Att spegla det jag gillar.

En 'prommis' på Djurgården..

***

Som boende i Stockholm så är Djurgården (ön) en av favoritområdena jag gärna återkommer till med viss regelbundenhet. Det finns dessutom bra kommunikationer att ta sig dit och hem med, eller om man helst bara vill promenera.. Så jag åkte dit nu i veckan som gått för att se hur hösten nu framskrider..

**

Fotat från Djurgårdsfärjan.. brukar oftast ställa mig längst fram i fören för att ev. fota nån flygande fågel som behöver flytta sig.. som den här måsfågeln!

En Storskarv..

**

Lite 'höstjusteringar' inför vintern.. på briggen Tre Kronor. Den började byggas 1997.

Kastellet i bakgrunden..

**

Lunch på 'Blå Porten' och sedan 10 min. buss ut mot Blockhusudden, men jag brukar gå av vid Thielska Galleriet det ligger närmast Isbladskärret här.. där det fortfarande finns hägrar som mest ägnar sig åt att bara 'stå'.. Urtråkiga!

Men denna gång fanns det också Rådjur här.. så då blev det lite roligare!

**

Sen kollade jag lite på de Bokträd som växer i närheten, om de hade blivit ännu lite vackrare än sist men det var inte så stor skillnad mot senast.. Dessutom försvann solen sakta i moln tyvärr..

Allt fotat med Nikon D 750 + Nikon F 300 mm. PF.     Tack för mig!

Inlagt 2022-10-24 12:46 | Läst 1028 ggr. | Permalink
Snyggt, hägrarna och rådjuren tar ju priset här. Den kombon har jag aldrig sett, ser ut som vildmark inne i Stockholm. Fint med de två sista bilderna också. Har Tre kronor varit ute på några längre resor?
Svar från ehrsa 2022-10-25 11:58
Hej! Ja, det var trevligt att Rådjuren också fanns här ihop med Hägrarna, har inte sett detta tidigare.. En äldre man kom cyklande, men stannade till och berättade att han sett Rådjuren på eftermiddagarna de senaste dagarna här.. Han var 'Nikonfotograf ' (jobbat med det) så det blev en del 'kameratugg', själv hade han en D850 men ännu ingen Z, men det lät som det kan komma.. 'Boklöven' här kommer bara att bli vackrare framöver eftersom dom blir rödare, och sitter kvar ända till våren i stort sett.. Dom brukar vara extra fina om dom är solbelysta och när det också finns snö med i bilden! Briggen Tre Kronor tycks inte ha varit ute på världshaven och verkar mest röra sig runt i Östersjön och besöka de länder som finns här. Hade Rådjuren inte funnits vid Isbladskärret så hade det inte blivit nån blogg, inget 'nytt' liksom.. Så tack Rådjur, och tack! Peter.
Hälsn!

https://sv.wikipedia.org/wiki/Tre_Kronor_af_Stockholm
Dom ser nästan nonchalanta ut hägrarna där dom bara står och "drar upp axlarna". Kombon hägrar och rådjur däremot är precis som Peter säger ovanlig och lite spännande. Allra finast tycker jag annars bokklövsbilderna är, hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2022-10-25 12:08
Hej! Det stämmer, Hägrarna var helt 'obrydda' angående Rådjuren.. Dom är nog väl medvetna om vad som är hot och inte.. Hägrarna ser rätt komiska ut när dom helt gömmer sina huvuden, och dessutom verkar väldigt trygga med det! Ser verkligen ut som dom drar upp 'rocken/axlarna' och gömmer sig.. Utan Rådjuren så hade det inte blivit nån blogg.. inget nytt liksom.. som jag också skrev till Peter. Tack! Björn.
Hälsn!
Stockholm blir fint på dina bilder, och där är ju fint! Rikt djurliv också. Skarvars utseende är speciellt, får den där urtidskänslan. En vacker samling!
Svar från ehrsa 2022-10-25 13:00
Hej! Det finns många 'pärlor' här både i Stockholm och dess närhet, blir själv fortfarande överraskad ibland, trots att jag bott här i nästan 40 år.. Jag gillar Skarvar och har alltid gjort, och det är det där du just beskriver som jag också gillar, sen är deras fjäderdräkt väldigt fint när solen lyser på den! Den skimrar i olika färger lite metalliskt så som den också gör på solbelysta Skator..Tack! Stefan.
Hälsn!
De två sista bilderna är mycket fina. Bok ger fina effekter och löven på sista bilden är så vackra. Hägrarna får väl flytta till Råstasjön snart. Kul med rådjuren i bakgrunden. Det har jag nog aldrig sett.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2022-10-25 13:16
Hej! Ja, Boklöven börjar få sina 'rätta' nyanser snart, får åka hit igen nån solig eftermiddag efter en rejäl frostnatt, då kan det kanske bli extra bra gissar jag! Håller med, Hägrarna hittar inte tillräckligt med mat här, bara några enstaka groddjur kanske.. Någon 'vuxen' fågel borde visa de yngre till Råstasjön inom kort, kanske är dom väldigt 'hemma' just här.. Jag skickar över dom till dig vid Råstasjön! Utan Rådjuren så hade det inte blivit nån blogg, inget nytt fotades egentligen jämfört med förra bloggen härifrån.. En man stannade till med sin cykel och berättade att Rådjuren hade varit här på eftermiddagen i flera dagar dessutom. Tack! Lena.
Hälsn!
Fina höstbilder! Finns det några som ser mer frusna ut än ett gäng hägrar? :-)
Svar från ehrsa 2022-10-25 19:44
Hej! Tycker nog hösten är bäst egentligen, gillar när löven börjar falla och man får lite sikt igen.. På sommaren är det för mycket grönska.. Ofta tråkigare ljus också om man inte är uppe tidigt.. Ja, Hägrar kan konsten att 'kura'.. undrar var dom gömmer huvudet? Är inte helt säker på detta.. Tack! Christer.
Hälsn!