Att spegla det jag gillar.

Fettisdagen..

Den dagen är det just idag.. Inte utan att man blir lite sugen på en semla ibland.. Själv föredrar jag en 'riktig' hetvägg.. med varm mjölk.. och kaffe!

Fick nyligen en 'hallucination' när jag gick i mitt närområde.. såg jag fel.. näe, jag lyckades faktiskt få med den på bild..

Med mjölk och kaffe så klart..

Såg tecknen i skyn redan igår kväll..  Ser ut som nästa 'Apollo' kommer att ha proviant redan på plats.. Apollo 18 då kanske..

Tack för mig!

Inlagt 2018-02-13 10:21 | Läst 352 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tack för att du satte ett leende på mina läppar med detta inlägg / Maria
Svar från ehrsa   2018-02-13 10:42
Hej! He he, tack själv Maria! Unna dig en semla dagen till ära! En sån ska i alla fall jag inmundiga..
Hälsn!
Ha, ha, detta var kul !
Första var ju klockren :-)
ing-marie
Svar från ehrsa   2018-02-13 10:45
Hej! Tack! Ing-Marie. Ibland tror jag blodsockret behöver en höjning för att slippa såna här hallucinationer.. Dagen till ära får det allt bli en semla idag.. :-)
Hälsn!
Nu blir jag sugen på semla!

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa   2018-02-13 10:48
Hej! Fall för frestelsen.. det är ju ändå 'Fettisdagen' idag.. så får det allt bli för mig till eftermiddagskaffet! Tack! Eva.
Hälsn!
Haha läckert :)
Svar från ehrsa   2018-02-13 10:49
Hej! Inget att 'avstå' från denna dag.. det är bara att falla för frestelsen.. :-) Tack! Joakim.
Hälsn!
Kul! Tycker du ska äta en eller två idag, gå omkring och hallucinera kan inte vara bra. Blir lite sugen själv faktiskt.
/Janne
Svar från ehrsa   2018-02-13 11:56
Hej! Klart att du ska ha en semla idag, om någon dag så är det ju denna dag som den bör inmundigas! Självklart blir det en för mig senare i eftermiddag, men endast en.. :-) Tack! Janne.
Hälsn!
Kul bilder och en semla blir det idag!
Svar från ehrsa   2018-02-13 11:58
Hej! Helt rätt Dan! Idag om någon dag så är det 'tillåtet' med en semla.. Tack!
Hälsn!
Vilken himla tur att jag har plugg-ledigt idag, för nu bär det av till konditoriet!
Roliga bilder du fått till, förslaget med ett semle-lock på globen kanske går att förverkliga - skicka in ett förslag till Sthlms stad vettja! ( Norrköping har ju adventsljusstake på Värmekyrkan....)
Må gott!
Svar från ehrsa   2018-02-13 12:04
He he! Ja varför inte.. :-) Man kan ju sy upp ett 'lock' ungefär som en uppblåsbar varmluftsballong, dom brukar ju kunna se ut hur som helst.. Ja, idag blir det definitivt en semla dagen till ära! En semla och kaffe tror jag bara höjer koncentrationen ännu mer.. eller tvärtom.. Tack! Lena.
Hälsn!
Ett riktigt fett inlägg! Såna syner kan det bli om en het önskan inte blir uppfylld, men hoppas du fick din semla och att den smakade bra med riktigt mycket mandelmassa i botten. Själv fick jag ett gott skratt, tack!
Svar från ehrsa   2018-02-13 12:08
Hej! Ja lågt blodsocker eller hög feber.. det är då hallucinationerna dyker upp.. :-) Bästa botemedlet är nog en semla.. Det får bli en senare idag dagen till ära, om inte annat så i förebyggande syfte.. :-) Tack! Stefan.
Hälsn!
Ha, jag tog en halv för en timme sedan, tycker en hel är lite för mycket på en gång och särskilt den där den var ju extrem :). Kreativitet!
Svar från ehrsa   2018-02-13 12:13
Hej! Oj, du var mig en tidig semmelätare.. men det är ju 'Fettisdagen' så allt är tillåtet! Jag väntar till eftermiddagskaffet.. Håller med att en 'hel' semla kan ibland kännas för stor, men jag äter den helst med varm mjölk och då måste den vara 'hel' annars drunknar den direkt.. :-) Tack! Peter.
Hälsn!
Bästa semlan jag sett!!
Svar från ehrsa   2018-02-13 14:07
He he, tack Anne-Sophie! Det får allt bli en semla nu i eftermiddag..
Hälsn!
Kul med lite kreativa bilder!
//Anders
Svar från ehrsa   2018-02-13 14:10
Hej! Ja, ibland får man busa till det litet.. Den gamla 'Globen' påminner ibland om en jättesemla, speciellt när det vissa vintrar har legat en del snö likt grädde på toppen! Men i år finns det ju ingen snö här att tala om.. Tack! Anders.
Hälsn!
Fetvägg heter väl, hehe roliga bilder är det! Hils, LO
Svar från ehrsa   2018-02-13 14:11
He he, fetvägg är också en passande benämning! Det får allt bli en sån nu i eftermiddag.. Tack! Lars Olov.
Hälsn!
Dagens bästa inlägg. 😎 Ett gott skratt behövs i den gråtrista dagen.
Semla är inte atg förakta, en om året brukar det bli för mig och jag har även införskaffat semlor till kvällen. Fast jag vill ha min till kaffe.
Svar från ehrsa   2018-02-13 17:42
Hej! Tack! Margareta. Ja nu har det varit lite för många gråa dagar tycker jag.. En semla kan absolut liva upp tillvaron en hel del denna årstid! Har nyss satt i mig en med varm mjölk ihop med ett sent eftermiddagskaffe, med mjölk var så vi fick den när jag var barn.. den smaken glömmer man aldrig..
Hälsn!
Riktigt kul Jan!
/ Erik
Svar från ehrsa   2018-02-13 17:45
He he, ja vi får försöka liva upp tillvaron lite.. En semla är inte helt fel idag 'Fettisdagen' till ära.. :-) Tack! Erik.
Hälsn!
Dagens roligaste bild med lock och grädde på Globen. Fick en hembakad efter middagen i dag med varm mjölk och kanel, så nu har jag också startat semlesäsongen
Ha det gott/Stig.
Svar från ehrsa   2018-02-13 17:52
Hej! Stig. Håll med om att 'Globen' egentligen ser ut som en stor jättesemla..! Vet att jag tänkt så nån gång tidigare, men inte förrän nu kom jag till skott och satte mig ner med egen bild på semla och Globen, och så lite Photoshop.. Brukar inte pilla med lager och att sedan sammanfoga två bilder, men det gick över förväntan.. :-) Har också tagit en semla med varm mjölk men ingen kanel.. det måste jag prova nästa gång, har ingen rutin på det! Tack! Stig.
Hälsn!
Ha, ha ! Kul idé och just första bilden tycker jag är toppen. Kanske för att man överrumplas lite. Härligt gjort Jan.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa   2018-02-13 18:41
He he, visst är det roligt med lite 'busbilder' också.. :-) Det gick rätt så enkelt att sammanfoga det hela i Photoshop när jag väl kom på hur jag skulle göra.. I det här gråvädret som varit i några daga nu så piggar en semla upp rätt så mycket! Rekommenderas! Tack så mycket! Lena.
Hälsn!
Oj oj oj - jag hade klarat nästan hela fettisdagen utan semla och så fick jag syn på dina bilder!

Det blev ilmarsch till Finbageriet Kamraterna. Där fanns en (1) semla kvar klockan tio i sex, dom som kom efter mig blev utan. Den var god, men deras godaste hade gått åt tidigare under dagen, många hade beställt för att inte bli utan. Deras surdegssemla och deras winersemla är mums.
Svar från ehrsa   2018-02-13 18:45
He he, det är inte meningen att man ska 'klara sig' från semla under 'Fettisdagen'! Det finns inga undanflykter.. Och det är ju helt tydligt att det fanns en semla som var ämnad just för dig! :-) Du får nog upprepa det nästa tisdag så kanske det även finns nån kvar av 'de godaste'.. dom låter intressanta! Tack! Måns.
Hälsn!
Suveränt! Hoppas ingen satt i hissen däruppe i grädden :)
Inga semlor för mig idag då jag var hemma från jobbet och kurerade en förkylning, tycker förresten inte om marsipan...

Ha det gott! /Thomas
Svar från ehrsa   2018-02-13 22:39
Hej! Jag var noga att inte sätta dit semlan om det hade varit någon uppe i hissen.. :-) Aj då, förkylning är inte kul, peppar peppar.. har klarat mig hittills i vinter.. Det brukar ju finnas 'vaniljsemlor' som alternativ för de som inte gillar mandelmassa, kanske värt att prova? Krya på dig! Tack! Thomas.
Hälsn!
Läckert! Både bilderna och bakverket. Kreativt och roligt :) Hälsningar Mats
Svar från ehrsa   2018-02-13 23:40
Hej! Ja, ibland får man busa till det lite extra! :-) Det var ett tag sen jag hade tid att sitta och pilla lite i Photoshop så det var rätt kul att det lyckades.. det var inte så svårt! Tack! Mats.
Hälsn!
En flygande matta har jag sett många gånger men aldrig en flygande bulle med grädde på.
Kreativt läckert på alla sätt.
Hälsar
Gun-Inger
Svar från ehrsa   2018-02-14 18:25
Hej! Tack så mycket! Gun-Inger. Ibland måste man 'busa till' tillvaron lite.. det gör den inte alltid själv.. :-)
Hälsn!