Att spegla det jag gillar.

Fin dag i 'lunden'..

Ja nu blir det mörkt fort på eftermiddagen om man går efter vanlig 'klocktid'.. känns inte så kul.. Men jag tog mig ut rätt tidigt ändå på förmiddagen för att njuta av det extremt fina vädret idag! Och motiv det fanns det ju.. i Tantolunden på Södermalm.

Börjar med dessa..   Steglits

Se där.. två Havsörnar och en Kråka över Södermalm.. flyger nog över Riddarfjärden egentligen..

Kan man se gamla örnar över huvudstaden, ja då finns det hopp..

Åter till Tantolunden..   Någon har glömt att skörda.. lika stora som 'köpedruvor'..

Här är en Lönn med en extremt stor svamp! Minst 50 cm i bredd.. har aldrig sett en så stor trädsvamp tidigare..

Rikligt med äpplen detta år.. borde kunna locka Sidensvansar framöver..

Löven har glesat ur nu..

Större Hackspett

Tack för mig!

Inlagt 2016-10-30 23:37 | Läst 1995 ggr. | Permalink
Väldigt fina fågelbilder, en högst givande promenad i vackert ljus ser det ut som. Steglitsbilderna är något alldeles extra, både riktigt vackra och föreställande samtidigt. Låg sol är bra!
Svar från ehrsa 2016-10-31 21:01
Hej! Det var verkligen fantastiskt fint här igår Söndag! Bjuds november också på nått liknande så vore det fint.. då kan man orka med den månaden också.. Steglitserna bjöd också på sig igen.. det är man tacksam för! Det var endast två individer, så jag har inga mängder av dom.. Om solen är framme så blir ljuset väldigt trevligt, känns som den är 'låg' hela tiden nu.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Verkligen fint du fotat fåglarna i skönt ljus!
Svar från ehrsa 2016-10-31 21:04
Hej! Ja, igår var det fina förutsättningar för foto, den står ju lågt hela dagen numera.. skulle man kunna säga! Och fåglarna verkade också vara på bra humör dessutom.. Finare dag än igår det blir det nog inte på länge nu.. Tack! Dan.
Hälsn!
Fin promenad med suveräna bilder framför allt på Steglitserna.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2016-10-31 21:06
Ja, igår var det stor njutning, det kändes bra! Nu blir det tydligen regn och snöblask i ett par dagar.. en viss skillnad.. nu får man titta på bilderna från igår och bli påmind om hur fint det kan vara! Tack! Stig.
Hälsn!
Vilka vackra färger detta höstljus ger.
Det visar du här.
Tyvärr så får man förlita sig på helgerna nu en tid framöver om man vill ut o fota.
ing-marie
Svar från ehrsa 2016-10-31 21:14
Hej! Gissar att den 'låga' solen som finns hela tiden nu hjälper till med att få ett fint ljus, det är verkligen skillnad mot för ett par månader sen.. Ja, det är svårt att hinna fota något under arbetsdagar, det går bara inte.. Trots att det var så soligt och fint igår söndag så märktes den där timmen mörker på eftermiddagen väldigt tydligt.. Hoppas det kommer snö snart (som ligger kvar) då blir det ljusare! Det är ju eventuellt snö på gång nu, får se vad det blir av det? Fotade några Sidensvansar i 'lunden' idag, men inga riktiga närbilder, dom var nervösa och drog rätt så snabbt.. men dom finns i alla fall här nu! Det känns bra! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Utsökta bilder på steglitsen, brukar få besök av den även här på tomten och jag tycker den är så vacker.
De med vindruvorna väntar kanske på frosten för att kunna göra isvin. :)
Svar från ehrsa 2016-10-31 21:18
Hej! Kan bara hålla med om Steglitserna, dom är verkligen fina! Dom gör sig så extra bra på bild jämfört med många andra 'småfåglar'! Jag har bara sett tre individer som mest här nu, så det är inga mängder av dom här, tyvärr.. Det kanske finns nån tanke med frost och vindruvor.. kanske blir dom sötare då? Så är det väl med en hel del bär, utan frost så är dom alldeles för beska.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Jättefina bilder på steglitsen! Vi har såna i mina trakter också men dom visar sig sällan.

//Tommy
Svar från ehrsa 2016-10-31 21:20
Hej! Steglits är lite av en favorit, den gör sig så extra fint på bild! Men jag har inga mängder av dom här, har endast sett tre individer som mest.. Annars så tror jag dom finns lite överallt, i södra delarna av Sverige i alla fall. Tack! Tommy.
Hälsn!
Mäktigt imponerad av bilderna på Steglitsen. Kanonfina bilder!
Svar från ehrsa 2016-11-01 19:14
Hej! Tack! Mikael. Har haft lite tur här i höst, det är två eller ibland tre individer som hållit till väldigt frekvent just på ett ganska litet område, och nästan alltid på dessa större Tistlar, så det har varit ganska enkelt att få dessa bilder! Steglitser gör sig dessutom väldigt bra på bild, med sina fina färger! Dom är absolut en favorit bland småfåglarna!
Hälsn!