Att spegla det jag gillar.

'Följa Kråkan'..

Kråkfåglar kan ju ibland vara lekfulla i grupp, allt gäller inte bara letande av mat för dagen! I mitt närområde så finns det ett par gäng med både Kråkor och Skator och dom håller oftast till högst uppe på Tantoberget här på Södermalm i Stockholm. Och när det blåser friska vindar från väst så bildas det alltid skapliga uppvindar mot berget där! Dessa uppvindar utnyttjar gärna både Kråkor och Skator för att 'leka', åtminstone så ser det ut som lek det som dom håller på med! Dom tumlar runt lite hur som helst och behöver inte anstränga sig så mycket, det ser ut som när skärmflygare likadant hän-ger sig på uppvindar vid bergssidor.. Här jagar Kråkor och Skator omväxlande varandra och verkar inte mena så mycket mer med det än att just jaga varann.. En Kråka här hade hittat en metallkapsyl från en ölflaska som den höll som ett byte i näbben, där dom andra jagade just den Kråkan med kapsylen.. såg kul ut! Fotat med 200-500 mm.

Kråkfåglarna på berget..

             

Kråkan med kapsylen..

            

Tack för mig!

Inlagt 2019-10-27 18:43 | Läst 554 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Mycket trevliga bilder av arter som många struntar i.
- hawk
Svar från ehrsa 2019-10-27 21:30
Hej! Visst är dom fina dessa kråkfåglar! Dom är väldigt underhållande när dom har dessa 'uppvindar' att luta sig mot.. dom kostar på sig rejäla störtdykningar i sina lekar, och verkar veta att det inte 'kostar' så mycket att ta sig tillbaks med hjälp av uppvindarna där! Orädda är dom dessutom.. det är lätt att gilla dom! Tack! Håkan.
Hälsn!
Det här är ju lite av favoriter för mej och jag vet hur de brukar leka och flyga runt där uppe på toppen. Av vad jag har läst är det bara de smartaste fåglarna och håller på med lekar dvs kråkfåglar och papegojor. Det finns åtskilliga bevis på att olika kråkfåglar såsom skator, korpar och kråkor ägnar sej åt lek, eller beteenden som inte verkar fylla något annat syfte än rent nöje. En underhållande serie på dessa vackra fåglar.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-10-27 21:37
Hej! Visst är dom mysiga dessa fåglar.. det är så uppenbart att dom leker med varann bara för att det är roligt.. det är nästan övertydligt! Extra roligt också att Kråkor och Skator tycks leka med varann.. det verkar som uppvindarna i västvinden vid berget triggar igång det här lekbeteendet! Dom har nog lärt sig att det går att störtdyka och sedan ta sig tillbaks med hjälp av uppvindarna utan att det kostar så mycket energi.. Roligt är det att bara stå där och titta på dom, och inte helt lätt att hinna med att fota.. dom rör sig snabbt! Kul när fåglar har kul! :-) Tack! Lena.
Hälsn!
Fina flygbilder! Skatornas fjäderdräkt skimmrar vackert.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-10-27 21:41
Hej! Ja, visst är dom fina kråkfåglarna här! När ljuset ligger 'rätt' på Skator så känns det som att dom skulle lätt platsa i en tropisk djungel.. dom blir otroligt vackra! Plötsligt kommer färger fram som man normalt inte riktigt ser! Och lekfulla är dom dessutom.. Tack! Johnny.
Hälsn!