Att spegla det jag gillar.

En del använder gömsle, själv fotar jag från balkong..

Hörde kråkor igår som kraxade på det där lite extra irriterade sättet som dom gör när det finns en hök att mobba.. ni har säkert också hört det.. Det är nästan alltid andra fåglar som talar om för mig att det finns hök i närheten, det kan vara Kråkor, Skator, eller Nötskrikor som man ofta hör.. Så var det igår när jag hade balkongdörren öppen, och jag hittade snabbt både en Sparvhök och en irriterad Kråka en bit ner utefter gatan.. Fotat med 80-400 mm.

Ovanför trappan upp till Hornsgatan..

En Sparvhök och en Kråka..

Sen flög den plötsligt närmare och landade i ett träd snett under min balkong..

Så flög den igen och landade i trädet rakt under mig..

Tog hissen ner för att kanske kunna fota den bland alla grenarna där, och det gick..

Sen flög den iväg, och jag tog hissen upp..     Tack för mig!

Inlagt 2018-10-27 18:57 | Läst 449 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Wow, vilken häftig händelse så där mitt i storstan !
Dom sista bilderna blev ju jättebra. Att den inte stack, så skygga som dom brukar vara . Men den kanske är van med människor om den "bor" mitt i Stockholm :-)
Svar från ehrsa   2018-10-27 23:16
Hej! Visst är det roligt! Får tacka Kråkorna som uppmärksammade mig på höken.. Tror som du att hökarna här i stan är ganska vana vid människor, men oftast ser jag hökarna här uppe i Tantolunden straxt intill, men sällan så här nära där jag bor, så det var lite extra kul det här! :-) Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Ingen dålig balkongserie! Kanske hade du en kopp kaffe bredvid? Utmärkta bilder och fåglarna verkar acklimatisera sig bra i storstaden! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa   2018-10-27 23:22
Hej! Ibland har man tur, får tacka Kråkorna som kraxade så att jag misstänkte att det fanns 'hök' i närheten.. det brukar stämma! Jag tror att jag hade kaffe, men på skrivbordet straxt innanför balkongdörren som var öppen, men Kråkorna gjorde mig misstänksam.. dom hade det lite speciella 'varning för hök lätet'.. det lockade ut mig på balkongen, och det stämde ju! :-) Tack! Björn.
Hälsn!
Hej Jan Balkonger är inte dumt. Vilken serie . Jag har upplevt samma sak på vår gård.Kråkorna och skatorna förde ett himla liv. Den gången var det en duvhök som var orsaken och hamnade på bild.
/ Ha en fin söndag.
/ Bengt H.
Svar från ehrsa   2018-10-28 09:55
Hej! Ja, balkonger är bra, man kan få en bra utsikt och överblick där! Kråkor och Skator är väldigt bra på att upptäcka hökar och lyssnar man på deras kraxande så kan man ofta höra varför dom kraxar! Är det Duv eller Sparvhök så är kraxandet ihärdigt och med en irriterad ton! Det stämmer alltid har jag märkt! Jag noterar mer Duvhökar än Sparvhökar har jag märkt.. När Kråkorna kraxar 'med varann' så brukar det vara ett annat tonläge, så det går att skilja på vad kraxandet betyder.. Kul i alla fall! Tack! Bengt.
Hälsn!
Bra fågelliv mitt i stan och bra läge på din balkong.
Brukar också höra då det är något som fåglarna inte gillar ute i trädgården, blir ett himla liv då. En gång var det räven som fick sig flera tjuvnyp av skatorna.
Svar från ehrsa   2018-10-28 16:58
Hej! Ja, det kan vara något annat djur också som Kråkor och Skator varnar för, katter har jag sett att dom varnar ibland för också.. Men som 'fotograf' så känns det som man nästan alltid kan tänka 'rovfågel' när dom börjar varna! Och slutar dom inte varna, då finns det ofta också ett byte hos höken som den håller på att jobba med, det tar ofta lite tid.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Snyggt jobbat och fina bilder blev det!
Ibland är det bekvämt :)

MvH
Johnny
Svar från ehrsa   2018-10-28 17:01
Hej! Balkong är bra! Många fina solnedgångar mot väst där, och hökar ser jag passera lite då och då men hinner ofta inte fotografera.. det här blev ett fint undantag! Tack! Johnny.
Hälsn!
Balkong låter bra mycket bekvämare än gömsle! Väldigt kul med sparvhök. Det är minsann inte varje dag man ser den. Du fick den bra både ovanifrån och underifrån.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa   2018-10-28 17:06
Hej! Balkongfoto är att rekommendera! Finns mycket bekvämligheter inom nästan armlängds avstånd där.. Den här årstiden när solen står lågt så flödar ljuset där in i det sista, det gör den inte riktigt när man rör sig på gatunivå.. Sparvhöken var en fin bonus den här dagen, och det är inte ofta man kan fota den ovanifrån.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Det blir mycket, både spännande och fint från fin balkong så varför sitta i gömsle. INtressant att få se fågeln ovanifrån och sedan underifrån (som ju är vanligast).
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa   2018-10-29 10:02
Hej! Ja, ibland har man lite extra tur! Men som så ofta så är det andra 'irriterade' fåglar som hjälper mig att få syn på dom! Kråkor och Skator är väldigt bra på att kraxa extra mycket och länge när det finns hökar nära! Jag ser ju ibland hökar som flyger förbi här men det är sällan någon stannar till så här och dessutom flyger närmare.. det har nog aldrig hänt förut! Som du säger det var extra kul att kunna fota höken ovanifrån, det är inte heller vanligt.. Tack! Lena.
Hälsn!