Att spegla det jag gillar.

En del släpper loss..

.. sin kreativitet kanske.. eller bara lite rastlöshet.. sett i mitt närområde Tantolunden på Södermalm.

Tack för mig!

Inlagt 2019-08-21 23:07 | Läst 719 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Hej Jan. Passande holkar för kulturella,konstnärliga fåglar! Kanske någon flugsnapparhane har större chans att locka till sig någon tjej.
Kul.
/Bengt H.
Svar från ehrsa 2019-08-22 11:01
Hej! Ja, det är säkert så! Det finns väl en del 'bohemiska' individer här på Södermalm.. bor ju själv här.. detta gäller säkert fåglarna också! Den högra holken har suttit där i några år, men de andra två har tillkommit denna sommar, vi får se om det kommer ytterligare nya kreativa boenden.. Tack! Bengt.
Hälsn!
Jo men det är ju klart att pippina har lika stor rätt till modern arkitektur som vi mänskor!
Svar från ehrsa 2019-08-22 11:04
Hej! Ja, det verkar inte stå still på den här 'fronten', arkitekterna tycks ha fullt upp.. kanske det kommer mer, jag håller 'span' på detta! Tack! Ragnar.
Hälsn!
Det råder ingen brist på fantasi när det gäller skapandet av originella holkar, Men vågar småpippisarna flytta in där.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-08-22 19:20
Hej! Vi får hoppas att det kommer nån lite busig fågel som uppskattar lite originalitet.. kanske en Svartvit Flugsnappare som Bengt föreslog.. dom brukar vara lite extra tuffa! Jag får hålla koll på detta kommande vår.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Ja, det var värst! Alla är kul, men den med glasbitarna är nog extra kreativ.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2019-08-22 19:24
Hej! Det är nästan som att den holken med spegelglaset blir lite kamouflerad av omgivningen.. när den speglas däri ! Får kolla upp till våren om det är någon som vågar flytta in.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Vad tycker fåglarna? Oftast vill de ha lite väderbitna holkar, och om hembyggt har jag märkt att de vill ha dem byggda av lite överblivna bitar från möbler, förpackningar m.m.
Svar från ehrsa 2019-08-22 21:14
Hej! Vet inte.. De två vänstra holkarna har tillkommit nu under sommaren, så jag får hålla lite koll kommande vår.. den högra med spegelbitarna har funnits där i några år, men jag minns inte om jag har sett någon fågel där.. Nu när det finns tre lite 'crazy' holkar så får jag spana lite mer.. men det blir väl inte förrän till våren man kanske ser nån aktivitet, även om fåglar ofta övernattar i holkar också! Lite kul ändå att det inte bara är 'standardholkar 1A'.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Vad gör man inte för att få utlopp för sin kreativitet. Ala kan ju inte hålla på och fota.....Bra bilder på roliga holkar! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-08-22 22:05
Hej! Så sant! Nu får jag hålla lite koll på dessa holkar i framtiden, man blir ju nyfiken på om det finns några 'spekulanter'.. Tack! Björn.
Hälsn!
Vackra holkar ju, tuffa undrar om fåglarna som bor där är lite "tuffare" av sig än de övriga :)
Svar från ehrsa 2019-08-23 11:23
Hej! Ja, det är i alla fall ovanliga holkar.. kul också att man inte bara bygger 'standard 1A'.. Får hålla utkik till våren om det kommer några inflyttare.. kanske en Svartvit Flugsnappare, dom brukar vara lite extra tuffa mot andra småfåglar.. Tack! Joakim.
Hälsn!