Att spegla det jag gillar.

Enligt tradition..

Tradition och tradition.. för mig har det nog ändå blivit lite av en tradition att spana lite extra efter Domherrar när det börjar bli Juletider! Det känns som det åtminstone för mig är den fågel jag förknippar mest med Julen! Troligen är det den fågel jag också mest har sett på Julkort genom mina 61 år.. sånt sätter sina spår antagligen.. Jag har sett nån enstaka 'Domfru'.. tidigare nu i december men inte mer.. Idag den 22/12 fick jag däremot se både 'herrar och fruar', det kändes fint! Så traditionen har även detta år kunnat upprätthållas.. Och platsen är i mitt närområde Tantolunden i Stockholm.

I Tantolunden..

Det är dessa frön från Lönnen som lockar Domherrarna hit!

Även Steglitsen äter gärna Lönnens frön nu..

Att Domherren till vänster är så mycket gulare beror på solens gula sken under förmiddagen..

Tack för mig!

Inlagt 2017-12-22 22:41 | Läst 1550 ggr. | Permalink
Fin bildsvit på de vackra domherrarna. De förmedlar verkligen julstämning. God Jul! // Mats
Svar från ehrsa 2017-12-23 10:57
Hej! Mats. Tack! Visst blir man lite extra glad när man ser Domherrar! Känns som dom kommer som en hälsning från de djupa skogarna.. Är det någon tid på året som man ska se Domherrar så är det nu!
God Jul!
Så vackra dunbollar! Ser så stolta ut där de bröstar sig i solen. Här nere är det alldeles för varmt för att domherrarna skall komma där jag brukar gå.
Svar från ehrsa 2017-12-23 11:08
Hej! Visst är dom fantastiska Domherrarna! Känns verkligen som en hälsning från storskogen när dom dyker upp! Man blir glad, nu kan man 'bocka av' ytterligare en av de fina och trevliga 'vinterarter' som vi har! Saknar egentligen bara Stjärtmesarna nu, sen tror jag att den 'normala' artlistan för vinterfåglar just här är klar.. Men dom kommer säkert dom också.. Kan tänka mig att det behövs lite mer vinterkänsla nere vid dig för att Domherrarna ska komma dit, men det känns som det är fåglar som tar sin tid, dom stressar inte på och far runt som Sidensvansar brukar göra.. Domherrar sitter ganska mycket still och brukar ofta vara kvar på en plats en längre tid, så har det varit här tidigare år när dom har dykt upp! Får se framöver om dessa Domherrar följer det mönstret, det kommer visa sig i bloggen.. Har du/ni några Lönnar i omgivningen där klasar av frön hänger så ska man nog hålla utkik där.. Stenknäck och Steglits gillar också Lönnens torra frön..
Hälsn!
Vackra bilder på en trevlig fågel.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-12-23 11:11
Visst är dom fina! Man blir lite extra glad när dom dyker upp så här i Juletider! Känns som en hälsning från storskogen..
God Jul! Stig.
Vilka härliga julkortsbilder ! Och som grädde på moset så sken solen också. Förstår att du hade en njutbar stund där.
Här har det varit klent med domherrar i år.
God jul !
Ing-Marie
Svar från ehrsa 2017-12-23 11:23
Hej! Ja, jag blev jätteglad nu när jag också fick se hanarna av Domherre för första gången denna säsong! Min erfarenhet av Domherrar är att dom brukar kunna bli kvar här en längre tid, när dom väl har kommit.. får se om det stämmer även denna säsong..? Det hänger i alla fall mycket frön i Lönnarna här! Hoppas dom snart dyker upp i din 'Backyard studio'.. :-) Vädret var verkligen bra hela dagen igår, Såg också två flockar med siskor varav en större nere i Alträden vid Årstaviken, så dom finns kvar här! Dom har nog egentligen varit här i två månader nu.. Tror det bara är Stjärtmesarna som ännu inte har dykt upp här, av de fina vinterfåglar som brukar kunna visa sig! Men de kommer nog de också..
Tack! God Jul! Ing-Marie.
Tantolunden verkar ha hur mycket fågel som helst! Fina bilder på domherre och ...fru.
God Jul!
Bjarne
Svar från ehrsa 2017-12-23 17:40
Hej! Tycker den här årstiden bjuder på en hel del fint här, men det är ändå inga mängder med fågel ska sägas.. Domherrarna kanske är mellan 5-10 stycken nu, inte mer! Gäller att ha öronen med sig, det är oftast deras blygsamma 'ton' som får mig att upptäcka dom, dom har även samma läte i två olika toner ibland, samtidigt.. som en slags 'dubbelton', det låter väldigt speciellt! Ett beteende som dök upp någon gång för 30 år sen.. man har väl gissat att det är en ton som kommit hit via invandrade Domherrar från de stora skogarna i öster.. Ryssland! Hörde den dubbeltonen tydligt nån enstaka gång från 'mina' Domherrar.. Tack! Bjarne.
God Jul!