Att spegla det jag gillar.

En dag på stan..

Tog med min 'vida vinkel' under en promenad i veckan, gick även förbi de blommande Körsbärsträden i Kungsträdgården. Det var fint, men jag tyckte nog att dom blommade lite mer förra året.. men så kan det kanske också vara..

Från en ledig dag i veckan..

Tog mig till Östermalmstorg..

Under renovering i några år..

Här är ersättaren under dessa år..

Ett ganska fint bygge i limträbalk..

Gick sen vidare ner mot Nybroplan..

Almarna i Kungsan, tänkte fika här men det var stängt i veckorna..

Spåren finns kvar.. vem minns inte striden om Almarna.. 45 år sedan nu i maj.. 12 maj 1971.

Håvbåtarna.. såg aldrig att dom fick någon fångst..

Sett från Slussen, västerut..

Mitt emot Bysis, vid Hornsgatan..

Hornsgatan, Ringvägen

Sen gick jag hem..   Tack för mig!

Inlagt 2016-04-30 23:44 | Läst 2329 ggr. | Permalink
Kanonhärliga bilder och jag gillar verkligen körsbärsträdet underifrån!!! Verkligen annorlunda och vacker bild! Fina skuggor på de sista två i den sena solen också.
Kul att få se...spär på min Sthlms-längtan... =)
Svar från ehrsa 2016-05-01 11:27
Hej! Lena. Det är väldigt trevligt att 'strosa' runt på stan här mitt i veckan, det är inte samma 'tryck' överallt som på helger, även om det också kan vara kul! Det finns mycket motiv hela tiden, känns det som.. Även mitt i veckan finns det en hel del turister här som också är roligt att fota, dom bjuder ofta på sig själv, när dom själva springer runt och fotar.. Vid Körsbärsträden var det dock för lite med folk.. hade gärna haft en massa människor som passerat förbi nära min kamera, som låg på 'rygg' där på asfalten, men den mängden människor fanns inte denna dag.. Du såg 'skuggorna' i bild på Hornsgatan, det var också det som lockade till bilderna! Jag har märkt att går jag hemåt på sena eftermiddagen via Hornsgatan, så bjuds det på väldigt fina och långa skuggor just där, tog ett flertal bilder, men tog inte med fler i denna blogg.. Tack! Lena.
Hälsn!
Blev en rejäl och trevlig promenad och mycket såg du.
Känner, när jag ser dina bilder att jag åker alltför sällan in till stan, trivs väl för bra ute i Bromma. ;)
Svar från ehrsa 2016-05-01 11:38
Hej! Ja, det var en skön promenad i fint väder dessutom! Bromma är fint tycker jag också! Men just Stockholms 'lagom stora' storlek är lite unikt, man hinner ju runt stora delar av stan på en eftermiddag, och besöker man stan en solig dag mitt i veckan så slipper man för mycket trängsel dessutom.. inga problem med att hitta plats att äta och fika, vilket är viktigt! Stockholm är verkligen fint nu! Tack! Margareta.
Hälsn!