Att spegla det jag gillar.

En marshelg innan vintern kom tillbaks..

***

Det är väl nästan alltid så, vädret lurar in en i en 'vårkänsla' under en extra fin period under våren, för att sen bjuda på en käftsmäll.. Just nu är vi väl inne i den smällen så då borde det ju bara bli bättre.. Här följer en del bilder från tiden med vårkänslan fotat 'kajnära' en eftermiddag i stilla väder och sol!

**

Allt fotat under en promenad runt Gamla Stan och Riddarholmen i Stockholm.. Här okända snubbar..

            

***

Så finns ju fåglarna också alltid där..

   

***

Till och från Skeppsholmen, med Strandvägen i bakgrunden..

     

**

Isbitar i form av stående finkristallin kärnis flöt förbi.. när de fallit isär så är det snart isfritt..

   

**

De glupska trutarna, här med nått 'platt' bröd..

               

**

Gamla Stans tunnelbanestation med utgång mot Riddarfjärden, numera klädd med 'klotterovänliga' stående limträbalkar i ett böljande mönster.. ser bra ut istället för bara betong!

**

Till vänster om ovanstående bild så döljs fjärrtågstrafiken söderut från Stockholm med glas..

     

Allt fotat med Nikon D750 + F 300 mm. PF     Tack för mig!

Inlagt 2022-04-05 22:34 | Läst 841 ggr. | Permalink
750:in levererar och 300:at också. Vårlikt verkligen!
/MA
Svar från ehrsa 2022-04-07 12:40
Hej! Det var en synnerligen fin vårdag vädermässigt den här dagen, och det kändes som det fanns motiv överallt.. kul när även fotografen lyckas 'leverera' lite av detta i alla fall.. ☀️🙂 Tack! Mats.
Hälsn!
Fin serie bilder från soligt Stockholm. Jo det har ju blivit ett bakslag nu, iaf ifrån denna vecka, helgen var ändå ganska bra med sol men betydligt kallare. Men som igår så var det snö, full sol, hagel, sol, regn allt inom en timme och så höll det på
Svar från ehrsa 2022-04-07 12:45
Hej! Ja, det var en fantastiskt fin dag den här dagen med 'motiv' överallt kändes det som! Men numera är vi också tillbaks till verkligheten igen.. tyvärr! Med snöflingor i luften varje dag är känslan.. Men det är nog bra om våren bromsas lite annars hade väl mycket redan blommat över alldeles för tidigt, det vill man ju inte heller.. Tack! Peter.
Hälsn!
Fina vårbilder på både fåglar, soldyrkare och flanörer första bilden är kul och bilderna på Truten som hade näbben full är jättebra
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2022-04-07 13:04
Hej! Stig. Ja, till och med jag blev förvånad över hur mycket motiv som det bjöds på den här dagen! Jag vet ju att det ibland bjuds på mycket att fota här i stan, och det var väl det fina vädret som lockade ut extra mycket med 'motiv'.. Roligt i alla fall! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Fin samling vårbilder.
Mvh Bengt
Svar från ehrsa 2022-04-07 13:08
Hej! Ja det var en 'optimal' dag den här extra varma vårdagen.. motiv fanns det överallt kändes det som! Men nu är vi ju tillbaks till verkligheten ige,.. och så ska det väl vara också.. hmm.. Tack! Bengt.
Hälsn!
Vinjett bilden är kul gatubild. Hälsar NL
Svar från ehrsa 2022-04-07 13:14
Hej! De här 'frackindividerna' blev väldigt bra i bild när dom lösgjorde sig ur Österlånggatans mörker så här.. mörkt klädda med solbelyst 'hud' som kontrasterade fint! Vet inte vad dom representarade.. Kanske nått 'KTH relaterat'.. Tack! NL.
Hälsn!
Tack för bevisen på det vackra vädret. Man kunde ju nästan tro att man drömt allt när man upplevt de senaste dagarna med snö och många minus. Men det heter ju inte aprilväder för intet.
En härlig samling bilder du visar här !
Ing-Marie
Svar från ehrsa 2022-04-07 13:24
Hej! Det var en fantastiskt fin helgdag det här, inget kunde ha varit bättre tror jag och dessutom mycket med motiv.. Kändes som 300 mm. fungerade fint även i stan så här! Tanken var att prova lite mer med '3D' på flygande fåglar och D750 nere vid 'Strömmen', och det fungerade fint även till 'allt' här.. Ja, nu är det nog 'normalt' aprilväder här också igen.. tror det är bra! Kalendermässigt så får man hålla utkik efter första Sädesärlorna, dom brukar dyka upp i dagarna nu och kan vara väldigt punktliga.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Vilket härligt gäng på första bilden! Fortfarande soligt och fint på dina bilder. Det ser väldigt mysigt ut. Du levererar en fin blandning på stadsmiljöer och fåglar. Bilden mot slutet på det röda tåget och glasväggen var läcker.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2022-04-07 13:40
Hej! Ja de här mörkklädda individerna gjorde sig fint mot den mörka gränden i bakgrunden, och då i kontrast med deras solbelysta hud och annat.. Den här fantastiska vårdagen så bjöd Stockholm på ovanligt mycket med motiv, både 'vårglada' människor och en del fåglar! Det gick att se motiv lite överallt var känslan.. Ja, plötsligt så kom 'MTR X' snygga tåg på väg söderut i bild.. det blev en bonus! Glasväggen lär nog bli klottrad på framöver, men är troligen lätt/snabb att sanera, de resta 'limträbalkarna' närmre tunnelbanans entré funkar däremot inte att klottra på, det blir inget 'sammanhängande' av klotter där, det är troligen för långt mellan 'balkarna'.. 🖼 Tack! Lena.
Hälsn!
Börjar se ut som vanligt nu i stora stan. Fullt med folk överallt. Fina bilder och flygbilderna på fåglarna blev väldigt bra. Vädret ja, brr men snart har vi sommarvärmen här. Nära för dina seglare nu också.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2022-04-07 13:51
Hej! Nja, det här visar nog en 'ovanlig' dag även i Stockholm! Kombinationen extremt fint vårväder och lediga människor som stannat hemma gjorde nog att det vimlade av motiv/människor den här dagen.. Det gick att se motiv överallt och människor satt mest och tog det lugnt och bara njöt av solen! Riktigt trevligt faktiskt! Det är inte alltid det stämmer så bra med fint väder och att folk är lediga.. Själv var jag ute efter att fortsatt testa '3D' på flygande fågel, och det funkade fint på allt här! Just nu kan man nog spana efter de första Sädesärlorna, dom dyker upp vilken dag som helst.. Ja, Tornseglarna kommer 20:e maj om det är 'normalvarmt' då, är våren kall så kan dom komma 3 dagar senare, är våren ovanligt varm så kan dom komma 3 dagar tidigare.. Så har deras ankomstdatum varierat de senaste 6-7 åren. Det måste finnas insekter i luften här, annars svälter dom ihjäl Tack! Johnny.
Hälsn!
Många jättefina skarpa bilder med människor, fåglar och den fattiges diamanter (is). Imponerande. Damen vid statyn, det är lyckat, är det Taubestaty? svårt att se.
Svar från ehrsa 2022-04-07 13:58
Hej! Ja, det fanns ett överflöd av motiv den här fina dagen, både människor och fåglar.. Det stämmer med Evert Taube som damen försöker efterlikna.. Hans staty vid Järntorget i Gamla Stan är en av de större 'turistfällorna'.. alla vill ta en 'selfie' med honom! De som ställer sig där är ofta lite extra roliga att 'fota', det är glada människor helt enkelt.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Läckra isbilder med tvåbenta tillbehör. Gillar också den blåröda vad det nu är ? Fågelbilderna lyckas du bra med men var är det den äter ? ser ut som en fjäsksvål men det kan det väl inte vara..
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2022-04-08 12:00
Hej! Det var verkligen en fin vårdag vi bjöds på här, kändes som det flödade av motiv dessutom.. Det 'blåröda' antar jag är 5:e bilden nerifrån.. Det är MTRX:s röda tåg på 'stambanan' söderut från stan eller till stan, osäker på vilket här.. Telet gör att perspektivet trycks ihop.. Det blåa är en glasvägg som skärmar av tågbullret mycket för de gående på gångbanan mellan Riddarholmen och Gamla Stan, och även vidare bort till Södermalm gåendes. Brukar själv promenera där ofta, man går precis utefter Riddarfjärden där, det är bara där eller via 'Guldbron' som det går att ta sig mellan Södermalm och Gamla Stan/City. Det ser ut som nån matat fåglar med vitt runt och platt bröd, typ mjukt 'Tacobröd' gissar jag.. Truten fick den största biten ser det ut som! Tack! Gunte.
Hälsn!