Att spegla det jag gillar.

Glömde Matjessillen..

Jag hade andra synnerligen goda inläggningar också, men det känns som Matjessill ändå hör midsommaren till..! Fick därför bege mig ut på eftermiddagen i jakt på denna ursvenska anrättning, trots det lugubra vädret.. 13° och regn.. Svenskt normalt midsommarväder.. Passade på att gå Hornsgatan fram och tillbaks till Slussen i jakt på min saknade sill! Hittade tre straxt stängande mataffärer där den var slut.. men så fanns den i den fjärde och sista mataffären, 100 m från där jag bor.. men jag fick ju i alla fall en promenad, och dagsregnet upphörde vid 16:00, tillfälligt i alla fall..

En tämligen öde midsommarafton i stan.. Zinkens väg, vid Tanto..

Tanto..

Ringvägen, bortåt SÖS..

Hornsgatan i höjd med Bysistorget..

Mariatorget..

Jag ser ingen..

Hornsgatspuckeln..

Kolingsborg, vid Slussen..

Något slags konstprojekt, i dödsryckningarna.. av Slussen!

Sen gick jag hemåt, och dagsregnet upphörde, och jag hittade min sill.. Tack för mig!

Inlagt 2015-06-19 21:49 | Läst 1227 ggr. | Permalink
Det var ett fasligt vimmel vid Mariatorget! ;)
Ha en fin fortsättning på helgen. :)
-affe
Svar från ehrsa 2015-06-19 22:29
He he, ja idag var det trångt på stan.. :-) Tack! Alf. Ha en fortsatt fin helg!
Hälsn!
Det verkar vara normal med tysta gator på midsommar kväll i Sverige. Jag såg det i den lilla roliga You Tube video i mitt blogginlägg idag. Men den tycks svenskarna förmodligen inte är rolig :-)
Du har fångat några mycket fina motiv.
Hälsningar från Erik / DK
Svar från ehrsa 2015-06-20 10:28
Hej! Ja, kan bara hålla med om detta! Tittade på din länk till You Tube filmen och den stämmer helt.. jag tycker den var rolig! :-) Tack! Erik.
Hälsn!
Vilket land vi bor i. Det kan vara +13 oavsett om det är midsommar eller nyårsafton:) Och det kan vara regn också, det enda som skiljer är ljuset. Skönt du fick din sillaburk:)
Svar från ehrsa 2015-06-20 10:39
Så sant, så sant! Minns en midsommar för c:a 20 år sen, då var det + 7° och regn.. exakt samma förutsättningar var det vid Nyårsafton 6 månader tidigare.. Samtidigt så minns jag en midsommarafton också för c:a 20 år sedan, när våren hade varit kall och dålig och så även halva midsommaraftonsdagen, jag cyklade runt Djurgården med långbyxor den dagen t.o.m. Tänkte besöka Skansen på eftermiddagen. Men i höjd med Skansen så kom det blå himmel från väster och det blev mycket varmt! Var tvungen att cykla hem och byta till shorts och kortärmat.. Därefter fortsatte det fina vädret med blå himmel och ett stabilt högtryck i lite drygt två månader, utan regn! Inte förrän i September blev det 'normalväder' igen.. Helt fantastiskt! Tack! Ingemar.
Hälsn!
Vi glömde också matjessillen, men det blev midsommar ändå! :)
Ha en fortsatt fin helg!
Svar från ehrsa 2015-06-20 10:44
Hej! Ja, visst kan man klara sig utan Matjessill, det är inte den godaste sillen tycker jag, och det är nog bara vid midsommar jag normalt äter den varianten, men det känns som det är något extra somrigt just med Matjessill och färskpotatis..! Och allt det andra.. :-) Tack! Heléne. Trevlig helg!
Hälsn!
Utmärkt fina bilder Jan! Och som vanligt bidrar ju regnet till bilderna om än inte till midsommarstämningen/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-06-20 10:48
Hej! Du har så rätt! Minns att förra årets midsommar hade ungefär samma väderförutsättningar, fast betydligt mindre med regn.. Det har blivit en tradition det också, med 'gråväder'.. Jag tycker att det inte var lika vanligt med detta förr.. men man glömmer kanske..? Tack! Björn.
Hälsn!
Tur att du fick tag på sillen, för lite konstigt vore det väl utan. Vanemänniskor som vi är.
Nu såg den stora staden ut ungefär som vår gör dagligen :-)
ing-marie
Svar från ehrsa 2015-06-20 12:49
He he, ja, sillmåltiden blev komplett! Så är det! Och det var allt bra tomt på människor här, men så brukar det vara just vid midsommar, annars är det ju alltid tvärtom.. Kan tro att det på de flesta andra orter så är det nog som du säger att det oftast är rätt så folktomt.. Här är det ofta alla turister som befolkar staden, även på vardagar. Det är trevligt tycker jag! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Såg verkligen öde ut under promenaden. Firar alla midsommar eller ;)
Ha det gott!
Svar från ehrsa 2015-06-21 00:22
Hej! Ja, det brukar vara så, alla firar midsommar men inte i stan.. :-) Tack! Mikael.
Hälsn!