Att spegla det jag gillar.

En dag med både glädje och sorg..

Tog en promenad på stan igår onsdag, längs med kajerna ut på Djurgården och sedan Djurgårdsfärjan hemåt. Den rundan brukar alltid bjuda på en hel del att titta på, så även denna dag.. Både glädje och sorg.. Liv och död..

Glädje, denna årstid!

Hmm.. kom han upp ur takluckan..? 

Och här händer tydligen nått sorgligt..

Sista färden, blev med politivagn..

Och så dags för lite skräckblandad glädje..

Hur stora får fartygen bli..? Går ju knappt att vända..

Inlagt 2014-06-05 23:50 | Läst 7740 ggr. | Permalink
Varför står det Politivagn och inte polis? Är det för att den bilen är lik bil? Undrar vad som hade hänt med den personen? Du har verkligen fått till bra bilder.
7e bilden- den karusellen måste ju vara som en riktig spy spridare...

//Johanna
Svar från ehrsa 2014-06-06 10:08
Hej! Johanna

Tack för dina kommentarer! Bra fråga ang. "Politivagn". Jag googlade på det, så här stod det: "Polititransport är transport av avlidna efter dödsfall genom olycka, självmord, framskriden förruttnelse, brott eller vid misstanke om brott. Transporterna sker till närmaste rättsmedicinska anstalt. Transporten beställs av polisen."

Mvh!
Ser ut som en studenttransport. Men det verkar vara fel årstid för det. Så de hade dragit upp en stackare som drunknat! Har du varit på Gröna Lund? Finlandsfärjorna är på tok för stora. De drar upp kraftiga strömdrag i skärgården, till men för havsbotten. Och ibland spolar de bort bryggorna för folk. Och vi ska inte tala om de väldiga mängderna dieselavgaser de spyr ut. Men de är mäkta populära.
Svar från ehrsa 2016-10-03 10:17
Hej! Stämmer, det var 'studenttider' för 2,5 år sedan när dessa bilder togs. Och det får väl stå för glädje, medans politivagn och en avliden får stå för motsatsen.. Det kan ju också ha varit en avliden som hämtats ute på nån ö i regionen, där sjöpolisen hjälpte till med transporten till fastlandet.. Tror det är 20 år sedan jag var på Grönan senast.. minns att jag mådde illa när jag åkte några av åkattraktionerna.. annat var det när man var ung, då var det hur roligt som helst! Nu har man blivit äldre och känsligare.. Tack! Ernst Göran.
Hälsn!