Att spegla det jag gillar.

I samhällets tjänst..

Lagens långa arm i Gamla Stan i Stockholm, är en minst sagt dedikerad polis som sköter sitt jobb till fullo! Och verkar dessutom vara mer än trevlig mot alla, som sköter sig.. och det inebär så klart att man inte kan köra en bil på eftermiddagen utefter Västerlånggatan i Gamla Stan en eftermiddag.. hur tänkte denna taxichaufför..

Det är inte terrorattacken på Drottninggatan för ett par år sedan när 5 personer dödades, som är den första attacken genom att köra på människor som inträffat här i Stockholm.. den första gången det hände var år 2003 när en psykiskt störd person mejade ner ett antal personer just här på Västerlånggatan, och där två personer omkom innan bilen sedan kraschade in i en fastighet..

Stoppad av en Segway..

Efter en uppläxning fick han faktiskt fortsätta.. och slapp även böter..

Samma polis, på sin runda..

"Till godo för samhället" betyder texten som han har tatuerat på underarmen.. 'Pro bono publico', kommer från den gamla Romerska rätten.. 'Dura lex sed lex'  som också finns tatuerat på samma underarm, betyder 'Lagen är hård men sån är lagen'..

Tack för mig!

Inlagt 2019-10-09 18:45 | Läst 211 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Han hade kanske en god förklaring till genvägen ;)
Angående sista bilden kan jag inte låta bli att tänka på lagens väktare I kåbåjsarfilmerna..( mina favoritfilmer förövrigt)Lite annat stuk på hästen och hatten numera :))
Trevliga bilder I vanlig ordning..
Med vänlig häls/Gunte..
Svar från ehrsa   2019-10-10 10:59
Hej! Ja, någon slags tillfällig 'dispens' fick denna taxichaufför.. annars så är det motorfordonstrafik förbjuden på de flesta gator där, alla dagar mellan 11:00 - 06:00.. men just 'taxibilar' tror väldigt ofta att det inte gäller just dom.. Jag sitter ju då och då med en utomhusfika på Järntorget nära Slussen på eftermiddagen, där kommer det titt som tätt taxibilar (oftast) inkörande på eftermiddagarna och har tänkt sig att köra ut på andra sidan Gamla Stan, allt för att istället slippa köra runt Gamla Stan, detta eftersom det finns ett hinder för personbilar att köra runt på den södra sidan om Gamla Stan, bara bussar får köra där.. om personbilar också skulle köra där så blir det såna köer så att all busstrafik skulle ha stora förseningar hela tiden. Men när jag sitter där med min fika så brukar jag titta på just den här polisen som bötfäller alla han hinner med.. ibland kan det komma 2-3 bilar nästan samtidigt.. som han i lugn och ro stoppar och delar ut böter till, en i taget.. Och som du antyder han verkar vara 'sheriffen' i Gamla Stan.. och tycks trivas förträffligt där.. alla affärsidkare tycks känna honom, så även många boende! Han ses ofta vara omkramad av många turister som vill ta en selfie med honom, oftast kvinnor då.. och det gör han gärna.. Han håller till på Södermalmspolisen annars, ser honom på sena eftermiddagarna ibland åka 'hem' dit och ibland även med ytterligare en 'Segwaypolis', jag ser dom när jag promenerar Hornsgatan hem.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Kul bildserie om vardagen för ordningsmakten och att taxichaffisen slapp undan utan böter. För en tid sedan blev jag vittne till något liknande när polisen hade fartkontroll utanför mitt köksfönster men där åkte fartsyndarna dit med böter. https://www.fotosidan.se/blogs/sticans-blogg/lite-blandade-nyheter-fran-lindesberg.htm
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa   2019-10-10 11:16
Hej! Ja, jag ser den här polisen ofta när jag promenerar hem från city, och det blir ju oftast via Gamla Stan då.. Man kan nog kalla honom för 'Sheriffen i Gamla Stan'.. Han är omtyckt av alla och tycks känna alla som har affärer där, och även de flesta som bor där! Även turisterna gillar honom, han blir ofta omkramad samtidigt som man vill ta en selfie med honom.. Tror nog att man kan säga att han är en riktigt bra polis! Visst är det bra att man bötfäller bilister som kör för fort som hos dig, det är otäckt när man tänker på hur oberäkneliga barn kan vara på en villagata.. likaså som här i Gamla Stan när bilister tar förbjudna smitvägar genom Gamla Stan med alla sina turister.. klart man ska få böter då, men den här Taxichauffören fick nog ändå en avhyvling, men slapp böterna.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Verkar vara ett riktigt smart fortskaffningsmedel för polisen där i Gamla stan den här tvåhjulingen. Säkert gör han stor nytta på många sätt. Alldeles som vanligt utmärkta bilder, HÄLSNINGAR/ Björn T
Svar från ehrsa   2019-10-10 11:24
Hej! 'Sheriffen i Gamla Stan' skulle man nog kunna kalla honom, men utan häst.. lite så som Gunte antydde i sin kommentar! Den här polisen verkar känna alla affärsidkare här och även många boende, ser honom ofta prata med folk och klappa deras hundar.. Många turister kramar honom och tar då gärna samtidigt en selfie.. samtidigt så bötfäller han många bilister som försöker köra genom Gamla Stan istället för att köra runt.. Och just taxiförare tycks ofta tro att vanliga regler inte gäller just dom.. på de flesta gator i Gamla Stan så är det motorfordonstrafik förbjuden mellan 11:00 - 06:00 alla dagar i veckan. Tack! Björn.
Hälsn!
Tuff polis haha :)
Bra att de visar sig ute ;)
Svar från ehrsa   2019-10-10 11:29
Hej! Ja, han är speciell den här polisen.. har svårt att se någon annan polis göra sitt jobb så bra som den här polisen gör! Han verkar vara omtyckt av alla här, utom av de som gör fel (ofta taxibilar) och får böter då förstås.. men den här taxin slapp böter fast fick sig nog en föreläsning.. Polisen här är verkligen 'Sheriffen i Gamla Stan'.. och tycks verkligen trivas med sitt jobb! Tack! Joakim.
Hälsn!