Att spegla det jag gillar.

En fin dag med en 'vinnande' fikaplats..

Den här tisdagen spelade Sverige mot México i en för Sverige helt avgörande fotbollsmatch, och när detta skrivs så är den matchen redan historia.. och bra gick det även för México trots förlust med 0-3.. kul! Jag orkar sällan sitta och titta när en match går mitt på dagen, känns ibland också som att det går bättre när jag inte tittar och istället lyssnar via radio.. Har ingen statistik på det, bara en känsla.. Så det fick bli en längre cykeltur i det nästan lite för varma och soliga vädret i Nackaskogarnas fina miljö! Och lagom på min fikaplats så gjorde Sverige både 1 och 2-0 under den halvtimme jag satt där.. Sen hann jag nog inte cykla mer än 500 meter så blev det 3-0..

Naturmässigt så hörde jag både Bofink och Lövsångare som fortfarande sjöng, även en och annan Koltrast, men för övrigt så kändes det som många andra arter har tystnat nu.. fast så ska det ju vara.. Såg och fotade en fin Grå Flugsnappare nära Erstavik, men annars så bjöds inget speciellt av intresse.. Dovhjortarna som går fritt borta vid Erstavik fanns ju där som vanligt.. Annars så var det bara en väldigt härlig 3-mila och '3-måla' cykeltur.. en fin 'kombo' mellan natur och en fantastisk fotbollsmatch (via en lur i ena örat), mycket tack vare den fantastiska radiosporten och deras Christian Olsson, där munnen rör sig som lärkvingar på den mannen! Fotat med 80-400 mm. och en ganska simpel Olympus kompaktkamera.

Här..

Cyklade in i skogen från Ältavägen vid pistolskyttebanan, där finns också en lagringsplats för skog som man huggit, och av någon anledning så har man en mängd stockar med Ek liggande här.. och så har man haft i flera år.. varför? Stockarna ser fina ut och ligger bara och torkar sönder genom åren.. Kanske dessa Ekstockar i sin tur är väldigt bra för insektslivet.. även om dom bara blir liggande här? Kanske hade varit bättre att låta träden stå kvar då, och få självdö..

Den största Eken..

En nedsågad Ek kan ju ändå vara vacker, även om det är tråkigt..

Här låg en ansenlig mängd med Ek, och det har det gjort i flera år..

Min fikaplats, en vinnande plats.. i lagom skugga dessutom, dagen var lite för varm..

Efter 2-0 så cyklade jag vidare.. och fick syn på de frigående Dovhjortarna..

Här blev det 3-0 till Sverige..

Även andra är ofta ute och cyklar här, hela Erstaviksskogen är populärt bland cyklister..

Där cyklisten syns här får jag ett fint möte med en Grå Flugsnappare..

Grå Flugsnappare..

Sista delen över fälten innan skogen tar vid..

I skogen bjuds det på fint ljus under sena eftermiddagen..

Undrar om det blir några Blåbär i år.. tyckte det såg dåligt ut..

Skogsodling..

I skuggan är det mörkt..

Ser ut som grenarna är blöta.. men det är bara blänk i barren..

Vattenflaskan var slut, men jag vet ju att det finns vatten vid källan nära Sandasjön..

Kallt och friskt vatten året runt..

Sinar aldrig vad jag vet..

Omgivningen vid källan..

En synnerligen fin dag, även fotbollsmässigt..     Tack för mig!

Inlagt 2018-06-29 13:25 | Läst 1925 ggr. | Permalink
Kanske ska du ut och cykla på tisdag också? det gick ju fint :).

Många fina bilder, gillar nog flugnapparen med sin fina bakgrund och några av skogsbilderna bäst
Svar från ehrsa 2018-06-29 14:27
Hej! 'Tusan'.. var rädd för den kommentaren.. :-) Om matchen går på eftermiddagen och vädret är bra får jag nog göra det.. annars kanske det är mitt fel om dom förlorar! Håller med om Flugsnapparen, blev bättre än jag trodde 'där och då', men så är det ofta, man vet inte riktigt förrän hemma vid datorn om bilden blev bra! Jag kör ju alltid i RAW och ser inte alltid förrän den är färdigredigerad att det faktiskt blev rätt bra.. Skogen är också fin, ljuset under sena eftermiddagar är riktigt bra nu, klockan var straxt efter 17:00 när dom bilderna togs. Tack! Peter.
Hälsn!
Lustigt, du har också tänkt så. Ibland har jag avstått att se en match just därför.....
Ser att vara en väldigt fin tur du har gjort där! Många bra och vackra bilder, gillar både dovhjortarna och flugsnapparen! Själv har jag nästan slutat cykla, dels har 7 års kortison gett muskelförsvagning, dels känner jag mig inte hundra säker längre.Hälsningar/ Björn T
PS Synd att man inte tagit tillvara ekvirket på ngt sätt
Svar från ehrsa 2018-06-29 19:36
Hej! Ja, det var ju lustigt! Tycker att det alltför ofta har gått bättre i 'stora' sportsammanhang när jag inte har tittat.. det är säkert inbillning, men däremot så känns sportradions sändningar inte likadant, det är lugnare på något sätt.. :-) Den här cykelturen är väldigt fin och lagom lång under en eftermiddag, dessutom med varierad natur, trevliga hårda grusvägar också! Men jag förstår problematiken med cyklingen! Viss ögonproblematik hos mig gör min balans sämre än tidigare, men ändå hanterbar om jag tar det lugnt på skogsstigar, men på grusvägar finns inga problem för mig, tror dessutom att det är bra balansträning för mig! Det är i alla fall ett trevligt sätt att ta sig lite längre bort via skogsvägarna, jag promenerar ju rätt mycket också, men det tar längre tid.. Ja, visst är det lustigt med Ekarna, förstår inte riktigt varför dom ligger där år ut och år in.. Tack så mycket Björn!
Hälsn!
Vilket härligt sätt att uppleva matchen på. Helt i min smak. Jag behöver inte sitta och titta men vill gärna vara lite uppdaterad, än så länge. Gillar hjortarna och flugsnapparen visade ju upp sej förträffligt. En mysig miljö du visar. Vi får väl se vad det blir under nästa match.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-06-29 22:55
Hej! Radiosporten i ena örat och lite fågelsång medans jag sakta cyklade i helt bilfri skogsmiljö är oslagbart! Och att de lagom sparkade in ett par mål under min fika gjorde det hela väldigt njutbart! Det blev sammantaget en väldigt trevlig cykeltur i fin miljö! Saknade lite obsar på den sällsynta och stora Aspfjärilen bara, brukar se en hel del individer som gärna sitter på grusvägarna här, men det var tomt! Möjligen skulle jag ha cyklat här ett par veckor tidigare..? Om nästa match går under eftermiddagen och vädret är bra får jag nog cykla här igen.. :-) Tack! Lena.
Hälsn!
Verkar ha varit en härligt tur, även om värmen kanske var i mesta laget! Jag är ju bekant med området, så jag känner igen naturen. Källan vid Sandasjön har jag dock inte varit vid, något kvar att upptäcka där!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-06-29 22:59
Hej! Det var verkligen en fin '3-mila och 3--måla' cykeltur! Det är verkligen njutbart här! Tänkte på dig och funderade på om du hade varit vid källan nära Sandasjön, men nu vet jag! Du måste absolut ta dig till källan om du ändå passerar 'Tenntorp' vid tillfälle! Den ligger nära NV sidan av sjön. Vattnet är kallt och härligt gott! Det är väldigt praktiskt att kunna 'tanka' lite dricksvatten där när man cyklat en runda! Tack så mycket Bjarne!
Hälsn!
Vilken härlig cykeltur och mycket vackra bilder du bjuder på här! Jag håller med Peter, Du får ut och cykla igen på tisdag :-) Det kanske ger tur.

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-06-29 23:03
Hej! Ja, om matchen går på eftermiddagen och vädret är bra måste jag nog cykla här igen.. så har jag i alla fall gjort mitt för att dom skall vinna.. :-) Tack så jättemycket Eva!
Hälsn!
Vilken fin liten reseskildring, jag blir lite inspirerad att göra något liknande faktiskt. Jag gillar närbilderna på ekstockarna, fascinerande att se hur de vuxit. BIlderna på grå flugsnapparen blev också väldigt bra.
Själv stängde jag av TV:n när det stod 1-0, när jag vågade slå på den igen stod 3-0, Jag ska prova samma taktik på tisdag.

Hälsningar
/ Peter
Svar från ehrsa 2018-06-29 23:09
Hej! Visst var det en fin cykeltur! Kanske nån grad för varmt bara.. men faktum är att om man inte cyklar för hårt utan mest 'myscyklar' så svalkar fartvinden riktigt skönt när det är lite för varmt.. He he, låter som du känner likadant inför att titta på 'viktiga' fotbollsmatcher.. Kan rekommendera radiosporten, dom känns faktiskt lite lugnare! Jag kör nog också samma taktik på tisdag igen, om matchen går på eftermiddagen och vädret är bra.. då har jag i alla fall gjort det som jag kunnat.. :-) Tack så mycket Peter!
Hälsn!
Jag är väl lite så där lagom sportintresserad men när det gäller något stort som nu i tisdags, då kan jag knappt gå ifrån för att gå på toa :-)
Vilken trevlig blogg att läsa med många härliga sommarbilder.
Jag kan tro att dessa stockar är ett perfekt tillhåll för insekter och andra djur, men om det är därför dom ligger där vet man ju inte.
Du kan din väg och vet på ett ung. hur länge ditt vatten räcker tills du kommer till källan.
Säger som dom andra: Ta en tur igen du på tisdag :-)
Svar från ehrsa 2018-06-30 13:28
Hej! Är nog lite som du vad gäller sporten.. Men är det fotbolls VM och Sverige går vidare, då är det stort! Inte ens OS är 'större' än vad fotbolls VM är.. Men det är något läskigt med att sitta och titta på TV vid dom här avgörande matcherna, får någon obehaglig känsla.. Får ofta känslan att mitt tittande påverkar matcher negativt.. :-) Har inte samma känsla när jag lyssnar på radion.. Målen kan man ju alltid titta på i efterhand.. Visst är det lustigt med alla dessa stockar, om det är för insekternas skull känns det som man borde spridit ut dom lite 'här och där' i skogen.. Som det nu är så blir det väl bara okontrollerade torksprickor som förstör virket om man nu vill såga virke av dom.. men jag är ingen expert alls.. Har för mig i alla fall att just Ek har väldigt stor betydelse för naturen när trädet sakta bryts ner.. Den här naturliga vattenkällan är fantastisk, den bara rinner hela tiden året runt med kallt och gott vatten! Det är en 'grusås' i omgivningen här som det fina vattnet kommer ifrån, även när det är torka så rinner den ändå.. Det kan mycket väl bli en cykeltur hit igen på tisdag.. Skrockfull? Tror inte det, men vem vågar chansa.. :-) Tack så mycket Ing-Marie!
Hälsn!
Härlig cykteltur och trevliga ställen.
Gillar dovhjortarna.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-07-01 18:18
Hej! Ja, det här blev verkligen en fin dag på alla sätt! Brukar cykla den här rundan några gånger per år, den har mycket att ge rent naturmässigt med en hel del skog, dessutom bilfritt.. Vattenkällan vid Sandasjön är också bra, så slipper man ta med så mycket vatten.. Tack! Johnny.
Hälsn!