** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Att spegla det jag gillar.

Droppen dripp..

och droppen drapp.. hette en gammal slagdänga från 1964 med Alice Babs och dotter Titti Sjöblom. Vi äldre minns den säkerligen.. Här är en del bilder med droppar tagna för några dagar sedan när solen plötsligt chockade oss med att visa sig, under nån timme nu i november.. Den osannolika händelsen inträffade i Tantolunden här på Södermalm..

Här är några "Droppen dripp" bilder:

Gatlyktan..

Tack för mig!

Inlagt 2014-11-15 19:27 | Läst 2461 ggr. | Permalink
Bilden med solen i droppen är fin.
Visst är det trist väder. Inget att fota i allt regnande precis
Marianne
Svar från ehrsa 2014-11-16 11:16
Hej! Nä, vädret ställer till det.. blev därför "eld och lågor" när solen plötsligt tittade fram under nån timme här, men nu har det varit jämngrått i flera dagar.. Tack för kommentaren!
Mvh!
Jag minns verkligen inte när jag såg solen senast, minns inte ens om det var nu i november:( Det är snyggt med dessa droppar, och speciellt de med läckra figurer inuti. En fin bakgrund gör också sitt för dessa bilder.
Svar från ehrsa 2014-11-16 11:30
Hej! Ingemar. Nä fy, nu är det inte roligt alls! Den där lilla stunden med sol under förmiddagen för några dagar sen kändes fantastisk, men nu har det varit grått sen dess.. känns som solen aldrig går upp! Konstigt nog så är det i norra Sverige med dess korta dagar som dom ändå har haft mest sol! Rekordmycket till och med! Här är en länk till en fin film som visar hur man har haft det där..

http://www.youtube.com/watch?v=B-_lpv7LAzo

Håller med om att bakgrunden och även innehållet i dropparna betyder mycket för dom här droppbilderna! De här bilderna är tagna på fri hand, och egentligen behövs en rejält liten bländaröppning för att ens få med allt som en droppe innehåller i form av motiv, så egentligen är det stativ + vindstilla som skulle behövas.. inte helt enkelt.
Tack för kommentaren!
Mvh!
Tänk vilken skillnad det kan bli med lite sol. Plötsligt finns det mängder med fina motiv trots att regnet inte är långt borta. Kul för oss att du fick en stund i solen för det blev strålande fina bilder.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-11-16 18:35
Hej! Ja, solen ger verkligen liv och inspiration.. även till en fotograf! Sen dess har det ju bara varit grått igen.. inte ens olika nyanser.. Tack för kommentaren!
Mvh!