Att spegla det jag gillar.

Första glöggen idag.. 🎅🏼

***

Det blev så klart en mugg varm glögg med en 'peppis' 🥮 vid Julmarknaden på Stortorget i Gamla Stan idag, visste inte att dom redan hade öppet där.. Lite 'sötsliskigt' men varför inte? Vad jag minns så hade dom ingen Julmarknad alls de senaste 2 åren av pandemiskäl.. Det är nog också en av de vackraste små Julmarknader som jag känner till, och det är ju läget med de omgivande vackra byggnaderna där som gör det, dessutom rätt så välbesökt även en vanlig torsdag nu den 24:e november som idag, bara 1 månad kvar så kan vi se på 'Kalle' igen.. 🦆  Sa någon att tiden går 'för' fort..

**

Västerlånggatan åt ena och andra hållet..

Allt fotat idag med Iphone 12.     Tack för mig!

Inlagt 2022-11-24 18:15 | Läst 284 ggr. | Permalink
Det är mysigt på det lilla torget och precis lagom mycket folk. Jag gillar inte julmarknader där man måste tränga sej fram. Då avstår jag från ett besök.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2022-11-25 11:22
Hej! Lena. Julmarknaden har en bra 'trivsel' här i Gamla Stan, det som också är bra är att den är öppen varje dag fram till Jul.. I veckorna är det ingen trängsel även om det finns en del turister även då! Annars så är Julmarknaden på Skamsen min favorit, men dom brukar bara ha öppet 3 söndagar innan Jul, och där är det ju en del folk.. Men jag brukar åka dit bara nån timme innan den stänger vid 16:00, sen tittar jag på det jag vill och smakar det jag då vill smaka, men sen går jag en runda bland djuren och tittar och lyssnar på de ugglor som 'inte' har rymt.. Det är mäktigt att stå nära hoande Berguvar eller se Lappugglor som matas av en vårdare, eller Lo:n som plötsligt 'springer' upp i höga träd.. och Vicenter som löper 'amok' och stångar bort delar av staketet.. Gråsälar och Uttrar m.m.. Julmarknaden brukar klaras av rätt snabbt, sen är det andra mest intressant, för mig brukar det vara det enda besöket på Skansen under året! Tack! Lena.
Hälsn!
Hej,
Det är en fin tradition med bodarna på Stortorget i Gamla stan. En glögg kan värma gott en vinternatt därstädes.
Ha en god weekend
Bob
Svar från ehrsa 2022-11-25 11:27
Hej! Ja, jag gillar det lilla formatet på Julmarknad här, och att det brukar vara öppet varje dag.. Det är ofta trevligt att bara gå förbi där om man bara har vägarna förbi, vilket jag har med viss regelbundenhet.. En glögg och pepparkaka är tradition att ta där! Och de senaste åren har det ju varit 'stängt' så det kändes fint att få se det igen! Tack! Bob. Ha det fint där nere i syd!
Hälsn!
I hemmastan hade de julmarknad med försäljning av produkter från mikrobryggerier runt om i stan. De gick dock inte att köpa med sig en flaska hemma. Konsumtionen var tvungen att ske på försäljningsstället och dessutom i ett begränsat område. Inte lockande i kylan att hälla i sig en öl och låta bilen stå.
/MA
Svar från ehrsa 2022-11-25 11:33
He he, det var ju lite onödiga villkor kan man ju tycka.. Hur tänker dom (myndigheterna) egentligen.. Vad säger 'nya' regeringen om sånt..? Tackl! Mats.
Hälsn!
Detta såg ju riktigt mysigt ut, lagom stort.
Klart att man måste ha lite glögg, det hör ju till.
Köper mig nog en flaska i morgon.
Ing-Marie
Svar från ehrsa 2022-11-25 11:38
Hej! Ing-Marie. Det är faktiskt mysigt att se att dom hade öppnat igen, det är ju 3 år sen senast..Glögg och pepparkaka är tradition och ett måste där! Det fina är att dom har öppet varje dag fram till Jul.. och i veckorna så här så är det ingen större trängsel, även om det finns en del turister även nu! Känns som man behöver sånt här 'mys' i dessa ganska jobbiga tider vi har nu.. Ska också köpa en flaska extra gott glögg just idag tror jag.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Din mobil gör bra ifrån sig, full tillräcklig bildkvalité. Mobiler brukar ha svårt för min finvågiga tremor, det blir suddigt. De första bilderna påminner om julmarknaden i Lübeck. Glögg och julmarknader är inget för mig, men frun gillar båda. De sista bilderna är tacksam miljö för mörkerfoto, spännande och färggrant.
Svar från ehrsa 2022-11-25 11:50
Hej! Min mobil har överraskat mig positivt när jag nu har provar den en del! Jag har JPG ut från mobilen och dom filerna går det ju inte att göra så mycket med, men ändå tillräckligt för att visas upp här.. med råge dessutom! Just 'översiktsbilder' saknar jag ofta bland bloggarna här.. Närbilder i all ära, men gärna en beskrivande översiktsbild också, då blir en blogg komplett! Det min mobil är bäst på när det gäller bilder är 'panoraman'! Dom blir fantastiska, och som i sin tur går att beskära/ klippa ut ur i datorn, till den storlek/bredd man vill ha, kvaliteten håller väl för detta! Just mörkerbilder känns det som mobilen klarar bättre än vanliga kameror, kanske tar den flera bilder med olika exponeringar och lägger ihop dom till en i mjukvaran, men detta vet jag inte.. Förvånas ändå att den tar bra bilder även i halvmörker.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Det såg ju mysigt ut och det låg lite snö kvar också jag kommer inte ihåg när jag var på julmarknaden i Gamla Stan senast men då var det ganska mycket folk där det kanske var på 1:a advent fina bilder blev det
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2022-11-25 11:56
Hej! Det är trevligt med Gamla Stans Julmarknad här, den är lagom stor i sin fina miljö just där! Öppen varje dag dessutom fram till Jul.. Och det är 3 år sen den var öppen, av väl kända skäl.. Vi behöver mycket mys i dessa på många sätt mörka tider.. På helger är det nog garanterat mycket folk här, men nu i veckan var det 'lagom', även om det fanns en del turister här.. Tack! Stig. Ha det så bra nu!
Hälsn!
Ser mysigt ut vid julmarknaden med de små bodarna. Några små inslag med snö, men verkar mest blött, men det är man ju van med nu. Fungerar fint med mobil
Svar från ehrsa 2022-11-25 12:19
Hej! Det är faktiskt väldigt fint här, en lagom stor Julmarknad och inte för mycket folk i veckorna.. en del turister i alla fall, även nu.. Den mesta snön har nog försvunnit, det var ju inte riktigt det snökaos som media verkade vilja få det till.. men ändå en hel del snö, men inte som i november 2016, då var det kaos på riktigt! Men det har nog också snöat olika i länet här, så det finns nog ställen där det kommit betydligt mer, men i just Stockholm var det uthärdligt, det såg jag själv vid promenader.. Mobilen är verkligen ett komplement till de kameror med telen man kanske bär på.. Den levererar med råge tillräcklig kvalitet vet jag nu, speciellt panoraman blir extra bra, går fint att beskära ur för mindre bilder dessutom! Även att redigera de JPG bilder jag får ur mobilen går att justera en del efteråt! Tillräckligt för en 'blogg' i alla fall! Testa mobilen! Det kanske räcker att bära på bara en kamera framöver.. 🙂 Tack! Peter.
Hälsn!
Ser mysigt ut och lagom stort! IPhone duger bra ibland!
Svar från ehrsa 2022-11-25 12:39
Hej! Ja, det var fint att se att Julmarknaden är igång igen, efter 3 år.. Det ger en viss 'mysfaktor' i tillvaron vilket behövs lite extra i år är min känsla.. Tack! Dan.
Hälsn!
Vardagar är det trevligt, men en del helger svårt att ta sig fram i trängseln som uppstår.
Fint fångat med de varma färgerna.

Jag har idag påbörjat min egen glögg, kryddor har krossats och lagts i sprit, Det får stå ett dygn innan kryddorna silas av och resten blanda med rödvin och lite socker som får sjuda ihop en stund.

Mvh Bengt
Svar från ehrsa 2022-11-25 12:45
Hej! Ja, jag har nog undvikit helger genom åren där.. Men det är bra att dom har öppet alla vardagar som det verkar, då är det nog mer lagom med folk! Men jag gillar nog Skansens 3 Julmarknader på söndagar innan Jul lite mer, där kan man variera ev. Julmys, med att titta och lyssna på ugglor, Lo och annat lite 'spännande'.. Det får nog bli ett besök där nån ev. söndagseftermiddag framöver.. Det låter som recept till en god och avancerad glögg, själv ska jag köpa nån extra god variant idag.. Tack! Bengt.
Hälsn!
begust 2022-11-25 14:09
Hej igen, vi brukar variera den hemgjorda med Blossa Tredstärnig Guld. Fast i år köpte jag brons för att testa.
Mvh Bengt
Svar från ehrsa 2022-11-25 16:38
Tack för info, det 'råkade' faktiskt bli en 'guld'.. utan att ha läst din sista kommentar här, den ska jag smutta på fram till Jul..
Hälsn!
Fint och mysigt. Trevligt att det inte är trängsel som det annars kan vara.
Man kanske skulle göra ett besök.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2022-11-25 12:51
Hej! Ja, det är bra att dom har öppet även på vardagar! Det var precis lagom med folk här, och trevligt att dom öppnat igen, efter Covid restriktionerna.. Det ger ändå en viss mysfaktor, det kan vi behöva i dessa orostider! Gör gärna ett besök där, det kändes bra tycker jag! Tack! Johnny.
Hälsn!