Att spegla det jag gillar.

I bäckravinen, vinterns 'Stare'..

Det finns en liten bäck vid Nacka Gård, det är den enda lokal i min 'någotsånär' nära område som brukar ha Strömstare vintertid, så har det varit även denna säsong! Och det tredje besöket nu i torsdags bjöd på en fin uppvisning i en tidig vårlik miljö, snart drar den väl norrut igen..

Här en hel del bilder på vinterns Strömstare..

Miljön uppströms, mot Dammtorpssjöns utlopp..

Lite mer miljöbilder..

Som en liten ubåt mot strömmen..

Tack för mig!

Inlagt 2017-03-28 00:03 | Läst 1124 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vilka fantastiska bilder på Strömstare Jan!
Svar från ehrsa   2017-03-28 10:25
Hej! Tack så mycket Lars Ove! Det var en ovanligt fin dag, och nu står ju solen så pass högt att ljuset tränger ner i den här ganska mörka bäckravinen.. Det är troligen nu och fram tills löven slår ut som det är som bäst vid den här lilla bäcken? Senare så skymmer alla löven för mycket.. Ljuset har ju verkligen betydelse, ja du vet..
Hälsn!
En stor mängd fina bilder, somliga sällsynt vackra. Både på fågeln och vattnet. Vackert bruna ögon på fågeln, ibland undrar jag om fåglar, liksom människor, har olika ögonfärg.
Svar från ehrsa   2017-03-28 10:44
Hej! Det var verkligen fint med ljuset som kommer ner i ravinen nu, detta gör den knappt under vintern när solen står så lågt.. och jag visste inte heller om Strömstaren fanns kvar. Jag vet inte när dom börjar dra sig norrut.. Tror nog att fåglars ögon i grunden har samma färg på 'samma' art, men beroende på ljusets omständigheter så kan det nog ändå skifta en del.. Det var i alla fall fantastiskt fint den här dagen! Nu blir det 'fokus' på den Gärdsmyg som visade sig minst lika fint, samtidigt som jag fotade Strömstaren.. det blir nästa blogg! Tack! Stefan.
Hälsn!
Det här ser ut som ett perfekt strömstarevatten och du har fångat den i en mängd fina poser. Gillar när den simmar i grunt vatten och några av närbilderna är mycket imponerande.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa   2017-03-28 10:54
Hej! Lena. Under vintersäsongen så är nog det här ett fint ställe för Strömstare, det brukar kunna finnas två individer här, men denna vinter har jag bara sett en.. Sommartid torkar ofta bäcken ut, men nu när det just varit/är islossning så strömmar vattnet riktigt fint! Det är väldigt lätt att nå bäcken, vägen till Älta från Nacka går bara några meter ifrån.. Ser nästan alltid Gärdsmyg här också! Så även denna gång, fick nog mina bästa bilder någonsin på Gärdsmyg nu.. De kommer i min nästa blogg! Nu när solen står så pass högt så blir ljuset riktigt fint här, speciellt där Strömstaren simmar omkring i det stilla vattnet i mina bilder! Tack!
Hälsn!
Fina bilder Jan. Jag får känslan att hen lär känna dig. Dom tycks ha kul vid sina vattendrag.
Ha det bra Bengt H.
Svar från ehrsa   2017-03-28 11:13
Hej! Det kan kanske vara så att den faktiskt känner igen mig, fåglar är ju ganska smarta och vet nog vad som är 'farligt' och inte.. Det är tredje gången 'vi' ses denna vinter, och det här blev bästa/närmsta mötet hittills.. närmare än så här behövs inte! När det är så här fint väder och ljus så känns det faktiskt som om Strömstaren också har lite mysigt i sitt vatten.. jag vill tro så i alla fall.. :-) Tack! Bengt.
Hälsn!
Mycket fina bilder på Strömstaren, och särskilt närbilderna där du fått ögonkontakt. Vid den bäcken har jag varit några gånger i min ungdom, jag växte ju upp i Hammarbyhöjden så det var inte så långt hemifrån. Det var lite på vägen till Hellasgården bland annat.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa   2017-03-28 11:20
Hej! Tänkte faktiskt på att du nämnt att du bott just i regionen här, misstänkte nog att du även varit här vid bäcken så klart! Efter mitt besök vid bäcken så gick jag till Hellasgården för en lunch, och promenerade sedan hela vägen till Björkhagens T-bana för att åka hem, det brukar vara en fin promenad via Dammtorpssjön och Söderbysjön.. I bäcken fick jag också en fin 'fotosession' med en Gärdsmyg, den ser jag också ofta när jag är här! Den kommer i nästa blogg.. Tack! Stig.
Hälsn!
En rad fina naturbilder bland flera.
🙂
Svar från ehrsa   2017-03-28 19:21
Hej! Strömstaren 'bjussade' på sig den här fina dagen, samtidigt som ljuset också var det bästa hittills den här vintersäsongen! Då är det verkligen roligt att vara ute och fota! Tack! Hans-Åke.
Hälsn!
Härliga bilder på Strömstaren som du fångat i en fin miljö och i trevligt ljus :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa   2017-03-28 19:24
Hej! Det är verkligen bra fotoförhållanden vid den lilla bäcken just nu, bra med smältvatten från sjöarna samtidigt som solens ljus nu når ner i den här lite skymda ravinen, så passa på om du har vägarna förbi! Håll utkik efter Gärdsmyg också den ses nästan alltid där! Fick extra fina bilder på den också, kommer i nästa blogg.. Tack! Fredrik.
Hälsn!
De sista bilderna då ljuset omsluter pippin verkligen tjusigt.
Svar från ehrsa   2017-03-28 19:28
Hej! De bilderna togs mellan två stammar som skymde det mesta.. men när jag sakta gick lite närmare stammarna så ökade 'bildvinkeln' lite mer, det kan man se i bilderna också.. Verkade som den kände sig rätt trygg där bakom stammarna.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Väldigt fin bäckravin och strömstaren är en härlig och intressant fågel. Motljuset i första bilden är riktigt snyggt, där det lyser upp längs kroppens kanter.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa   2017-03-29 22:28
Hej! Det är faktiskt fint vid den här lilla bäcken, men det är just den här årstiden som det funkar bäst att fota, ljuset tränger ner där nu och flödet på vattnet är hyffsat bra! Senare mot sommaren så kan flödet vara minimalt och ljuset hålls borta av alla lövträden.. och Strömstaren är borta.. Håller med om den första bilden, så tänkte jag också! Tack! Bjarne.
Hälsn!
2017-05-27 21:22   Erik Öberg
Hej, vilka fina bilder!
Jag hade turen att få se en strömstare på Lidingö för något år sedan, men då var ljuset inte lika bra som på dina bilder. Mina strömstarebilder, tillsammans med andra bilder på fåglar och fjärilar, återfinns på min blogg lifeonawing.com.

Med vänlig hälsning,
Erik
Svar från ehrsa   2017-05-28 21:29
Hej! Strömstarar kan vara svårt många gånger, dom håller ju ofta till i bäckraviner och liknande, samtidigt som solen står lågt vintertid.. Men ofta är det någon liten tid på dagen som det ändå fungerar, och så gäller det vanliga, att ha en hel del tur.. Du kanske skulle börja blogga lite här.. Tror att många med mig inte hinner kolla på så mycket andra 'sajter'.. Har fullt upp med att titta på alla bloggar här, och att ta hand om de bilder jag själv tar.. det tar mycket tid! Ja du vet! Tack! Erik
Hälsn!