Att spegla det jag gillar.

Folk på stadens gator..

Och det är människor i Stockholm som fotats här, bilderna är från maj månad i år.. Och som vanligt med mina bilder så är det folks blickar, mimik och uttryck som gör att dom kanske fastnar på mitt minneskort.. Så här är återigen en hel del bilder fotat med 20, 50, eller 85 mm. Och som vanligt här på bloggen så tittar man bara på dom man vill, allt blir enklast så..

                                                       

Tack för mig!

Inlagt 2019-06-03 12:09 | Läst 772 ggr. | Permalink
Inte en enda ko så långt ögat når.....Skämt åsido, jag har som vanligt med nöje bläddrat igenom och gett mig tid att titta på både kläder, blickar och miner. Och så tänker jag då och då något - ända tills jag påminner det där om förutfattade meningar .....Hög kvalitet och underhållande som vanligt! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-06-03 18:13
Hej! Visst är det roligt med folk så här! Det är ingen brist på 'dom' heller den här årstiden.. tycker nästan att det är mer med folk nu än förra året.. men jag kan ha fel.. Hörde på radion idag att Svenska kronan är så svag nu jämfört med andra valutor att man förväntar sig fler turister här i år jämfört med tidigare.. det blir samma sak som att 'motiven' ökar ännu mer.. Tack så mycket Björn!
Hälsn!
Fina bilder!

Du har fått med några kändisar också. En del människor med kraftiga uttryck i klädsel mm.

Daniel
Svar från ehrsa 2019-06-03 18:16
Hej! Ja, det stämmer.. mannen med 'Brysselsteget' finns där.. troligen hans son också.. Och det blir gärna så, sticker man ut lite extra på olika sätt så finns det risk att 'fokus' hamnar just där.. :-) Tack! Daniel
Hälsn!
Roligt att se dina bilder. Det finns en vänlig och personlig ton. Bilden från Stortorget tror jag kommer vara den bilden som står sig i längden. Den har massor med dokumentärt innehåll.
/ Gunnar S
Svar från ehrsa 2019-06-03 20:49
Hej! Ja, de som finns på bilderna är ju oftast de som jag tycker sticker ut lite extra, det kan vara på många olika sätt, men det är oftast människors blickar och mimik som känns roligast att få med och helst opåverkade av mig.. Det blir som att man själv lever sig in i deras 'uttryck' och tror sig kunna läsa in vad dom tänker när man tittar på bilderna efteråt.. men det går ju troligen inte, fast ibland kan man kanske det.. Det var väldigt trevligt på Stortorget den där dagen, 'Frälsis' satt och spelade för fullt med sin blåsorkester, och det lät riktigt bra! Det blir i alla fall inga mörka murriga svartvita bilder när jag går på gatorna.. gillar bilder som visar hur det faktiskt ser ut 'där ute' just nu.. i vackra Stockholm! Tack! Gunnar.
Hälsn!
Hej Jan.Fina bilder, såväl berättande som hög kvalitet.
Kul!. Ha det bra.
/Bengt H.
Svar från ehrsa 2019-06-03 20:54
Hej! Ja, det finns ju mycket med motiv ute på stan nu! Får en känsla av att det är mer med folk/turister nu än vad det var förra året! Gick lite i stan igår och det var nästan överfullt i Gamla Stan fick jag en känsla av.. men roligt också! Hörde på radion idag att man förväntar sig att det blir extra mycket med turister i Stockholm i sommar för att den Svenska kronan har så lågt värde.. kanske det är så redan nu? Tack! Bengt. Ha det så bra du med!
Hälsn!
Fina bilder, imponerande bakgrundsoskärpa på några. Tex damen som är precis före bilden med duvorna i slutet är den med 85/1,8? Gillar även ljuset genom pelarna också på slutet. Några sportkändisar kunde jag se också
Svar från ehrsa 2019-06-03 22:16
Hej! Ja, det stämmer 85 mm. f/1,8 troligen lite beskuren också, då blir det ännu lite mer bakgrundsoskärpa. 85:an är ett väldigt trevligt objektiv som isolerar motivet väldigt bra, bara man träffar rätt med fokuseringen, fotas gärna på 4-5 meters avstånd eller lite längre bort.. närmare än 4-5 m. då hinner ofta fokuseringen inte med, innan motivet passerat.. Tyckte också det blev ett extra fint ljus här bland pelarna, det är Jakobsgatan nära Regeringskvarteren. Ja, tennisspelaren Jonas Björkman, han med 'Brysselsteget' och troligen hans son ses på ett par bilder, sen finns även sportjournalisten Olof Lundh på TV4 på en cykel på Kungsgatan.. han var väl mest känd för att vara ovän med Zlatan under några år.. Tack! Peter.
Hälsn!