Att spegla det jag gillar.

En stund i lunden..

Det var ett tag sedan jag gick min runda i Tantolunden, och med en fin förmiddag och närheten dit så lockade det mig på en promenadrunda! Tycker växtligheten är 'svulstigare' än jag sett förut, och det beror nog på det minst sagt växlande vädret denna sommar.. och fint var det!

Fåglarna jag såg var väl de jag förväntat mig, bl.a. Steglits och även Stenknäck, som jag inte lyckades fotografera.. En annan flygande varelse var en insekt som var väldigt vacker och hade en förmåga att stå helt still i luften och hovra, så som trollsländor brukar göra! Men det här såg mer ut som en skalbagge eller något helt annat, som jag inte känner till! Ett par centimeter lång, och verkade ha väldigt bra koll på omgivningen.. ibland försvann den iväg hastigt men kom sedan tillbaks igen till samma plats. Någon som vet vad det är får gärna berätta!

En hel del bilder från Tantolunden:

Ser ut som en 'hängande' liten snigel.. Men vad är det?

Cikoria..

En del bär och frukter börjar bli ätbara..

Björktrast med koll..

En ung Stare..

En ung Koltrast.. väldigt vacker!

Steglits, en ungfågel..

Många ungfåglar här också..

Bofinkens ungar börjar se vuxna ut..

Så var det då den här insekten.. som fanns till vänster om trädet i gläntan här..

Vad är detta för insekt? En hejare på att stå still i luften och hovra..

Södra sidan av Tantolunden, med utsikt mot Årstaviken och Liljeholmen.

Allting är fortfarande väldigt frodigt och fint..

Tack för mig!

Inlagt 2015-07-23 21:53 | Läst 2622 ggr. | Permalink
En väldigt lyckad dag om man ser till bildserierna. Många bra bilder och fantastisk skärpa på allt från växter till fåglar och insekter. Mycket bra!
Ha det fint!
//Micke
Svar från ehrsa 2015-07-24 22:48
Hej! Det stämmer, jag blir själv ofta överraskad över hur mycket det finns att se här, trots att jag gått där så många gånger! Ett fint ställe som jag råkar bo nära, dessutom! Tack! Mikael.
Hälsn!
En samling fina bilder du fick ihop under den stunden. Läckra bilder på svärmaren bland andra.
Må gott
/H-Å
Svar från ehrsa 2015-07-24 22:51
Hej! Tack! Hans-Åke. Aha, det är alltså antagligen en 'svärmare', ska försöka kolla upp vad det kan vara för en gynnare.. är dålig på dessa flygande insekter!
Hälsn!
Många fina bilder Jan, riktig färgprakt. Det går inte att välja ut någon favorit bland alla dessa, men det är väl inget måste heller, man kan njuta av var och en. Så det är alltså så som ungfåglar av Steglits ser ut. Jag såg en sådan förra veckan och gissade att det var en Steglits pga den gul/svart teckningen, men helt säker var jag inte.
Svar från ehrsa 2015-07-24 23:00
Hej! Ja, jag blev själv överraskad över hur mycket fint det fanns i lunden denna dag, trots att jag vet att det ofta finns en hel del att se.. Men det var faktiskt ett tag sen jag gick där, och nu vet jag att det är fortsatt fint där! Ja, ungfåglarna av Steglits skiljer sig en del från de vuxna! Det röda i ansiktet finns ju inte där alls, så det säkraste kännetecknet är nog det gula på vingarna, det syns rätt tydligt. Men sedan finns ju deras vanliga 'flockläte' där som hörs väldigt tydligt! De här två individerna upptäckte jag via lätet först, innan jag såg dom. Har man lärt sig det 'småpladdrandet' så är det väldigt lätt att hitta dom, och dom är nästan aldrig tysta om dom är flera! Tack! Ingemar.
Hälsn!