Att spegla det jag gillar.

Fint ljus igår, i lunden..

Igår den 25 december så var det första dagen med rejäl kyla, och dessutom en strålande sol! Lite snö hade dessutom gjort marken delvis vit, vilket i sin tur ger ett extra fint och starkt ljus! Redan under min lilla promenad upp i Tantolunden så möttes jag av en vertikal regnbåge..

Det tyder på stark kyla och att det finns iskristaller en bit upp i atmosfären, en sådan "regnbågsstrimma" fanns dessutom på varsin sida om solen. Det kallas för "Bisolar", och så här fint var det med lite bättre utsikt söderut..

Uppe vid "Söders Fågelbar" på toppen av berget mötte jag dessa Koltrastar, som visade upp sig väldigt nära!

Besökare uppe i baren, men en liten bit därifrån fanns också Tantos Duvhök..

Sen kom en kvinna med hund förbi, lite för nära..

Fint ljus på den södra sidan av berget..

Nu måste jag ut i solen även denna dag! Tack för mig!

Inlagt 2014-12-26 10:53 | Läst 2248 ggr. | Permalink
Hej hej, det var jag som stod och pratade med dig om duvhöken idag. Jag hittade den tyvärr aldrig. Fina bilder på duvhöken!
Svar från ehrsa 2014-12-26 16:33
Hej! Måns. Trevligt! Ja, så såg gårdagens Duvhök ut uppe i "lunden" där den satt nära fågelmatningen, men jag såg den inget mer idag efter att vi gått skilda vägar, det blev bara några bilder på den snett bakifrån sittandes i trädet innan den flög iväg. Däremot hörde jag men såg dock inga Domherrar lite senare. Gick sedan bara en kortare sträcka utefter Årstaviken, men vände sedan hemåt, det blåste mer kyligt idag än igår..
Hälsn! Janne
Visst är det härligt när himlen är så där djupt blå. Koltrastar är fina och speciella med den röda teckningen.
Svar från ehrsa 2014-12-26 17:57
Hej! Gårdagen var extra fin här, det var en sån där dag när luften var riktigt "krispig" efter nattens kyla, dessutom blåste det väldigt svagt, då gör det inget att det är kallt! Idag var det dock råare, med en mer bitande kyla, och mer vind tyvärr.. Koltrasten, vår nationalfågel är väldigt vacker, speciellt när dom blivit svarta och har så färgstark och vacker näbb! Tack! Ingemar.
Hälsn!
Fick några bilder på duvhöken idag. tagna precis innan vi pratade.
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpiclarge/364982/3274415.htm
Svar från ehrsa 2014-12-26 18:00
Hej! Ser jättebra ut Måns, fina bilder på Tantos Duvhök! Tur att den inte vet vilken fotokändis den börjar bli.. :-)
Hälsn!
Vilket strålande väder ni ser ut att ha. De första bilderna sprakar ju av vinterkyla och gnistrande snö. Koltrastarna var riktigt fina och duvhöken verkar du ha blivit riktigt kompis med.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-12-26 20:10
Hej! Lena, Ja, gårdagen var gnistrande fin! Idag var också soligt, men det blåste mer och luften var råare på nått sätt! Såg och fotade Duvhöken (lite) idag med, samtidigt som Måns här ovan. Så det känns som man träffar på den varje gång där uppe nu.. Den tycks ju också trivas i lunden..! Tack! Lena
Hälsn!