Att spegla det jag gillar.

Ibland finns motiven nära..

Så nära som redan bakom skärmen kanske de finaste motiven ses.. Det är spännande att se hur ljuset ibland snabbt förändras när solen går ner i väst.. från att ha varit vanliga ganska obetydliga moln så blir det som ett glödande inferno på himlen mitt framför en, samtidigt som jag sitter framför datorn.. så här har det sett ut flera gånger senaste veckan!

Min datorplats..

Från balkongen istället..

Andra kvällar..

Tack för mig!

Inlagt 2019-09-24 23:13 | Läst 1056 ggr. | Permalink
Vackra kvällsbilder från din lägenhet, det kan jag inte få men däremot morgonbilder med soluppgångar.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-09-25 10:41
Hej! Ja, det bjuds verkligen på fantastiska kvällshimlar rätt så ofta här! Man blir fascinerad över hur helt obetydliga moln plötsligt förvandlas till så starkt färgade moln, och det går snabbt dessutom.. Ibland hinner man knappt få fram kameran ens innan de 'starkaste' nyanserna hinner förändras.. allt beroende på vad som finns bortom horisonten och som ibland snabbt hinner skymma solens strålar! Morgonbilderna ser jag aldrig här, har bara fönster mot väst.. Men det gör inget jag är ingen morgonmänniska.. :-) Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Hej janne Snygga bilder! Ingen dålig datorplats.. Solnedgångar anses av många , som naiva smöriga bilder. Hur kan man tycka det?. Solnedgångar och soluppgångar är nog det vackraste som finns, om vi tänker efter

/ Bengt H..
Svar från ehrsa 2019-09-25 10:49
Hej! Bengt. Ja, utsikten från min datorplats kan jag inte klaga på.. det är mycket vackert man får se där under alla årstider egentligen.. Vädrets växlingar kan vara rent dramatiska ibland! Solnedgångarna här är helt fantastiskt vackra ibland, som här i bilderna! De tråkigaste är när det är mulet eller helt klara himlar, de brukar inte bjuda på något extra direkt.. de som klagar på soluppgångar och nedgångar har nog inte riktigt upplevt sådana.. och ingen är den andra lik.. dom skiljer sig alltid åt! Tack! Bengt.
Hälsn!
Interiörbilderna med Högalidskyrkans torn - toppen!
Svar från ehrsa 2019-09-25 10:51
Hej! Ja, kyrkans torn vill man ju ha med.. de ger ett bra 'perspektiv' till bilden, man får något att jämföra med! Tack! Ragnar.
Hälsn!
Snyggt. Fint med utsikt åt väster. Så fick du städat skrivbordet också för du skulle ta en bild ;)
Svar från ehrsa 2019-09-25 10:56
Hej! Så där ser mitt skrivbord alltid ut.. numera.. det är dessutom lättstädat om det skulle stöka till sig.. Utsikten är fantastisk, med lite diskretare ljus fram till 13:00 sen börjar solen lysa in så man kan behöva dra ner persiennen bakom datorn en del.. men kvällarna är ganska ofta så här vackra när det varit en klar dag! Ja, du vet.. Tack! Peter.
Hälsn!
Praktfull himmel och vilken strålande utsikt du har från din lägenhet. Inte bara från balkongen utan även från datorplatsen.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-09-25 11:02
Hej! Lena. Ja, jag kan inte klaga på utsikten från datorplatsen.. man vill ju ha koll.. :-) Har ibland men sällsynt sett Sidensvansar fara förbi straxt utanför, likaså Havsörnar och Duv/Sparvhökar en bit upp.. men ganska ofta måste jag ändå ha persiennen nere till stor del bakom skärmen.. solen är för stark när den lyser in här efter 13:00, det fungerar inte när man vill redigera bilder.. Tack! Lena.
Hälsn!
Vacker utsikt och fina bilder. // Jörgen
Svar från ehrsa 2019-09-25 17:22
Hej! Ja, ibland är det riktigt extremt när det gäller solnedgångarna i väst! Känns nästan lite lyxigt..
Tack! Jörgen.
Hälsn!
Häftiga bilder och perfekt utsikt från fönstret.
/Affe
Svar från ehrsa 2019-09-26 11:06
Hej! Ja, det är verkligen spännande med kvällshimlen ibland! Man vet heller aldrig riktigt i förväg förrän det händer.. allt har så mycket att göra med molnen och hur dom skymmer eller inte skymmer solen bortom horisonten, när den väl gått ner.. det gäller att solen kommer åt att belysa molnen som finns här, underifrån! Igår fanns alla förutsättningar igen såg det ut som men det blev mestadels en ganska platt solnedgång, och så är det oftast.. Tack! Affe. Ha det så bra!
Hälsn!
Tur din boning ligger i rätt vädersträck..och kameran har larmberedskap 24/7 dessutom.
Beroende på årstid så passar middagsrasten på jobbet runt 18 tiden in med dessa grymma
solnedgångar som visar upp sig rakt ut från lunchrummet.Och vad kan jag köra åt det, INGET :(
Bild 6 och 7 gillas speciellt när bara siluetterna finns kvar och dom mättade färgerna får utrymme..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-09-26 11:48
Hej! Ja, det här med kvällssol och när man som jag bor 8 våningar upp är verkligen något extra! Det är ofta helt fantastiska kvällshimlar man bjuds på, det visste jag inte riktigt när jag flyttade hit.. när jag för första gången tittade på den här lyan så såg jag just den dagen för 19 år sen i mitten på november att den ändå var intressant, solen sken nämligen in i lägenheten då vid kanske 14:00.. Kan solen skina in i mitten på november då är det mycket intressant.. Dom här 'grymma' kvällshimlarna kommer ibland väldigt snabbt, men man får vara lite beredd när det är en klar eftermiddag med ändå en del moln, det är då det plötsligt kan hända.. Jamen, då har du i alla fall en del solnedgångar att kika på och 'sukta' lite efter.. Och det är väl så, att de 'bästa' bilderna blir ofta aldrig tagna.. Och jag märker ju att kamerorna klarar inte riktigt av de här extremt färgade solnedgångarna, dom är alltid mycket vackrare i verkligheten än vad kameran/jag lyckas att förmedla.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Ojoj så vackert! Vilken toppen utsikt du har inte bara från balkongen.
Mycket fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-09-26 16:52
Hej! Ja, jag blir själv överraskad många gånger när det gäller solnedgångarna i väst, ofta kan jag sitta med persiennen nere i fönstret bakom datorn för att se skärmen bättre och märker inte vilken fin himmel som är på gång.. men till sist så ser jag det ändå, då brukar det bli bråttom att få fram kameran och ta en del olika exponeringar, där någon hoppas bli den rätta.. Man får fota solnedgångarna nu sedan Tornseglarna drog.. det är drygt en månad sedan nu.. Tack! Johnny.
Hälsn!