Att spegla det jag gillar.

Folk på stan..

Nu är snart maj månad slut.. det går snabbt nu.. det är bara drygt tre veckor kvar till midsommar! När man inte vill att tiden ska gå fort så känns det som den går som fortast.. Här följer en hel del bilder tagna på Stockholms gator i maj, och det är som vanligt folks blickar, miner, och de som sticker ut lite extra som kan vara det som gör att dom hamnar på mitt minneskort.. Fotat med 20, 50, eller 85 mm.

                               

Tack för mig!

Inlagt 2019-05-28 13:19 | Läst 1627 ggr. | Permalink
Fina bilder i folkvimlet. Den röda familjen var ju extremt enhetlig:)
Svar från ehrsa 2019-05-28 17:47
Hej! Ja, visst finns det en del motiv i folkmassan.. De röda var extrema.. lite som husvagnsfolk som går i samma träningsoveraller.. :-) Tack! Peter.
Hälsn!
Härligt att se lite bilder från min gamla Stockholm, och nog är det en del som sticker ut i vimlet.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-05-28 17:52
Hej! Visst finns det mycket fint här i trängseln i Stockholm, och redan nu även en tisdag så vimlar det av människor/turister runt i city och Gamla Stan.. Promenerade hem från city idag (utan kamera) och det var hur mycket folk som helst! Kryssningsturisterna har anlänt.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Fina stockholmsbilder. Tycker mig se ett personligt uttryck i dina bilder. Man ser liksom att det är en Ehrsson-bild. De är ett vänligt tilltal i dem.
Ha det gott
/ Gunnar S
Svar från ehrsa 2019-05-28 18:30
Hej! Det kan absolut stämma.. och ofta är det ju 'lediga' positiva människor som kanske är här som turister som är motiven.. och då är man nog rätt så positiv också.. och det smittar ofta 'omgivningen' dessutom! Tack! Gunnar.
Hälsn!
Nils-Erik Eriksson 2019-05-28 19:31
En trevlig bildkavalkad. Kan man ana sig till ett tvärsnitt av dagens befolkning i Stockholm, turister exkluderade?/NE
Svar från ehrsa 2019-05-28 21:10
Hej! Nils-Erik. På bilderna här gissar jag att det är 50% turister.. eller kanske lite mer? Den här tisdagen idag gick jag i det här området men utan kamera, och idag var det ännu fler turister.. det kändes inte som en tisdag 'mitt i veckan'.. det fanns säkert dubbelt så mycket människor idag jämfört med tidigare i maj när dessa bilder togs! Såg flera större turistgrupper som verkade komma från något kryssningsfartyg längre bort utefter Stadsgården.. Känns som mängden människor på stan ökar lite varje år! Tack! Nils-Erik.
Hälsn!
Så kul att titta på dina vimmelbilder !
Jag skulle aldrig fixa detta. Skobilden var ju kul.
ing-marie
Svar från ehrsa 2019-05-28 21:20
Hej! Ja, man får se dom lite som 'vimmelbilder' på stan.. det är så här det ser ut när jag är ute och promenerar.. :-) Men så klart så försöker jag fota människor som sticker ut lite extra, på något sätt.. så det är kanske inte så här hela tiden.. jag missar ju mycket också, även kameran missar ju med AF ibland, jag tar sällan mer än en bild så har man missat så blir det så.. ja, kvinnan med guldskorna är ett exempel på något som 'stack ut'.. och inte är detta så knepigt, jag går ju bara där med kameran på min mage, så som en del av motiven här också gör.. Det fungerar i alla fall! Tanken är ju att få bilder där ingen ser och reagerar på mig.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Precis lika nöjsamt som vanligt att bläddra igenom dom här, bilderna är strålande bra! Och så mkt att titta på! Precis som Ing-Marie fastnar jag särskilt för dom "svenska" skorna men det finns många fler. Första bilden tycker jag väldigt mkt om, den skiljer sig en aning från dom andra, där finns ett allvar och inte lika mkt "yta".
Har tänkt mig att det nog blir ett fast vidvinkelprime med hög ljusstyrka ändå, Sonys 24/1,4 GM har fått lysande kritik. Ändå, eftersom jag också tänkt att inte skaffa så mkt mer, min rörlighet och kanske också min ork är inte riktigt som tidigare Inte för att jag tänker "kopiera" din stil men lite foto med fjärrutlösare i mina trakter skulle vara roligt att prova, över huvud taget lite foto i mer "nära" sammanhang. Och gärna lite astrofoto. Tycks inte finnas hemma i Sverige än men kanske i juni. Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-05-28 23:49
Hej! Björn. Tack så mycket för beröm, det är ju en trevlig sorts 'foto på gatorna' det här.. Det är ju helt enkelt människor jag råkar möta.. med ett visst urval på dom som 'sticker ut' lite, eller gärna mycket.. Jag går bara och observerar/skannar omgivningen och hoppas få med det jag vill.. ofta går det men jag missar mycket också.. men här i stan så finns det så mycket motiv ändå även om man missar ibland.. även ett par 'känn igen disar' finns också med här.. t.ex. Marika Lagercrantz och Cecilia Frode.. Den första bilden här togs genom fönstret på 'min' tunnelbana och igenom fönstret på ett parallellgående tunnelbanetåg på bron över Söderström mellan Slussen och Gamla Stan.. ofta råkar man åka lika fort som ett tåg på 'gröna' linjen, när jag själv kommer med 'röda' linjen just där.. Håller med, den bilden blev extra bra! Jag känner igen den mannen, men kommer inte på vem det är..

Det låter som ett riktigt bra objektiv 24 mm. f/1,4 det kommer du nog ha mycket nytta av! Ljusstarkt och fasta brännvidder behöver man i många situationer! Det är inte alltid ljuset flödar.. Det objektivet kommer du ändå få ett relativt kort skärpedjup med, när du vill.. och beskära går ju alltid.. då blir bakgrunden ännu lite oskarpare.. Det är objektiven som gör fotandet extra roligt, sällan kamerorna.. än en gång Tack!
Hälsn!
Grymma bilder i vanlig ordning..svårt att hitta någon favorit eftersom flertalet har små poänger i sig.Tjejerna mot räcket fick mig att stanna till lite extra..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-05-29 11:20
Hej! Tack så mycket! Gunte. Egentligen är det bara ett 'tvärsnitt' av de jag möter, oftast under en promenad hem från city på eftermiddagen, även om jag ibland också går åt andra hållet.. även ett extra varv i Gamla Stan brukar ge bra utdelning! Promenerade hem från city senast igår men utan kamera, och jag slogs över hur mycket folk det var som rörde sig runt Drottninggatan och Gamla Stan, trots att det 'bara' var en tisdag mitt i veckan.. jag blev förvånad! Det såg ut som de flesta var turister.. Så det vimlar verkligen av motiv för den som vill fota folk.. Det brukar bli ännu mer med folk när sommaren kommit igång lite mer! Det är rätt kul att sakta flanera fram och bara titta på folk, och ibland även fota lite utan att jag påverkar dom.. Tjejerna mot räcket 'stack ut' lite extra.. minns att till vänster och lite framför mig så var det en annan tjej som just skulle fota dom, så jag lånade hennes motiv lite när jag bara kom gåendes..
Hälsn!