Att spegla det jag gillar.

Fint besök i lunden..

Den här årstiden är trevlig för det bjuds på fina fågelupplevelser som man normalt annars inte får vara med om, när man bor i en 'storstad'! Och för mig blir det som så ofta Tantolunden på Södermalm som jag tar mina promenader i, en plats som allt som oftast bjuder på lite extra upplevelser, ofta mer än om jag sticker ut i skogen nånstans.. Trettondagen bjöd på ett extra kallt och soligt väder, och även på detta..

Stjärtmesar.. följde dom i 30 minuter runt bland träden..

Annars så började dagen så här.. ser bra ut! Tantolunden till vänster.

Så kallt har jag inte haft på ett par år..

Brukar sick-sacka mig fram bland koloniträdgårdarna, finns ofta en del att fota i fint ljus här.

Spåren finns kvar..

Frostugglor.. ses sällan!

Hmm..

Så dök dom upp, Stjärtmesarna! En liten flock på knappt tio stycken tror jag.. svårt att räkna dom, en fågel som sällan sitter still..

Som en pingisboll med lång stjärt.. har någon sagt!

Charmigare 'småfåglar' än dessa finns nog inte..

Och på Årstaviken hade även 'vindbrunnarna' frusit igen under nattens köld..

Sedan gick solen ner och jag gick hem..     Tack för mig!

Inlagt 2017-01-09 22:27 | Läst 2742 ggr. | Permalink
Riktiga kanonbilder på de små vännerna!
Svar från ehrsa 2017-01-10 21:54
Hej! Tack! Stefan. Dom är verkligen trevliga dessa Stjärtmesar! Dom bjussar ofta på sig själv när man möter dom, och är väldigt kvicka och svåra att hinna få in í sökaren.. Men dom upplevs väldigt orädda, ungefär lite som Kungsfåglar, dom kan man ju också få se väldigt nära!
Hälsn!
Va´ fint Jan, många bra bilder där. Och nu när jag sjlv tagit några bilder på stjärtmes vet jag ju hur oroliga dom är, du fick många riktigt bra bilder/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-01-10 21:57
Hej! Ja, den här dagen hade jag tur.. rätt väder och rätt 'bestyckning' på kameran, dessutom samarbetsvilliga Stjärtmesar! Det är inte alltid det är så.. Har sett dom några gånger den här säsongen, men har inte lyckats komma nära.. Det är nog min bästa 'obs' på dessa fina fåglar någonsin! Tack! Björn.
Hälsn!
Skrev nyss några rader i Mats Bildblogg om hans finbesök av Stjärtmesar.
En fantastisk serie bilder har du lyckats med, och några poserar verkligen och visar upp sin vackra sida. Bild 27 tror jag, där är en som flyger med vingarna helt utbredda, fantastiskt fin. Mycket bra bilder.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-01-10 22:00
Hej! Ja, det här är en sån där dag när allt stämmer.. det är så det känns! Finfina förhållanden och så dessa små vackra fåglar.. då är det kul att fota fåglar! Jag lämnade dom efter 30 minuter, blev för trött i armarna kände jag.. :-) Tack! Stig!
Hälsn!
Bedårande bilder på stjärmesarna! Tantolunden är ju helt fantastisk.
Svar från ehrsa 2017-01-10 22:06
Hej! Dessa fåglar är verkligen fina, det känns lite extra när man får se dom så här bra som jag gjorde! Det var faktiskt jag som avbröt vår träff, blev trött i armarna med min kamera med 200-500 mm zoom.. Tantolunden överraskar verkligen, på ett positivt sätt! Tack! Ernst Göran.
Hälsn!
Kanonfina bilder på stjärtmesarna. De sitter som sagt aldrig stilla och ofta får man ju bara några minuter på ej innan de drar vidare. Vilken höjdare detta måste ha varit.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-01-10 22:13
Hej! Lena. Det var nog mitt bästa möte någonsin med dessa näpna Stjärtmesar! Dom höll till i träden precis där vi träffades för ett par år sedan.. Dom bytte träd ibland, och höll till lite högre upp, men plötsligt var dom nere på dom lägsta grenarna på träden, dessutom sken solen på den här sidan av lunden, så förhållandena var optimala! Det var jag som avbröt vårat möte, inte dom.. Jag blev trött i armarna av drygt 3 kilo kamera med objektiv! Det är precis som du säger, dom sitter sällan still.. Men dom är lite extra roliga för de hänger lika gärna upp och ner, som upprätt! Tack! Lena.
Hälsn!
Kallt blev det dessa dagar men också ett mycket fint ljus som man ser på dina bilder!
Svar från ehrsa 2017-01-10 22:15
Hej! Det var verkligen fint, med ett gnistrande vinterväder! Förhållandena kunde nog inte ha varit bättre för att få fota dessa vackra små fåglar! Tack! Dan.
Hälsn!
Vilken lycka att få följa dessa skönheter så lång stund. Brukar som mest få ca en minut på mig när dom dyker upp.
Fantastiska bilder med underbara olika vinklar. Den som flyger blev verkligen en fullträff. Grattis till dom bilderna !
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-01-10 22:23
Hej! Det var verkligen ett fantastiskt möte med dessa så vackra små fåglar! Tänk att naturen kan skapa såna här små näpna varelser.. det är märkligt! Dom är roliga för dom hänger lite hur som helst i grenarna, dom bryr sig inte i vad som är upp eller ner.. Det var nog mitt bästa möte någonsin med Stjärtmesar.. dessutom var fotoförhållandena enastående bra! Jag avbröt vårat möte efter 30 minuter för att jag blev trött i armarna.. Det är såna här möten man kan leva länge på, och minnet ihop med bilderna finns ju kvar! Tack så mycket! Ing-Marie.
Hälsn!
De är så fina de där små dunbollarna, så många fina bilder du har på dem.
Svar från ehrsa 2017-01-10 22:27
Hej! Det är nog dom 'sötaste' fåglar vi har i våran fauna, säger jag rent subjektivt.. Och det var nog mitt bästa möte någonsin med dess fåglar, dessutom i optimala fotoförhållanden! Kul att man kan hitta sånt här så här på hemmaplan dessutom.. jag behöver inte ens åka till någon storskog! Tack! Margareta.
Hälsn!
Hi hi vad du lurade mig med ugglorna..
Gillar den..
Gillar helt klart dina dunbollar som jag inte sett här nere men
kan ha fel ...De verkar så pigga samt underhållande...
Skönt när det var kallt och klart nu är det annorlunda..
Önskar dig gott 2017 på många sätt..
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2017-01-10 22:35
Hej! Visst är dom fina, ugglorna..! :-) Dom såg extra fina ut med frosten.. Annars så är dessa Stjärtmesar fantastiskt fina, kanske de sötaste fåglar vi har!? Hoppas du får se några, det är just den här årstiden man har bäst chans att få se dom! Håll utkik! Dom är så roliga för dom bryr sig inte om vad som är upp eller ner, dom sätter sig hur som helst på grenarna verkar det som.. mycket underhållande! Roligt att du är tillbaks Gun-Inger! Har undrat mycket var du tagit vägen.. befarade det värsta! Har länge tänkt att kanske kasta ut en fråga, om någon visste nått om dig..? Du behövs här!
Hälsn!