03-16 22:02 | Läst 826 ggr. | Permalink
Det ser fint ut - man blir glad varje vår när de sticker upp...tyvärr ser temperaturen ut att gå ned till helgen, vilket jag tycker är helt onödigt!!!
Vi får väl hoppas på lite sol över Sthlm iaf!
Svar från ehrsa 2016-03-16 22:46
Hej! Ja, det finns fyra blomsorter som jag alltid vill se tidigt varje vår och det är Tussilago, Blåsippa, Vitsippa, och Maskros.. helst i den turordningen, men blåsippor är ibland tidigare än Tussilago, även Maskrosor kan vara extremt tidiga vid någon varm södervägg.. såg en sådan Maskros idag vid en vägg som kändes som den skulle släppa till nån blomma om högst nån vecka..? Vi får hålla tummarna att det inte blir nått riktigt bakslag på våren i helgen, men lite mer ostadigt tycks det nog ändå bli.. Tack! Lena.
Hälsn!
Ser riktigt lovande ut, vårvärmen syns tydligt, skönt, må fint, LO
Svar från ehrsa 2016-03-16 23:53
Hej! Ja nu har det varit varmt i ett par dagar, tänk att naturen är så snabb på att reagera på detta, fantastiskt! Tack! Lars Olov.
Hälsn!
Lycklig du jag har inte något sådan ställe nära mig..
vet det finns blåsippor på ett ställe men jag har ingen bil..
Det är en underbar budbärare att nu är våren här...
Må väl
Gun-Inger
tack för bilderna.
Svar från ehrsa 2016-03-16 23:56
Gokväll! Gun-Inger. Det är precis så jag känner med Blåsippor, det är verkligen en budbärare av våren, även om det kan komma bakslag så är det vår nu, det har sipporna bekräftat! Tack!
Hälsn!
Visst är det något visst med blåsippan.
Jag åkte förbi mitt ställe i går för att titta och så glad jag blev, några små kikade upp lite blygt.
Ing-Marie
Svar från ehrsa 2016-03-17 12:05
Ja, det är verkligen något extra med Blåsippor, det är nog den vårblomma som jag helst vill se av alla! När jag ser den så har verkligen våren kommit, även om det kan vara fortsatt kyligt.. Men där den blomman står, just där är det vår! Vad roligt då är det vår uppe vid dig också! Är lite förvånad att jag inte sett några andras Blåsippor, här på FS!
Hälsn!
JA, jag kan bara hålla med och jag hittade ett helt gäng små blå idag och även en del andra tydliga vårtecken.
Hälsningar Lena