Att spegla det jag gillar.

Gick över bron..

Och då menar jag den 'nya' av de två tågbroarna över Årstaviken här i Stockholm. Det var ett tag sedan jag gick utefter Liljeholmskajen, och ännu så är det inte färdigbyggt, men en hel del har ändå färdigställts sedan jag var där någon gång under försommaren. Det blir lite annorlunda när man bygger höga hus som här, och om jag minns rätt så är det ytterligare två höga fastigheter kvar att bygga..

Här är lite bilder från min promenad över bron, och lite vinklar och linjer i det mulna vädret.. Södra sidan av Tantoberget..

Tantoberget..

Brohuset.. med krockdämpare byggd på kajen om något fartyg kommer ur kurs..

Linjer och vinklar..

Hemma igen..

Tack för mig!

Inlagt 2018-01-24 23:35 | Läst 2676 ggr. | Permalink
Väldigt vacker serie i gråvädret, alldeles särskilt tilltalar mig bilderna i mitten, nr 10,11 och 12. Att du använt vidvinkel ser jag och det är inte alldeles enkelt att få det snyggt med störtande och krökta linjer, du har gjort det väldigt fint. Antar att det är ett 16-35 eller liknande?/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-01-25 23:11
Hej! Visst var det en vidvinkelzoom, jag har bl.a. ett Nikon 14-24 mm. f/2,8 som jag fotade med här. Det är en 'rejäl' vidvinkel som levererar bra bilder, men väger också en del.. Men när man är van att bära tyngre telezoomar så är ändå inte den här vidvinkelzoomen några problem. Tycker den i många sammanhang ger väldigt bra bilder! De här höghusen på Liljeholmskajen och tågbroarna är så stora konstruktioner när man är nära, att det känns som dom 'kräver' så mycket vidvinkel som bara går att uppbringa.. annars går det inte att få med nånting av dom på bild! Sen så blir ju proportioner och annat lite konstigt.. men det blir ju nån slags 'fotoeffekt' det också.. Tack! Björn.
Hälsn!
Intressanta översiktsbilder från bron, I synnerhet den första för där känner jag igen mej lite. Jag är ju inte så bevandrad I Stockholm. Jag tycker också att bilderna där det star linje och vinklar är riktigt häftiga och bron med spegligen är ju inet dum den heller. Du fick till mycket i det mulna vädret.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-01-25 23:28
Hej! Lena. Det var ett väldigt grått och tråkigt väder, men det blåste inte i alla fall.. Det är lite kul att sätta på en rejäl vidvinkel på kameran (14-24 mm) och använda sig av det! De här stora byggnaderna och även stora broarna måste man ha en rejäl vidvinkel till, annars får man inte med något på en och samma bild.. och då blir det inte samma sak.. Kul med lite omväxling! Tack!
Hälsn!
Viken kontrast med den första bilden mot de övriga. Tur att denna oas finns.
Men storstaden är inget som lockar mig även om det kan ge spännande bilder.
ing-marie
Svar från ehrsa 2018-01-25 23:36
Hej! Håller med.. Det är lite skillnad om man är uppe i Tantolunden jämfört med om man promenerar på andra sidan viken.. I lunden känns det som det ofta händer något trevligt naturmässigt.. jag är glad att jag har det nära! Näe, du får inte flytta! Behöver få en dos av Stjärtmesar och andra trevliga fåglar norrifrån, med jämna mellanrum.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Kul att se nya vyer från och över Tanto och Årstaviken, bilderna på den gamla tågbron med fina speglingar gillar jag, liksom dina vinklingar av huskropparna.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-01-25 23:45
Hej! Tack! Stig. Det är lite roligt att ibland montera på en rejäl vidvinkel och försöka få något vettigt ut av det också.. Det är verkligen något annorlunda jämfört med tele som jag oftast använder mig av, men kul! Byggnaderna och tågbroarna kräver så mycket vidvinkel som bara går att uppbringa, ändå så får man inte med allt.. Här hade jag ett Nikon 14-24 mm. Håller med om den gamla tågbron, den är verkligen fin! En nitad stålkonstruktion, det är något speciellt med såna.. Ha det bra! Stig.
Hälsn!
Grått. Grått. Och grått. Det känner jag igen, har ibland funderat på om solen dyker upp 1 April bara för att luras. Men samtidigt är det milt, fint och stillsamt, lätt att trivas i utomhus. Gillar mest husperspektiven på slutet.
Svar från ehrsa 2018-01-25 23:51
He he, ja vädret var nog motsatsen jämfört med i söndags när solen flödade.. Men det är spännande det också, att det växlar! Men just den här årstiden är det en hel del brist på sol, absolut! Men det var svaga vindar, då är det ganska ok! Det är lite roligt att sätta på en rejäl vidvinkel på kameran i alla fall, i det här fallet en 14-24 mm. zoom. De här stora byggnaderna och broarna kräver en rejäl vidvinkel, annars får man inte med någonting.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Att man kan gå över bron var helt nytt för mig! :) Jag är svag för speglingar i vattnet så brobilderna i mitten tilltalar mig. Fin serie.

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-01-25 23:58
Hej! Jaha, ja då får du ta en promenad nån gång över den här röda bron! Det är en jättefin cykel och gångbana där som förbinder Årstasidan med Södermalm, där utsikten är väldigt trevlig! Går man bara rakt fram från Södermalm över Årstaviken så hamnar man precis vid Årstabergs pendeltågsstation, men det finns även några 'utvikningar' på andra sidan innan dess.. Tack! Eva.
Hälsn!
Idag blev det en kul blogg med i linjens tecken..
Mv/gunte..
Svar från ehrsa 2018-01-26 00:00
Hej! Man måste variera sig lite.. :-) Men inte för mycket.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Broar är lockande och spännande kan det vara för att de sammanbinder eller är det vattnet som lockar måntro?
Finns många ställen att utforska där inne i stan, men sällan jag beger mig in dit om hag inte måste av någon anledning. Men hag titrar gärna på dina bilder och upptäcker mycket nytt.
Svar från ehrsa 2018-01-26 00:05
Hej! Visst är det fint med broar! Tror inte man har ångrat några broar som har byggts.. Det blir oftast vackert på alla sätt! Den här 'nya' tågbron (invigd 2004) blev verkligen ett lyft eftersom det är en cykel/gångbana på den, och ingen biltrafik.. Vacker är den också med sin röda betong! Och utsikten kan man inte klaga på.. Kan rekommenderas att promenera på! Man undrar ju också hur fin utsikt de har som bor i höghusen på Liljeholmskajen.. sjöutsikt dessutom.. Tack! Margareta.
Hälsn!