Att spegla det jag gillar.

Gult och orange i november..

Det är inte så mycket löv kvar på träden nu.. löven försvinner och därmed alla vackra färger.. blir lite som att dra en grå säck över tillvaron.. några månader framåt..

Men det finns undantag.. Boklöv!  Dom sitter minsann kvar, när alla andra ger upp alldeles för lätt.. Bok kan man lita på! Några bilder från Djurgården nära Kaknäs i Stockholm en grå dag i veckan som gick..

Tack för mig!

Inlagt 2017-11-12 22:41 | Läst 1703 ggr. | Permalink
Sköna undantag du sprang på i höstmörkret. Sånt lättar upp tillvaron.
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2017-11-13 10:21
Hej! Bok är ett fantastiskt trädslag, så vacker under alla årstider känns det som! Du har väl en del såna träd i dina omgivningar misstänker jag.. Tack! Gunte.
Hälsn!
gunte 2017-11-13 13:40
Stämmer bra de Jan..och Boken är ju tacksam alla årstider egentligen.
Mv/Gunte..
Hej Jan.
sikke en masse efterårsbilleder - de gillas mycket.
Hilsen fra Erik i Roskilde/DK.
Svar från ehrsa 2017-11-13 10:25
Hej! Gissar att det finns en del Bokskogar i Danmark, det är ett fantastiskt träd som verkar vara vacker hela året om! Man får leta upp lite bokträd i omgivningen så har man nått fint att titta på..
Tack! Erik.
Hilsen!
Det är så sällan jag ser bok så att löven sitter kvar har jag faktiskt inte tänkt på. Men det blir en helt annan miljö och bokskog fascinerar ju alltid.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-11-13 10:27
Hej! Dom är verkligen fina våra 'Bokar', vill man se lite fina träd även denna årstid och framöver så är det Bok man ska leta efter! Känns som dom nästan 'lyser' även när man ser dom en mulen dag.. Tack! Lena.
Hälsn!
Gult är fult...NÄ nu skojar jag....jag tycker dina bilder är härliga! och bokskogar är ju mycket vackra...tyvärr för sällsynta runt oss. men att bokträden behåller bladen längre än andra lövträd det visste jag inte...
Tack för titten - vilken tur för mej som mest sitter inne att jag får lite naturbilder såhär genom bloggarna! =)
Svar från ehrsa 2017-11-13 12:07
He he, det som är så fint med just Bok är att det känns nästan som att dess löv lyser.. även om det är en mörk och murrig dag! Om solen dessutom lyser på dessa löv så blir ljuset nästan magiskt, speciellt i motljus! Det finns en del Bok i lilla skogen väster om Isbladskärret på Djurgården. Går man där nu på eftermiddagen när solen står lågt så får man ett fantastiskt motljus just på dessa Bokar som fortfarande har sina vackra löv kvar, extra fint blir det om det dessutom är snö i terrängen och på löven.. dit brukar jag ta mig några gånger under den mörka årstiden bara för dessa små och solbelysta träd! Tack! Lena.
Hälsn!
Intensivt gula färger, härligt! Har nog knappt varit i en lövskog en gång men det ser fantastiskt fint ut, på hösten såväl som på sommaren! Såna där bilder som jag blir glad av i novembermörkret/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-11-14 13:47
Hej! En Bokskog är oftast fantastisk vilken årstid det än är! Men det här är bara en liten dunge, det finns några små sådana dungar på Djurgården, och desto mer sticker dessa få träd ut jämfört med omgivningen, det är nästan så att dom är självlysande jämfört med andra träd.. Känns som de oftast blir finast i lågt stående motljus, som så ofta även med andra motiv.. Tack! Björn.
Hälsn!