Att spegla det jag gillar.

En plats, En timme, Ett objektiv, En blogg, max tio bilder i bloggen, thats it!

Gjorde en test enligt ovanstående koncept igen.. Men ankommande regnskur gjorde att det inte blev en timme på samma bänk, fick avbryta efter 40 minuter.. Platsen blev på en bänk på 'Tantobergets' topp, på Södermalm.  Denna gång blev 'bestyckningen' på kameran ett 200 - 500 mm. zoom.  Förra 'timmen på en plats'. Kan ses här: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/en-plats-en-timme-ett-objektiv.htm

Platsen på berget..

En Essingeled.. och en stor Essingeö..

En Essingeled och en 'Telefonplan'.. 'LM:s' gamla industriområde innan de blev 'Ericsson'..

Ett klotterplank.. jo jo.. visst har klottret ökat i närheten, det har jag själv sett på 'min' fastighet..

Solskyddat boende..

Solskyddet..

Fågel Fenix..   'Very high key'..

Likt en Fregattfågel..

EU-byråkrater på väg hem en fredag.. mot Bromma..

Sen kom regnet..     Tack för mig!

Inlagt 2017-04-21 23:57 | Läst 1555 ggr. | Permalink
Har det regnat i kväll i Stockholm där var så fint väder tidigare i dag.
Här regnar det och blåser kallt är det.
Trevliga bilder du visar från ditt Stockholm...denna fantastiska stad.
Denna sorts fotografering gillar jag mycket det blir
om samtiden för framtiden ..........fort ändrar något sig.
Sov gott du med jag skall det nu...
Svar från ehrsa 2017-04-22 11:53
Hej! Det kom en del skurar 'av och till' under eftermiddagen och även kvällen, men däremellan var det sol.. typiskt april kan man säga! :-/ Idag verkar det bli samma typ av väder.. Natten blev lite störd av en 'nackproblematik' jag har fått.. men det är som det är! Det är väldigt trevligt och rogivande att sitta på ett och samma ställe i en timme! Och motiv finns det ju överallt egentligen, gäller att se dom bara.. Tack! Gun-Inger.
Hälsn!
High key blev snyggt, och solskyddet också. Undrar hur många som använder sina balkonger?
Det är en svår utmaning du tagit på dig.
Svar från ehrsa 2017-04-22 12:00
Hej! De ljusa bilderna på Fiskmåsen blev av för att bilderna blev väldigt överexponerade när den flög rakt in i den ljusa solen, en sol som endast hade lite tunna moln framför sig. Jag förstärkte sedan den överexponeringen lite extra i bildhanteringen. Det kan faktiskt bli rätt snyggt när man förstärker en redan ljus bild lite extra! Tror Lena H. har visat lite exempel på det också. Tack! Stefan.
Hälsn!
Roligt att se !
Tänk vad många som skulle må bra av att sitta där med dig, bara ta det lugnt, reflektera och sluta stressa.
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-04-22 12:15
Hej! Ja, ett par till hade fått plats, annars hade det blivit stressigt.. :-) Det är faktiskt väldigt trevligt och meditativt att 'tvingas' sitta (eller resa på sig) på samma plats i en timme och bara spana, och självklart avstressande.. Just igår blåste det lite för mycket just där, och sedan kom en regnskur dessutom och fler såg jag på håll.. Men just här 'hänger' det ofta en del vitfågel och även kråkfåglar i den friska uppvinden som uppstår över berget vid västliga vindar! Vill man öva fokusering på flygande fåglar så är det en bra plats för det! Det blir ju blandade motiv när man ska försöka hitta 10 bilder till en blogg, men det är också meningen.. allt är 'tillåtet'! Tyckte först att jag struntar i just denna blogg, men så kändes det som att det duger nog ändå, och detta kommer jag att göra fler gånger! Det är kul! Sen får slumpen avgöra vad det blir för motiv.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!