Att spegla det jag gillar.

Fler bilder från Isbladskärret, som jag själv gillar..

***

Isbladskärret på Djurgården i Stockholm har en del att visa upp, och det är väl den här årstiden som egentligen brukar vara bäst, det är nu det brukar vara bra med vatten dessutom, om våren och sommaren sen blir varm så kan vattnet i stort sett torka bort här.. Då brukar det inte vara så intressant för fåglar här längre, så klart!

Börjar med lite bilder på Gråhägrarna som häckar här, tagna för ett par veckor sen med Z50 + Z 180 - 600 mm. som blir 270 - 900 mm. med den kameran.

Häger som letar bomaterial och försöker rycka åt sig en kvist i bara farten.. utan att riktigt landa!

     

**

Mer häger i olika situationer..

   

**

Här med kvist i näbben och lite extra fin bakgrund..

     

**

Avslutar med ett par Snatteränder som också synts här de gånger jag besökt den här lilla sjön..

Tack för mig!

Inlagt 2024-04-08 13:00 | Läst 263 ggr. | Permalink
Läckra bilder på transport av bomaterial. Kul bild också på ledighetskommiten som har span åt alla håll, som surikater :)
Är det en unik plats med alla hägrar? Har aldrig hört talas om denna samling på annat håll.
Klart du ska gilla dessa bilder.
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2024-04-08 18:13
Hej! Gunte. Dom är ju lite allmänt komiska dessa Hägrar, tror dom är betydligt lättare i vikt än man förväntar sig dessutom.. De är mest som en extra fluffig sovsäck, och det syns ibland när dom flyger också, dom är rätt bra på att 'vingla' omkring i luften vid behov, eller försöka hämta nån liten gren som i de första bilderna.. utan att ens landa! Dom ser roliga ut även när dom bara 'står'.. Vissa utan huvuden dessutom! Jag vet ingen annan plats där Gråhägrar häckar.. Men Ing-Marie S. skrev i en kommentar i en tidigare blogg att hon tänkte ta sig till en häckningsplats för Häger, gissar att det då är nånstans i Sandviken/Gävle trakten, 'Norrsundet' kanske det var förresten.. Troligen kommer det bilder i så fall! Får en känsla av att en sån här koloni med Hägrar för det mesta också lockar andra arter.. Och då också folk med långa objektiv.. Gillar själv mest de 'mörka' Hägerbilderna ovan med en kvist i näbben, och även med lite större grenar mellan Hägern och min kamera, men som faktiskt bara tillför 'realism' till bilderna, 'naturens filter' som just Ing-Marie myntade för ett flertal år sen.. Tack!
Hälsn!
Utmärkta och roliga bilder på hägrarna. Spännande att ett "vattenhål" så nära stan har så gott om hägrar och en del andra fåglar. Helt orädda verkar dom också vara. När jag kommer i närheten av en enstaka häger lyfter den oftast innan jag ens sett den, ännu mindre fotograferat den. Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2024-04-10 12:00
Hej! Björn. Dessa Hägrar är verkligen orädda, och bryr sig inte mycket om oss människor, troligen är de flesta 'övervintrare' vid Råstasjön i Solna där Lena brukar fota dom, där blir de matade med Strömming och där kan man gå bara ett par meter ifrån vissa individer som bara 'står' där.. Så dom har vant sig vid att vi människor också finns i deras tillvaro.. Ursprungligen är det 'Skansenhägrar' som sakta flyttat ut därifrån.. I min 'kamerabegynnelse' (1980) så hade dom sina bon i Tallar ovanför staketet till Skansen på dess östra sida nära dåvarande 'varghägn', vid bilparkeringen till 'Rosendals trädgårdar', sen flyttade dom tydligen till Isbladskärret, men även där har dom en 'filial' ett par hundra meter västerut på andra sidan Djurgårdsbrunnskanalen där dom också har några aktiva bon, i höga Tallar. Tack!
Hälsn!
Hägrar som håller på att bättra på sina bon är underhållande att titta på. De flyger in bland bona med långa pinnar ibland och det är inte alltid honan verkar gilla byggmaterialet. Jag inser att jag borde åka till Isblandskärret nu när det händer så mycket, men det känns rätt långt.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2024-04-10 12:10
Hej! Lena. Det ser lite komiskt ut när dom kommer med sina långa pinnar, men trevliga att fota med lite olika bakgrunder, det kan bli riktigt vackert även om det kan vara svårexponerat med mörk eller ljus bakgrund.. Tur att det finns RAW-filer.. Äsch, det är inte så långt till Djurgården, igår såg jag massor med aktiva Paddor och ett par Rörhönor, och hörde även Smådoppingen (såg den aldrig) inifrån strandnära vegetation. Har aldrig hört nån förut, men via nätet kunde jag höra hur dom låter, och jag fotade också en där för drygt en vecka sen, så den verkar vara kvar.. Tack!
Hälsn!
Kul, jag har fortfarande inte kommit iväg till Hägrarna här uppe. Vet inte vad tiden som pensionär tar vägen ?
Brorsan och hans sambo bor där uppe (Bergby) och hägrarna håller till i närheten så det måste bli ett besök snart.
Kanske att det tar på krafterna med start o landning, därför försöker dom fånga material i farten ?
Dom sista med mörk bakgrund gillar jag mest
Ing-Marie