Att spegla det jag gillar.

Hägrarna vid Råstasjön..

Åkte till Råstasjön en eftermiddag i förra veckan, och det var inte så mycket mer än just Gråhägrarna att titta på just den här dagen, men dom är ju alltid trevliga att få se, dessutom kommer man väldigt nära.. Tydligen har Solna kommun slutat med sina Strömmingslådor för hägrarna som dom dagligen brukar mata dom ur.. okänt varför? Kanske den milda vintern gjort att man tycker att dom inte behöver matas just i år.. men hägrarna verkar ändå tro att det ska komma mat.. för det är där dom finns.. Så här är det lite bilder på de roliga hägrarna vid Råstasjön, som dessutom efter ett par kalla nätter var islagd, så lite vinterkänsla bjöds det faktiskt på! Fotat med Z50 + FTZ + 80-400 mm. som då blir 120-600 mm.

Det är här dom stter.. hukandes under de onödigt nära och stora byggnationerna.. bl.a. Friends Arena..

Tack för mig!

Inlagt 2020-02-10 11:51 | Läst 1846 ggr. | Permalink
Hej,
Några superbra bilder. Grattis.
Ha det väl
Bob
Svar från ehrsa 2020-02-10 12:25
Hej! Dom är trevliga hägrarna , bjuder ofta på sig rent fotomässigt! Tack! Bob.
Hälsn!
Jättefina bilder & lite snö och is dessutom, snyggt :)
Mycket fina bilder!
Svar från ehrsa 2020-02-10 12:43
Hej! Ja, ett par dagar med kalla nätter så fick man faktiskt en liten förnimmelse av vad åtminstone väldigt lite vinter är för något.. den lilla förnimmelsen är borta nu sedan flera dagar.. just nu är det +7° igen.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Många trevliga bilder här idag, inte speciellt ovanligt förvisso ;)
Den urbana, heter väl så? med höghusen blev ju lite speciellt kul.
Med tofsen på sniskan blev också charmig, 5 från slutet..
Men oj vad jag stör mig på pinnen på isen hehe..kanske tar någon
den till bobygget senare, men isen försvinner väl innan..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-02-10 12:48
Hej! Hägrarna är trevliga! Dom har så väldigt många poser för sig, där dom blir riktigt komiska många gånger, bara av att stå.. Pinnen tror jag har flutit iväg nu.. blidväder sedan dess.. :-) Tack! Gunte.
Hälsn!
Härliga bilder Jan och det ser ut som och påminner mycket om Trandans, så det är kanske dags för parning fast vi är i början av februari bara, men jag vet inte så noga.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2020-02-10 17:22
Hej! Håller med dig Gråhägrar och Tranor har en hel del likhet, men hägrarna är ofta lite mer 'komiska' i sina olika poseringar.. ja fortsätter den här milda vintern i södra och mellersta Sverige så får vi säkert se Tranor snart vid Hornborgasjön.. naturen brukar ha koll på vädret och reagerar säkert på eventuellt milt väder! Blir det vintrigt igen så flyger dom väl åter lite söderut.. Nu är vi snart inne i halva februari och kommer det lite vinter framöver så kan det ju ändå inte bli så lång vinter i alla fall.. och tittar jag på SMHI:s hemsida och deras 10 dygnsprognos fram t.o.m. 19 februari så är det fortfarande milt här.. oftast mellan +4° / +7°.. och knappt någon nederbörd! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
:), många fina roliga bilder och i fint ljus, det är ju nästan lite vinter i bilderna också. Hägern som inte fick vara med och går därifrån med sänkt huvud var ju extra kul
Svar från ehrsa 2020-02-10 17:29
Hej! Ja, vi hade 3 dygn (tror jag) i förra veckan när det kröp ner till minusgrader på nätterna, men det var nog mest för att det var molnfria nätter, värmeutstrålningen brukar vara rejäl då! Det vita på sjön här kanske var några snöflingor, eller så var det 'frost' av något slag, det fanns inget vitt i terrängen i alla fall.. man kan säga att vintern var 3 dagar kort och inte intensiv i år.. fortfarande ingen vinter i sikte här på SMHI:s 10 dygns prognos! Känns som det kvittar nu! Låt våren komma.. Hägern såg extra rolig ut, kroppen ser rund ut som en fotboll.. med långa ben! Tack! Peter.
Hälsn!
Vackra bilder du bjuder på! Kul att se lite is. Gillar bilden med husen i bakgrunden, väldigt annorlunda.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2020-02-10 19:09
Hej! Ja, isen kändes fint, dessutom var den lite vit.. en exklusiv känsla infann sig! :-) Hägrar är ju alltid roliga på nått sätt dessutom.. Men det var lite konstigt att' Solna' inte tycks ha någon matning i år.. hoppas att det bara tillfälligt som det är så! Tack! Johnny.
Hälsn!
Aha, är Råstasjön så nära bebyggelsen, höghus tom, det har jag inte vetat! Då kan dom inte vara alltför skygga för människor heller utan att det gr att komma någotsånär nära. Jättefina bilder blir det säkert inte av sig själv ändå, du vet hur du ska göra oavsett du är i yttre havsbandet, Tantolunden eller som här vid Råstasjön. Som flera av dom andra skriver är det roligt att se lite is och en smula sol också, hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-02-10 19:04
Hej! Ja, vi hade väl 3 dygn förra veckan när det var klart väder på nätterna, då lade sig isen.. men allt är historia nu, tyvärr.. och ser ut att förbli så även 10 dagar framöver, allt enligt SMHI:s 10 dygns prognos.. Ja, egentligen skulle bostadsbyggnaderna här ha legat ännu närmare Råstasjön.. men stora folkliga protester fick kommunen att ändra sig, Råstasjön är för viktig för folks rekreation, det går inte att bygga bort all natur, men det förstår ofta inte de som styr.. det är väl som alltid oftast pengarna som styr! Den gigantiska arenan 'Friends Arena' ligger där straxt bakom de första husen. Det är ett väldigt stort byggnadskomplex just där, med Skandinaviens största 'köpgalleria', Mall of Scandinavia' tror jag den heter, själv har jag aldrig varit där, kommer nog aldrig besöka det heller.. Tack! Björn.
Hälsn!
Trevliga bilder Jan :)
Så det var is på sjön förra veckan.
Verkar ju som en hel del hägrar håller till vid sjön även om inte kommunen matat dom så mycket den här vintern.
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2020-02-11 11:09
Hej! Ja, det hann lägga sig lite is på de där 3 kalla nätterna, men det är nog 'historia' nu.. Gissar att hälften av de hägrar som brukar finnas vid Råstasjön nu finns vid Isbladskärret.. såg ju en hel del på sina bon där ytterligare nån vecka tillbaks! Så det är inte helt fel att besöka Isbladskärret nu, tror att när väl hägrarna kommit till kärret så här tidigt, så blir dom nog kvar där.. även om det skulle råka bli lite vinterväder framöver! Tack! Fredrik.
Hälsn!
Riktigt fina bilder i vackert ljus, och kul att se is! Ger lite vinterkänsla i alla fall.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2020-02-12 11:07
Hej! Ja, det fanns nått litet snö/frostlager ovanpå isen här, så man fick faktiskt en liten vinterkänsla! Men i terrängen fanns det inget vitt alls.. Hägrarna är i alla fall roliga att både titta på och fota! Tack! Bjarne.
Hälsn!