Att spegla det jag gillar.

Ibland stämmer allt..

Den har gäckat mig länge.. har mest hört den 'knäppa' i nått mörkt buskage, men den har även bjudit på korta strofer av sin 'vårsång' vilket dom gör ibland även på hösten! Men så plötsligt fanns den där och agerade motiv, dessutom med perfekt ljussättning.. hur ofta händer det? Och den satt kvar i mer än bara ett par sekunder.. troligen så värmde solen lite där den satte sig.. Rödhaken! Här fotat med Z50 + 200-500 mm. som då blir 300-750 mm. och platsen är runt knuten i mitt närområde Tantolunden, i Stockholm.

Det började med en misstänkt rumpa.. så som det brukar med den fågeln..

Plötsligt visade den sig fint i en liten solstråle..

Optimal ljussättning..

Tack för mig!

Inlagt 2019-12-05 17:42 | Läst 2203 ggr. | Permalink
Hej Jan.
Den elsker jeg og du har fanget nogle smukke øjeblikke med den.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2019-12-05 21:25
Hej! Visst är det en fin liten fågel! Som en liten juvel när solen lyser på den.. Ibland har man tur.. Fågeln själv fixade belysningen.. Men förmodligen så värmde solen lite här, och det var någon minusgrad i luften! Tack! Erik.
Hilsen!
Fantastiskt söt liten fågel, o du fick några riktiga kanonbilder på den, läckert! Hälsn, LO
Svar från ehrsa 2019-12-05 21:28
Hej! Ja, det är ingen 'dussinfågel det här.. man ser dem sparsamt i Sverige den här årstiden, och oftast håller dom till i täta buskage.. men dom är ofta lite nyfikna också! En fågel med lite 'attityd', det är lätt att gilla den! Tack! LO.
Hälsn!
Fantastiskt fina bilder på rödhaken där den sitter och myser i solen. Den lyser som en orangefärgad lykta i det varma solljuset. Bilder som man blir glad av i mörkret.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-12-05 21:33
Hej! Ja, här hade jag tur.. Tänk att få en Rödhake som själv fixar rätt belysning.. hur ofta händer det? Men förmodligen värmde solen lite, det var därför den satte sig där en liten stund.. dom är nog lite smarta också! Det var vid samma plats som jag hade Gärdsmygen för nån vecka sen.. då hörde jag också en Rödhake, som inte visade sig den gången! Men nu gick det! Som du säger, man blir alltid glad av en Rödhake.. Tack! Lena.
Hälsn!
Härligt, den är fin den där rödhaken och på en del bilder burrar den upp sig ordentligt, precis som den fryser. Kanske den gjorde också!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2019-12-05 21:38
Hej! Den är lite av en favorit Rödhaken, speciellt den här årstidennär dom flesta Rödhakar flyttar söderut, men en del väljer att stanna kvar här.. då blir man extra glad att få se och kunna fota en nu när det är vinter! Fantastiskt att den var så klok så den fixade fin belysning dessutom.. :-) Det var minusgrader den här dagen, så därför burrade den upp sig ordentligt och satte sig i en strimma av sol.. Det får man som fotograf tacka för! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Underbara bilder på rödhaken den är så väldans vacker, snyggt Jan! Hälsningar//Per
Svar från ehrsa 2019-12-05 21:41
Hej! Ja, den är verkligen vacker Rödhaken! Dom flesta flyttar ju söderut men några blir alltid kvar även under vintern, det är man tacksam för! Tycker den är extra vacker den här årstiden.. ser ut att ha en tjock dunjacka dessutom! Tack! Per.
Hälsn!
Den är som en liten boll, snyggt fotat!!
Svar från ehrsa 2019-12-06 10:20
Hej! Ja, den blev som en tennisboll när den burrade upp sig så där.. såg ut som den hade en tjock 'dunjacka' då.. det var fantastiskt att den dessutom satte sig en stund i solens strålar, en bättre belysning kunde jag inte ha fått! Tack! Anne-Sophie.
Hälsn!
Oj så fint! Och vilket ljus, perfekt! Och dom nya grejorna verkar hålla vad dom lovat, inom flera områden, roligt! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-12-06 10:30
Hej! Ja, det blev ett extra fint möte här! Dom är ju ofta så svårflörtade, men plötsligt händer det.. och allt stämmer! Belysningen fixade den själv dessutom.. Ja, hittills så har kameran levererat, lite över förväntan t.o.m.. Det enda som jag inte har hunnit prova är 'flygande fågel'.. hur den klarar att hålla fokus? Samtidigt så har jag märkt när jag provat lite som hastigast, att det är lätt att tappa en fågel 'ur sökaren'.. men det beror säkert på att jag nu har x1,5 i brännvidd med mina tidigare telezoomar.. och det är klart att det är lätt att tappa en flygande fågel när förstoringen ökar x1,5.. Måste testa mer! Tack! Björn.
Hälsn!
Kul att du fick så fina bilder på den gäckande Rödhaken, och visst är den fin där den sitter och njuter.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-12-06 10:37
Hej! Ja, det här blev ett sånt där möte som 'plötsligt' bara händer.. Tycker att det ofta är så i naturen! Man tycker att man inte hittar något intressant under en längre tid, men plötsligt så är 'slumpen' där.. Det var nån minusgrad här som troligen gjorde att den burrade upp sig lite extra, och även att den satte sig en kort stund i den värmande solstrålen.. dessutom gjorde den mig glad! :-) Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Så himla söt och så fint ljus! Gratia!
Svar från ehrsa 2019-12-06 10:44
Hej! Ja, Rödhaken är en charmig fågel! Kan se eller höra den lite då och då även nu vintertid, men det är verkligen sällan den visar sig så här extra fint! Även den fina belysningen fixade den till själv.. men det är så där, plötsligt händer det, gäller bara att vara beredd då!
Grazie mille! Måns.
Hälsn!
Vad härligt Rödhaken visar upp sig, dom brukar vara snabbt borta fördet mesta när man får dom i sikte..gillade kanske att sitta i solstrimman och värma sig..
Sen har man det problemet att det nästan alltid är en liten kvist på fel ställe men inte så mycket att göra åt annat än att vänta och ha lite tur..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-12-09 10:12
Hej! Så sant det du skriver, instämmer i allt! Och jag har nog väntat hela hösten på att få riktigt bra bilder på den, och nu plötsligt hände det.. dessutom fixar den själv 'ljussättningen'.. Men så här är det ofta med fåglar, plötsligt händer det bara.. gäller att huvud (på fotografen) och kamera är med.. Här hade jag kanske en total tid på 20 sek. för alla bilderna här, det är en evighet i 'Rödhaksvärlden'.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Fina bilder på rödhaken :)
Mycket trevlig fågel att fota när man får chansen och om den är snäll och sitter still :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2019-12-09 10:16
Hej! Visst gillar man Rödhakar, men som du säger de är inte helt enkla.. De här bilderna togs nog under sammanlagt 20 sekunder, och det är ju lång tid för att vara en Rödhake.. Det kändes fantastiskt när den själv satte sig i den här solstrimman och burrade upp sig extra, som en tennisboll.. Den har verkligen gäckat mig hela hösten.. men plötsligt händer det, som det ofta gör! Tack! Fredrik.
Hälsn!
Mr_North 2019-12-09 11:14
Ibland har man tur att dom är samarbetsvilliga :)
Dom bästa bilderna jag fått på rödhake så låg jag och fotade grodor vid en liten damm då jag hörde ett knäppande ljud bakom mig, trodde först att det var en person som stod bakom och gjorde ljudet för att uppmärksamma att någon var där, när jag tittar bakom mig så sitter en nyfiken rödhake ca 3m bakom mig helt orädd, jag kan vända mig om och ta mina bilder utan att den brydde sig :)
Bilderna kan ses här: https://flic.kr/p/TBd3FL
Svar från ehrsa 2019-12-09 11:50
Kul, jättefina bilder! Dom är ju ofta lite nyfikna också! Minns en gång i min ungdom när jag låg under en upphissad bil och fixade med handbromsvajern, då hoppade det in en Rödhake där under och kikade på mig.. kanske bara en halv meter ifrån.. den gjorde det flera gånger dessutom! Den var väldigt trevlig!
Hälsn!