Att spegla det jag gillar.

Fågel blå..

Nåja, helt blå är den ju inte.. men en del fina inslag av blått kan man se! Fick några trevliga bilder på Nötskrika igår, och som vanligt så är det i mitt närområde Tantolunden som bilderna är tagna. Förhållandena var fina med en hel del sol och medljus.. Nu är vi inne i 'låg-ISO' tider igen.. om bara solen är framme..

Från torsdagen..

Han flög ditåt..

Tack för mig!

Inlagt 2018-01-26 23:19 | Läst 3079 ggr. | Permalink
Härliga bilder! Jag är inte den som älskar fågelbilder men de här får mig att mjukna.
Jag får associationer till gatufoto faktiskt, fågelgatufoto?

Trevlig helg! /Thomas
Svar från ehrsa 2018-01-27 11:50
Hej! Även om man inte är så intresserad av fåglar så tror jag att de flesta ändå tycker att dom är vackra! För mig så är det oftast en 'skönhetsupplevelse' att fota fåglar. Och dom gör sig väldigt bra på bild.. och är ofta en utmaning för en fotograf! Därför blir man rätt så glad när en bild blir lite lyckad.. Och jämförelsen gatufoto är inte så dum egentligen, känns som båda handlar lite om 'se men inte synas'.. Tack! Thomas. Ha det så bra!
Hälsn!
Nötskrikan är så fin, den är rent av exotisk, stannfågel som den är. Så attans fina bilder det blir med sol och medljus, i dag tog jag på småfåglar i skogen, betongljus, ISO 1600 och 1/60 sekund med motsvarande 800 mm, det blir hyfsat men långt från knivskarpt.
Svar från ehrsa 2018-01-27 12:05
Hej! Visst är den fin! Här i 'lunden' dessutom inte så skygg, de här bilderna togs på fri hand under c:a 15 minuter bara, sen gick jag vidare.. Hade FF 32,3 milj. pixlar och mitt 200-500 mm. Sen är ju bilderna beskurna så som jag vill, men med alla pixlar så finns det bra utrymme för att beskära, med bibehållen bra kvalitet. ISO varierade mellan 200-1000 och slutartiden var som snabbast 1/2000 sek. Har man bra med pixlar så blir beskärningen som att man hade ett ännu längre tele när bilden togs, och kvaliteten på bilden räcker.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Fina bilder på en fågel som är trogen gäst i min trädgård också.
Härlig aktion i dina bilder och det vackra blå kommer fint fram i de flesta bilderna.
Svar från ehrsa 2018-01-27 12:10
Hej! Nötskrikan brukar vara en regelbunden gäst vid fågelbord, känns som dom är rätt så nyfikna också, men så är nog alla kråkfåglar egentligen, och till den gruppen av fåglar tillhör också Nötskrikorna. Dom är ju väldigt vackra också! Det är roligt att man kan fota fåglarna så här 'i farten', att man får se dom på ett sätt som ögat normalt inte hinner med.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Jättefin bildserie på nötskrikan! Kul att få se mycket av det blåa inslaget i fjäderdräkten.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-01-27 12:14
Hej! Johnny. Ja, det blåa inslaget fick bli lite av 'tema' i bilderna.. Man ser oftast inte så mycket av det blåa när dom bara hoppar runt på marken, men när man ser dom med utbredda vingar så blir det ju en rejäl 'blaffa' med blått, som dom har! Väldigt snyggt, och det har säkert nått slags 'signalvärde' för dom med det blåa.. Tack!
Hälsn!
Du har gott om vackra fåglar i ditt närområde! Det blå mönstret på vingarna är mycket fint och jag slås också av fågels öga, som är mycket framträdande på en del av bilderna.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-01-27 12:20
Hej! Visst är det fint med det blåa! Man ser inte så mycket av det när dom hoppar runt på marken eller på någon gren, men lyckas man fånga det blåa när den har utbredda vingar så är det ju en rejäl 'fläck' med blått som dom har.. riktigt snyggt! Det känns som dom har ett rätt så stort öga, och jag tror att även färgteckningen runt ögonen på något sätt får det att se ännu större ut.. ungefär som sminket på en kvinna.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
SÅ fina fågelbilder! Jag gillar bild 7 och 17 bäst. Fina färger i fjäderdräkten.
Jag kan endast ladda upp max 2 bilder per blogginlägg här på fotosidan, har sällan lyckats att lägga upp fler än så. Hur gör du!?

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-01-27 12:39
Hej! Tack så mycket! Eva. Visst är den fin Nötskrikan! När den brer ut sina vingar så ser man också att den har rätt så mycket blått på sina vingar, det ser man inte riktigt när den bara hoppar runt på marken eller rör sig på en gren..

Jag har aldrig några problem med att lägga in hur många bilder som helst i bloggen.. jag upprepar bara processen för bilduppladdning i formuläret.. gör bara likadant, hela tiden! I bloggen bland texten så hamnar bilden just där 'datorns markör' står och 'blinkar'.. I Formuläret där din text finns så behandlas bilden som om den bara var en 'bokstav'.. Står 'markören' och blinkar precis till vänster om bilden och man trycker på delete så försvinner bilden.. precis så som även en bokstav också skulle ha gjort.. Står markören precis till höger om bilden och blinkar och man trycker på 'backsteg' på tangentbordet så försvinner också bilden, precis som också en bokstav skulle ha gjort.. Kanske det är något av det här som ställer till det, men jag vet inte?

Jag fick deleta alla bilder i min blogg här ovan i morse och lägga in dom igen, efter att jag upptäckte att det krånglade när man klickade på bilderna och ville se dom i större version, det var som att det inte fanns en del bilder när man bläddrade sig igenom dom.. Men det blev bra när jag matade in bilderna igen och sedan tryckte på 'spara'.. Du får prova dig fram med att mata in bilder, experimentera helt enkelt! Det går alltid att 'deleta' även en sparad blogg som man kanske gör i experimentsyfte..
Hälsn!
Vilka underbara bilder på nötskrikan och det blå på vingarna är verkligen en vacker färgklick. Första bilden är ju toppen och så finns det så många fler i inlägget. Det ser ut att få jobba för sina nötter.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-01-27 17:12
Hej! Tack så mycket Lena! Visst är den fin Nötskrikan! När man ser den så här med utbredda vingar så ser man ju att det blåa fältet på vingarna är rätt så stort, det ser man inte riktigt när den rör sig på marken eller bland grenarna.. Tror att dom gillar att få anstränga sig lite för att få tag i nötterna, de är ju Kråkfåglar och får användning för sin listighet för att få tag i jordnötterna.. Trevligt var det i alla fall att få fota dom så här, de var två stycken. Trodde inte att bilderna blev så pass bra, där och då..
Hälsn!