Att spegla det jag gillar.

Farligt läge..

En måsunge knappt flygbar än, råkade hamna lite fel efter att den stressats av en Skata..

Det här är inte ett bra ställe att vara på.. yttre tågspåret vid Solna Station, där åker Arlanda Express förbi i 120 km/tim.. var 15:e minut denna tid..

Plötsligt märker den nått..

För sent..

Det sista man ser av denna mås..

Inte ens en våt fläck eller fjädrar blev kvar..

Ett ögonblick ur verkligheten just idag..       Tack för mig!

Inlagt 2016-06-07 21:46 | Läst 649 ggr. | Permalink
Usch ja. Det är riskabelt att vara ung och oerfaren.
Svar från ehrsa 2016-06-08 11:36
Ja, det är många faror där ute.. Från att komma undan ett oönskat intresse från en Skata, till Arlanda Express i hög fart.. inga bra odds.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Visst är det tragiskt och det är många fågelungar som inte ens blir så där gamla, men det är ju trots allt inte en direkt hotad art (än). Ett ögonblick så är allt över...
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-06-08 11:42
Hej! Lena. Det var lite hemskt att sitta där på perrongen och inse att när som helst så kommer Arlanda Express i hög fart just där.. kan inte den lilla måsen bara få för sig att lika gärna hoppa undan..? Man önskar att man haft några stenar att kasta, så man kanske kunde skrämma bort den därifrån.. maktlöshet var känslan! Men det är som du säger, det är troligen ingen brist på måsar i vår natur, men det är något extra tragiskt med ungar.. Tack!
Hälsn!
Dramatiskt och sorgligt ögonblick du fick beskåda.
Tyvärr livets gång för många fågelungar att hamna lite fel och så är allt över.
Ser ut som om rälsen haft lite problem också.
Svar från ehrsa 2016-06-08 11:59
Hej! Det är lite jobbigt när man själv inser vad som kommer att hända, utan att kunna påverka.. Hoppades att mitt pendeltåg skulle komma innan Arlanda Express dök upp.. men så blev det inte! Resterna av måsen kanske ändå blev föda åt någon Skata eller Kråka längre bort utefter spåret.. Rälsen har man nog bytt just här vid ett tidigare tillfälle, tror man gör det mitt i natten när tågen kanske inte längre går, och så har resterna blivit kvar nån dag.. Tack! Margareta.
Hälsn!