Att spegla det jag gillar.

I brist på Domherrar..

Ja, då får man väl fota andra fåglar med färgen rött.. 'Juletider kräva röda fåglar'.. kanske? Själv får jag ta till Steglitserna som med viss oregelbunden regelbundenhet visar sig här i mitt närområde Tantolunden i Stockholm! Och sämre ersättare för Domherren kan man ju ha.. men jag tycker nog att Domherrar är snäppet mer exklusiva! Steglitser ser jag med jämna mellanrum.. Så här är det en del bilder på Steglitser i mestadels lågt och fint motljus, fotat med Z50 + 80-400 mm.

              

    

Tack för mig!

Inlagt 2019-12-19 11:04 | Läst 1592 ggr. | Permalink
Hej,
Grandiost som illustration för Julen.
Ha det väl
Bob
Svar från ehrsa 2019-12-19 17:35
Hej! Ja, dom är fina dessa Steglitser! Man tror inte riktigt att de kan vara 'Svenska' fåglar.. dom har i alla fall lite rött på sig dessutom! Tack! Bob.
Hälsn!
Det var många fina bilder på steglits.
Härligt!

Hälsningar Jörgen
Svar från ehrsa 2019-12-19 17:37
Hej! Ja, den poserade fint den här individen! Kunde flytta mig och få lite olika bakgrunder dessutom.. Tack! Jörgen.
Hälsn!
Tycker steglitsarna är intressabtare än domherren, som sällan får blänk i sina svarta ögon, och ser därför lite uppstoppade ut på bild.
/ Bengt h.
Svar från ehrsa 2019-12-19 17:49
Hej! Det är så sällan jag får se Domherrar här i mitt närområde, det är nog inte mer än 3-4 individer och i bästa fall under några dagar nu på vintern, som jag kan få se dom här.. det är därför dom känns mer 'exklusiva' än Steglitserna! Steglitser ser jag egentligen året runt här, men lite mer nu under höst och vinter känns det som.. vi får se om det kommer några Domherrar alls under denna vinter..? I förmiddags flög det förbi kanske 100 Sidensvansar utanför balkongen. dom kom från Tanto och drog bort mot Högalid.. Såg tyvärr inga senare under dagen.. Vore trevligt att få träffa dom även denna vinter! Tack! Bengt.
Hälsn!
Snyggt, det var fint ljus på bilderna
Svar från ehrsa 2019-12-19 17:55
Hej! Ja, ljuset är bra just här där Steglitserna ibland håller till! Det blir ett lågt 'släpljus' i terrängen där! Men det är bara kanske nån halvtimme som ljuset är bra, sen försvinner solstrålarna bakom Tantoberget.. då får man söka sig till södra sidan och försöka hitta nått motiv med det låga ljuset där istället.. Tack! Peter.
Hälsn!
Underbara bilder i ett härlig ljus!
Svar från ehrsa 2019-12-19 17:58
Hej! Just här är det bra ljus när solen är framme, har lärt mig det under åren.. Sen får jag en känsla av att även fåglar ofta sätter sig i en 'solstråle'.. det kanske värmer lite.. och det blir i alla fall vackert! Tack! Wolfgang.
Hälsn!
Vilka härliga bilder på steglits! 👍👍👍
Svar från ehrsa 2019-12-19 18:01
Hej! Visst är dom fina dessa fåglar! Känns nästan som att dom inte hör hemma här i Sverige.. En 'färgklick' i den annars ofta så gråa tillvaron! Tack! Terje.
Hälsn!
Mycket fina bilder på Steglitserna och de är ju inte något dåligt alternativ till Domherrarna och kanske de kommer när snön kommer. Här får jag hålla till godo med Blåmesar och Talgoxar, men det är inte så illa heller.
Ha det gott /Stig
Svar från ehrsa 2019-12-19 18:13
Hej! Ja, Steglitser är fina, men jag är nog lite bortskämd med dom här.. även om jag sällan ser mer än 3-4 stycken.. just här var det bara en enda individ! Men jag ser fler flygande ibland! Dom 'tjattrar' lite även när dom flyger så det är lätt att se fler individer som ibland flyger förbi uppe i luften.. Så jag fortsätter nog att spana lite efter Domherrar.. det är ju inte riktigt Jul än.. :-) Såg också mest Talgoxar och Blåmesar när jag promenerade en runda här idag igen i ett rätt så fint väder, undantaget idag var en fin 'vårsjungande Rödhake' som satt och exponerade sig extra bra! Fick även en hel del bilder just på den.. den var som Rödhakar är på våren när dom sjunger, då minsann sitter dom och visar sig väldigt fint så att alla ska se och höra den, annars gömmer den sig mestadels..! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Inte behöver väl du några domherrar, hur skulle du hinna få in dom bland alla steglitser? Som vanligt utsökt vackra bilder hela serien, det är bara att bläddra och njuta! Dessutom skulle var och en av bilderna passa som julkort!
Svar från ehrsa 2019-12-19 18:48
Hej! Tack! Björn. :-) Jodå någon enstaka Domherre skulle man nog kunna trycka in i flödet.. men inte för många då stockar det sig nog! Har lärt mig att just här bland 'prydnadstistlarna' så är det ofta ett fint ljus när solen står lågt, som den gör nu redan straxt efter lunch.. på söndag är det vintersolståndet, sen vänder det! Ha det så bra!
Hälsn!
Ja med detta vackra lilla ljus så har du ju fått /gjort en serie riktigt vassa bilder på denna vackra fågel :)
Svar från ehrsa 2019-12-19 22:08
Hej! Visst är den vacker Steglitsen, tycker den gör sig väldigt bra så här i motljus! Den har så pass ljus fjäderdräkt så även på 'skuggsidan' så syns den ovanligt bra! Kanske det hinner dyka upp en Domherre innan Jul, och än är det ju några dagar kvar.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Toppen bilder på steglitsen! Den duger alldeles utmärkt.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-12-19 22:15
Hej! Ja, Steglitsen har ju en del rött på sig också.. Konstigt förresten att vara 'knallröd' bara i ansiktet så här.. men fin är den, ska ändå ha en viss spaning efter Domherrar, det är ju några dagar kvar till Jul.. Idag flög det en flock på kanske 100 Sidensvansar förbi min balkong från mitt 'närområde'.. ingen stannade till för att bli fotad.. dom försvann bort mot Högalid.. Hade behövt 'Tornseglarfoto-taktik' för att hinna fota den flocken.. Apropå dom så är det imorgon bara 5 månader kvar.. sen är dom här! Tack! Johnny.
Hälsn!
Mycket fina bilder på steglitserna, fina fåglar det där.
Fint bakgrundsljus på några av bilderna :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2019-12-23 10:30
Hej! Har lärt mig att på vintern brukar det vara fint motljus just här med dessa 'prydnadstistlar', gäller bara att solen skiner.. och att det finns några Steglitser där.. det är inte alltid den 'kombinationen' stämmer in.. inte den här gråa vintern i alla fall.. Så det var mycket tur här! Tack! Fredrik.
Hälsn!