Att spegla det jag gillar.

Duvhöken i lunden..

Ser Duvhök rätt så ofta här numera, även Sparvhök förekommer, men jag ser nog mer Duvhökar än Sparvhökar här i Tantolunden på Södermalm. Den här gången så är det en ungfågel med en Duva som byte.. Fotat med 80-400 mm.

Och där försvann den för denna gång..     Tack för mig!

Inlagt 2018-10-28 22:35 | Läst 524 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ge och ta är naturens lag..påpassligt fångat..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa   2018-10-29 10:12
Hej! Som vanligt så var det varnande Kråkor och Skator som gjorde mig uppmärksam på höken, när höken dessutom har ett byte i klorna så varnar dessa fåglar extra ihärdigt har jag märkt! Är glad att jag hann få dessa bilder, det är inte så ofta man får se dom med ett byte.. Hökarna missar ju också många gånger! Tack! Gunte.
Hälsn!
Bild 3, där satt den! Ljuvliga färger också.
Svar från ehrsa   2018-10-29 10:14
Hej! Ja, ibland är turen med en.. Ser hökar ganska ofta här, men ofta stannar det just där.. Man ser dom men hinner inte få bra bilder.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Du är väl bekant med fåglarna i Lunden. FInt fångat när den sitter I häcken.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa   2018-10-29 10:19
Hej! Man får som vanligt tacka Kråkor och Skator som kraxar och varnar så fint när det finns en hök i närheten, och dom varnar alltid extra mycket när höken dessutom har ett byte! Bilderna med höken sittande i häcken är svår med den färggranna bakgrunden.. hade behövt ett kortare skärpedjup där, men det fanns ingen tid till det, mötet var bara några sekunder.. Tack! Lena.
Hälsn!
Tjusigt! Snyggt du hann med där när den drog.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa   2018-10-29 10:23
Hej! Ja, det var inte så många sekunder som den satt där i häcken.. man får vara glad för dagens 'kamerateknik' som hinner att fokusera! För mig som fotograf så har jag fullt sjå att ens hinna få med den flygande fågeln i sökaren.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Fortfarande lika impad/ förvånad över att det går så bra att ta mkt konkurrenskraftiga bilder mitt i stan! Snyggt, och med byte och allt! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa   2018-10-29 11:03
Hej! Ja, jag blir själv överraskad nästan varje gång jag går upp i 'lunden'.. ska straxt gå ut dit igen, solen skiner nu från en nästan klar himmel här.. Och Duvhöken får jag som vanligt tacka Kråkorna och Skatorna för.. det är deras irriterade kraxande som leder mig till höken.. När höken har ett byte så kraxar dom alltid ännu lite värre än dom gör när bara höken råkar 'finnas där'.. Tack! Björn.
Hälsn!
Riktigt grant fångat, och mat finns det gott om i stan.
Svar från ehrsa   2018-10-29 16:12
Hej! Hade tur där, som så ofta så var det Kråkor och Skators irriterade kraxande som uppmärksammade mig på höken.. det är nästan alltid så! Dom kraxar inte så ofta normalt sett, men ses höken då låter dom desto mer.. Och jag tror dom hittar rätt bra med föda här, både fåglar, Harar, och Råttor finns på menyn.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Hej Jan.
Fantastiske billeder - en Duehøg med bytte, det har jeg aldrig set i virkeligheden.
Mvh. Erik.
Svar från ehrsa   2018-10-29 16:14
Hej! Jag hade tur här och får tacka Kråkor och Skator som 'kraxade' intensivt.. då brukar det vara en hök i närheten! Och det var ju mycket tur också att den hade ett byte i klorna! Tack! Erik.
Hilsen!
Mycket bra att få till sådana bilder på duvhöken , bra gjort / mvh J-O i Björsjö
Svar från ehrsa   2018-10-29 22:18
Hej! Ja, själv får jag tacka Kråkorna och Skatorna för bilderna.. deras intensiva kraxande gör mig ganska ofta uppmärksam på hökarna här, det stämmer nästan alltid.. Tack! J-O.
Hälsn!
Ja, varför sitta i gömsle för att kolla på rovfåglar ;-)
Det behöver i alla fall inte du !
Jättefina bilder fick du på höken
Svar från ehrsa   2018-10-30 18:13
Hej! Ja, ibland känner man sig lite bortskämd.. Men jag får tacka Kråkorna och Skatorna som så ofta talar om för mig var hökarna finns.. dom är riktigt bra på det! :-) Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Snyggt! Det ser ut som en hane tycker jag. Skulle kunna vara ungen från häckningen jag följde i Årsta. Men det är svårt att skilja individerna från varandra.
Här är en bild på Årstaungen, tagen 25 Juli:
https://c1.staticflickr.com/1/919/29759240128_f477ed2aff_k.jpg
Svar från ehrsa   2018-11-03 11:44
Hej! Ja, ibland har man tur.. Tack för info, den ser ju verkligen likvärdigt ut som på din fantastiska bild! Tycker jag ser nån hök varje gång jag går upp i lunden, senast jag var upp där så kom det en Sparvhök farandes i hög fart i huvudhöjd (på mig) kanske 5 meter ifrån uppe vid 'fågelmatningen', men den fortsatte ner utefter södra sidan på samma låga höjd, kanske den försökte överraska något byte med sin snabba flygning.. kunde se den rätt länge ner mot båtklubben där innan den försvann ur sikte.. En hök som var helt omöjligt att hinna fota! Annars så var det en lite större flock med Gråsiskor, som rörde sig lite nervöst i området plus en och annan Steglits så klart.. Tack! Måns.
Hälsn!