Att spegla det jag gillar.

En suddig dag.. tur att det finns autofokus..

Var på 'andra sidan' Tantolunden idag, på en återkommande undersökning på ögonkliniken på SÖS. Nånting som säkert flera av er också brukar göra.. Det jobbiga är med ämnet som dom droppar i varje öga för att hålla pupillen stor! Den förändringen sitter i resten av dagen.. man blir bländad hela tiden, och det är svårt att se något i full skärpa dessutom! Eftersom vädret var så fint så tog jag ändå en 'sedvanlig' promenad i 'lunden', det var ett tag sen nu.. men hur tusan ska jag kunna se något vettigt i sökaren som jag vill fota, när jag är både bländad och ur fokus själv.. Det kanske inte finns något att fota heller, men det är ändå skönt med en liten promenad!

 Sen visade det sig att jag hann inte gå så långt förrän jag hörde Stjärtmesar! Kul! Kanske det är den lilla flock som jag har sett här under en längre tid nu i vinter, dessutom såg jag en Trädkrypare på samma stam på trädet där Stjärtmesarna fanns.. Själv såg jag det mesta suddigt, men det verkar som kameran ändå fixade det hela.. Autofokus är verkligen bra..

Så såg det ut för mig idag..

Kameran såg det så här..

Så dök det upp en Trädkrypare framför Stjärtmesen..

Den körde fritt fall..

Och landade lite längre ner på stammen. dom går ju alltid bara uppåt..

Tack för mig!

Inlagt 2017-02-08 23:03 | Läst 2275 ggr. | Permalink
Tomlen op for autofokus i vor alder Jan. Jeg kan godt huske de der dråber og følgerne.
Det blev alligevel en fin serie i dag med.
Mvh. Erik.
Svar från ehrsa 2017-02-09 11:27
Hej! Erik. Dagens autofokus är ju verkligen fantastisk! Tror att ingen av dessa bilder hade blivit skarpa om jag hade varit tvungen att använda manuell skärpa.. vilket inte hade gått, eftersom mina egna ögon var 'ur fokus'.. Det är trevligt när man sedan hemma vid datorn ser att bilderna ändå blev skarpa, trots ens egna 'oskärpa'.. Tack! Erik.
Hilsen!
Du är ute hos dina små älskade fåglar måste vara skönt kunna gå omkring där
i alla väder. Det ger psyket balans och kroppen kraft.
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2017-02-09 11:31
Hej! Gun-Inger. Du har helt rätt, man mår bra både i kropp och själ när man kan gå ut i fint väder och 'bara få vara', skulle man kunna kalla det! Har man dessutom sinnena lite extra skärpta så märker man att det händer saker hela tiden.. motiven finns där.. Tack! Gun-Inger.
Hälsn!
Gun-Inger Arvidsson 2017-02-09 18:03
När jag hade min depression skulle jag leta upp något nytt varje dag nära mig..
Det finns så mycket fint man går förbi..
Gia
Finemang du fångade en trädkrypare i fritt fall!
Speciellt som du var närapå vitblind.
Svar från ehrsa 2017-02-09 11:37
Hej! 'Vitblind' var ett bra ord, tack för det! Det får hamna i ordlistan.. Bra beskrivning på det hela, testade med solglasögon i olika styrka, men det kändes också problematiskt om man ändå ville försöka se detaljer.. Trädkrypare ser jag här året runt, letar man lite bland de stora träden som finns här så brukar dom alltid dyka upp, dom är trevliga och väldigt speciella på något sätt! Stjärtmesarna har varit väldigt trogna denna vinter, måste vara ett extra bra år för dom, så här brukar det inte vara! Tack! Stefan.
Hälsn!
Dina stjärtmesar är trogna och den störtdykande trädkryparen är ju toppen.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-02-09 19:16
Hej! Stjärtmesarna har varit fantastiska denna vinter, trognare än någonsin tidigare! I år är det dom och alla siskor som varit ofta återkommande.. Siskor såg jag för bara några dagar sedan, återigen nere i Alträden vid Årstaviken, men dom var ändå inte fotomässiga.. mörkret började komma! Trädkryparna känns stabila året om tycker jag, visste inte att det fria fallet hamnade på bild förrän hemma.. såg för suddigt! Kameran var bättre än jag.. Tack! Lena.
Hälsn!
Inte dåligt att klara av en promenad i solen efter sådana droppar i ögonen, själv brukar jag inte klara av att gå någonstans utan solglasögon då. Ser inte ett smack.
Inte dåligt att klara av att fotografera dessutom, aoutofokus är inte så dumt.
Häftig bild på den dykande fågeln.
Svar från ehrsa 2017-02-10 21:49
Hej! Jag provade också solglasögon med ett par olika styrkor, men det var svårt att se det som inte var belyst av solen då.. kändes som det fungerade bäst när jag halvt blundade och formade ögonen till bara små springor, då kunde man tillfälligt se lite i alla fall, men jobbigt var det i alla fall.. kände av det även dagen efter! Kameran var i alla fall pålitligare än mina ögon.. det vara bara därför det blev lite bilder trots omständigheterna.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Hej Jan!
Fina bilder på de söta fåglarna och med tanke på ögondropparn så är det ju mycket bra jobbat.
Jag är diabetiker sedan barnsben så jag vet precis hur detta med ögonen är. Tror inte jag skulle klara att fota en sådan dag. :)
/Lena
Svar från ehrsa 2017-02-12 22:19
Hej! Tack Lena! Har samma grundproblematik som du, men jag har 'fått' det på senare år.. Det var verkligen svårt att kunna se ordentligt den dagen.. men det var så fint väder så det var också omöjligt att bara sitta hemma.. Och 'autofokus' fixade det riktigt bra, men det var inte helt lätt att ute i fält kunna se att det verkligen blev rätt bra..
Hälsn!