Att spegla det jag gillar.

En helgpromenad utefter Årstavikens strand..

Den här helgen bjöd på ett lite bättre väder än vad som var prognostiserat, och det tackar man ju för! I Årstaviken så är isen på väg att släppa lite sakta, men ändå.. Och Skrattmåsarna har fått sina mörkt bruna huvor och viss uppvaktning är redan på gång.. Tre Tranor kom flygande över Tantolunden på väg ytterligare norrut, det är inte alla år jag ser dessa pampiga fåglar här över stan.. Kort sagt så var det riktigt fint här i närområdet!

Här är lite bilder från min promenad, som började vid Pålsundet bort mot Reimersholme

Rofyllt..

Reimers..

Gråtrutar

Snart är det fullt med folk här.. På Loopen..

Skrattmåsarna, dom finns här i viken i rätt så stort antal och nu har dom fått sin fina mörkt bruna huva!

Även en Fiskmås finns på samma flak..

Uppvaktning pågår..

Och strandnära flöt isbitar förbi..

Lite längre bort fanns ett par Knipor som låg och dök strandnära..

Och uppe i Tantolunden flög några Tranor förbi, ljudligt trumpetande!

Plötsligt hördes en kraftig smäll.. som ett skott! Men det var tydligen obetänksamma ungdomar som 'lekte' med smällare.. Tranan reagerade direkt och bytte riktning 90° mot ost, gissar att dessa fåglar tyvärr påskjuts ibland av jägare i sydligare länder på sin väg hit från Extremadura i Spanien.. Tranorna vet vad ett skott kan innebära..

Tack för mig!

Inlagt 2016-03-21 10:36 | Läst 2821 ggr. | Permalink
Jättefin och bekant serie, både tranor och skrattmås är jag väl bekant med! Och faktiskt också trakterna kring Rejmersholme, har gått lite runt där vid flera tillfällen!/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-03-21 22:35
Hej! Björn. Det är väldigt fint i det här området kring Reimersholme och Långholmen, jag känner att jag borde gå där lite mer.. Och fågelliv finns det överallt nu, mer eller mindre! Tycker att det är lite trevligt med 'vardagsfåglar' som bara råkar dyka upp, det behöver inte vara extrema rariteter hela tiden.. Tack!
Hälsn!
Skrattmåsar som uppvaktar är ju helt underbara att stå och titta på. Hoppas även få syn på några tranor i år. Ibland kan vi höra dem när vi är ute i trädgården och vid vissa tillfällen slår de sej ner en stund på fälten en bit bort.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-03-21 22:43
Hej! Måsfåglar är lite underskattade många gånger, och just Skrattmåsar är väldigt vackra om man får se dom riktigt nära och gärna i solsken! Hade en kamrat som kallade dom för 'Chokladdoppingar'.. efter den mörkbruna huvan som dom får den här tiden! Tranorna har ju verkligen ett fantastiskt läte som man hör ljudligt när dom kommer flygande! Fina fåglar som jag inte alltid ser varje år. Tack! Lena.
Hälsn!
Fin promenad igen med fina bilder!
Jag håller tummarna för att påsken blir riktigt bra, skulle vara skönt när man har fyra dagar ledigt...
Svar från ehrsa 2016-03-21 22:47
Hej! Lena. Ja, vädret blev ju rätt hyfsat trots allt tycker jag, så det var riktigt lättpromenerat! Tyckte jag såg att kanske Långfredagen inte blir så jättekul vädermässigt, annars tror jag det blir rätt så hyfsat även om det inte är någon värmebölja direkt.. Själv så jobbar jag precis hela helgen.. :-( Tack!
Hälsn!
Sköna varma fasadfärger. Angående tranorna så var det jag som dirigerade dem upp mot Tanto :) Visst måste det vara kul att ha så mycket fågel i närområdet trots att du bor i storstaden ?
Svar från ehrsa 2016-03-21 23:35
Aah! Misstänkte ett tag att du låg bakom det hela.. :-) Man tackar, det är inte så ofta man ser dom över stan, även om det händer ibland! Det är vackert att höra deras trumpetande redan när dom kommer flygande! Annars är det en fin tid nu (om vädret är bra..), känns som det börjat hända en del fågelmässigt också.. Bara att ta med sig kameran och gå ut, så dyker alltid något upp! Bra ljus är det också! Tack! Ingemar.
Hälsn!
Så fick jag igen se lite hus och broar från det Stockholm jag längtar så mycket till.
Fåglar med så den skimrande diamantet i kub.
Inte dålig promenad du gjorde och nu jag med.
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2016-03-22 09:30
Hej! Ja, visst är det fint! Tröttnar nog aldrig på att gå här.. Årstiderna räcker väl för att bjuda på fina omväxlingar! Tack! Gun-Inger.
Hälsn!
Och här var de...tranorna över Tanto. Mäktigt. Fina bilder rakt igenom. Isbilerna är som små konstverk
Svar från ehrsa 2016-03-23 21:29
Hej! Ja, det är hittills de enda Tranor jag sett i år, kanske det kommer fler..? Kärnisbitar som ses i lite motljus blir ofta väldigt vackra, nästan som juveler.. eller glaskonst! Tack! Annelie.
Hälsn!