Att spegla det jag gillar.

Hjälstaviken i veckan som var..

Tog en tur dit nu i veckan, en plats som jag inte har besökt mycket, i själva verket så var det endast mitt andra besök där.. Här finns mycket att fota som de flesta av er vet! Hade hoppats på att Skäggmesarna skulle visa upp sig fint, men jag hade bara små snabba observationer av dom även nära, men allt för snabbt för att man skulle hinna rikta kameran rätt, det handlade om sekundsnabba nära observationer.. Men jag hörde dom tydligt åt i stort sett alla håll, från spången räknat.. Men skulle dom ha suttit mer still så hade det bjudits på väldigt fina motiv! Nu blev det en del andra fåglar istället, som också var fint!

Häger i fint motljus..

Lite info när man anlänt till den södra delen av Hjälstaviken..

En Nötskrika passerade..

Spången ut mot gömslet eller Stora Parnassen..

Här hördes och sågs en hel del Skäggmesar, men dom rörde sig för mycket för att hinna fotograferas..

De enda som lät sig fotograferas var Sävsparvar..

Dagg..

Sländor fanns det en hel del..

Även en del svalor.. då är inte hösten riktigt här än..

En vråk flög förbi..

Talgoxar hittar också hit..

Även fotografer..

Stolpar med luftledningar är väl snart ett minne blott.. men dom bjuder ofta på fina sittplatser för fåglar.. det är trevligt!

Gömslet..

Mycket Grågäs, men jag såg inga andra gåsarter..

Några Skarvar, men ganska få..

Och några få Hägrar..

Men en del visade sig fint..

Andra ställde sig i fint motljus..

Sen kom en liten skur.. och ljuset var inte lika bra så jag åkte hem..

Tack för mig!

Inlagt 2017-09-23 22:02 | Läst 2093 ggr. | Permalink
Tacksamt du visar hur där ser ut, för jag hade ingen aning. En enorm skillnad mot hemmavid. Kul bild på den hoppande sävsparven. Såg också några sländor idag, anax imperator eller kejsartrollslända var några i farten. Många fina fågelbilder tog du, lyckad utflykt ser det ut som.
Hej! Ja, jag saknar själv lite 'översiktsbilder' ibland här bland bloggarna.. Tycker själv att det är trevligt när man får se vidvinkelbilder också och inte bara telebilder.. När jag åker iväg så här på en fotoutflykt för att fota fågel så har jag oftast mitt 200-500 mm. zoom, sen tar jag också med min lilla Nikon 1 AW1 med ett litet vidvinkelzoom och den väger nästan ingenting, men levererar ändå tillräckligt bra bilder för att läggas ut här. Så oftast så hänger den lilla lätta under den stora tunga.. men är ändå lätt att nå! Tack! Stefan.
Hälsn!
En underbar plats att ströva på och fint anordnat för besökare. Jag håller med dig om skäggmesarna!
Trevliga bilder hade du!
Svar från ehrsa 2017-09-23 23:49
Hej! Visst är det fint där! Kan tänka mig att det är bra alla årstider.. Vass brukar ju locka en del fåglar även vintertid! Det finns mycket mer att upptäcka där för mig, som 'knappt' varit där.. Härligt i alla fall att få höra Skäggmesarna så mycket, lite överallt! Deras läte är ju väldigt speciellt och lätt att känna igen! Tack så mycket! Mats.
Hälsn!
Wow, stannar till vid den första bilden. Spännande bildbehandling som skapar en mycket speciell bild!
Svar från ehrsa 2017-09-24 20:01
Hej! Det var ett väldigt fint motljus där under eftermiddagen, och en del underexponering gjorde sitt till.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Vackert, dit ska jag ta mig vid tillfälle! Många bra bilder och bäst gillar jag den flygande nötskrikan med sina vackra vingar!/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-09-24 20:06
Hej! Platsen är absolut värt ett besök, helst i solsken känns det som.. Känns som chansen till fina motiv ökar men det är väl så det brukar vara.. lätet från Skäggmesarna är väldigt speciellt och lätt att känna igen, bara det är värt att åka dit.. Har man tur hinner man kanske fota några också.. Tack! Björn.
Hälsn!
Vackert ställe ju med en härlig knippe bilder :)
Svar från ehrsa 2017-09-24 20:10
Hej! Hade jag denna plats i närområdet skulle jag nog vara där väldigt ofta! Det är antagligen 'Stor Stockholmsområdets' finaste fågellokal, gissar jag! Har sett många fina fågelbilder som är tagna här.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Motljushägern är ju en riktig höjdare..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2017-09-24 21:20
Hej! Misstänkte att det kunde bli fint när jag stod där.. En del underexponering förstärkte det hela! Tack! Gunte.
Hälsn!
Trevligt och fint ställe för fågelskådare och fågelfotograf på Hjälstaviken, ganska nära Skoklosters slott på 30 min bilkörning! Första bild är en riktig höjdare. Tack för du visar det där, absolut värt på besök, inte bara fota fåglar utan promenera också runt viken. Hälsn! Lasse
Svar från ehrsa 2017-09-24 21:25
Hej! Aha, du har redan varit där.. ja då vet du! Själv har jag en hel del att fortsätta att upptäcka där, vid tillfälle! Jag förstår bättre nu varför det tagits så många fina bilder just här! Tack! Lars Ove.
Hälsn!
Mycket trevligt bildreportage från Hjälstaviken :)
Väldigt fint och trevligt ställe det där, blev ingen tur dit för mig helgen som var men snart blir det nog en tur dit igen.
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2017-09-25 22:05
Hej! Hade hoppats på mer möte med Skäggmesarna, och dom fanns ju där hela tiden.. inom höravstånd och ibland snabbt fladdrande förbi.. men inte tillräckligt länge så att jag skulle hinna rikta och fokusera.. du hade säkert hunnit! :-) Men jag tyckte det var fint där, och jag gissar att det kan finnas mycket att fota där även framöver! Tack! Fredrik.
Hälsn!
Här var det många bra bilder, har aldrig begripit hur man kan känna igen dom små liven när dom flaxar runt, dom är finast i stillbild, o det fixar du! Hälsn, LO
Svar från ehrsa 2017-09-25 22:12
Hej! Många gånger är det deras läten som gör det lätt att känna igen många fåglar! Har man lärt sig t.ex. de fina Skäggmesarnas väldigt speciella läte så glömmer du aldrig det, då vet man vilken fågel som finns där inne i vassen fast man inte ens ser den.. Just Skäggmesarna är nästan aldrig tysta heller.. dom avslöjar sig mest hela tiden! Kan höras här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3275&artikel=2777666 Tack! Lars Olov.
Hälsn!