Att spegla det jag gillar.

I örnarnas rike..

I Stockholms skärgård ser man en hel del Havsörnar nu, så brukar det vara när ungfåglarna blivit flygfärdiga, dom är inte heller lika skygga som de vuxna individerna ofta är. Jag besöker gärna ett 'favorithäng' för örnarna den här årstiden, det slår aldrig fel att man får se örn just där denna årstid! Det är vid en insjö på en av de större öarna dom brukar hålla till, där finns magnifika gamla Tallar som växer nära sjön, med fina grenar för en örn att sätta sig på. Lätt för en örn att få luft under vingarna från dessa grenar.. De Tallar man ser här och som inte är planterade, har fått växa fritt endast påverkade av väder och vind genom århundraden, och har fått former så som inga andra..

Fin plats för en örn..

Och där kom den..

Men den stannade inte så länge..

Den kom tillbaks efter några minuter, antagligen ville den kolla in mig igen..

Sedan gick jag tillbaks de tvåhundra metrarna till stranden och blickade ut till ett annat 'häng' långt där ute.. fast där är det Gråsälar som 'hänger'.. som svarta prickar på skären till vänster.

Här finns nästa blogg med foton från samma skärgårdstur: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/skargardens-strandang.htm 

Tack för mig!

Inlagt 2015-08-13 22:22 | Läst 1111 ggr. | Permalink
Vilka grenverk! Och örn fanns det! Snyggt/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-08-14 13:09
Hej! Ja det stämmer, där finns Tallar som man inte ser någon annanstans! Och Örnarna tycks trivas väl där, även om dom häckar på andra platser.. Tack! Björn.
Hälsn!
Vilket mysigt ställe och tallarna är så vackra med sina krokiga grenar. Perfekt att krydda bilderna med en örn.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-08-14 18:52
Hej! Ja, här finns många fler fina och konstigt formade tallar än dessa jag fotat här! Man får en riktig urskogskänsla när man går in i skogen här, och örnar är mer regel än undantag på denna plats.. Tack! Lena.
Hälsn!
kunert 2015-08-14 19:21
Såg ett par örnar själv idag, vi var till "ett" ställe på förmiddagen innan vi skulle äta, brukar allt som oftast vara fågel där. Känner till ett par häcknings ställen. Såg du hade problem med W10, mitt funkar perfekt datorn har till och med blivit snabbare!?

Kenneth
Svar från ehrsa 2015-08-14 21:12
Hej! Kenneth. Låter trevligt, känns som även örnar har sina favoritställen precis som vi människor.. :-) Mitt W10 fungerar nog också bra, det är bara programmet 'Edge' som egentligen ska ersätta Explorer som krånglar lite ibland, men idag upptäckte jag att 'gamla' Explorer 11 faktiskt fanns kvar på datorn trots att det nya installerats.. så nu använder jag den 'stabila' Explorer istället, tills vidare..! Edge fungerar bra på alla sajter hittills utom just på Fotosidan.. och det är om jag klickar mig vidare från förstasidan, som den låser sig ibland efter tre sekunder, men ändå inte alla dagar! Jag tror att det är nått fel på Fotosidan.. Tack! Kenneth.
Hälsn!