Att spegla det jag gillar.

Igår blev det vidvinkelzoomen..

och en promenad hem i fint sensommarväder, från city mot Hornstull. Det är en ren njutning när förhållandena är så fina som under fredagen. Och motiv dyker det upp hela tiden, det är svårt bara att hinna med ibland..

Här är min fredagspromenad!

Är vi i Sverige..

Längtans blick från en "Mona Lisa look a'like", på fina gatan..

Berzelii park, en Kastanj

Arsenalsgatan

Verkar dyrt..

Äldre kvinna med grym teknik..

Blasieholmen

Utsikt från en Kungakrona..

Hmm..

Gamla stan

Trevligt fik, kan rekommenderas..

Egen balkong..

Känns tidigt..

Ensam..

Järntorget

Sådan herre, sådan hund.. kanske?

Kornhamnstorg

Slussen

Eftermiddagsrusning..

Hornsgatspuckeln

Hornsgatan, vid Bysis.

Nästan hemma..

Tack för mig!

 

Inlagt 2014-10-04 11:18 | Läst 1174 ggr. | Permalink
Trevligt vidvinkelreportage från hufvudstaden! Trots alla fina stadsmiljöer så blir det kastanjelöven som blir dagens favorit!
/Niklas
Svar från ehrsa 2014-10-04 19:10
Hej! Tack för kommentaren! Kastanjelövet med sin yttre linje i mer rostbrun färg stack verkligen ut, bland de andra löven. Det var verkligen väldigt vackert!
Mvh!
Jag har ett Sigma 10-20 mm som jag använder alldeles för sällan, tyvärr. Det blir ju en helt annan typ av bilder med ett vidvinkel, vilket du också visar med dina fina bilder. Jag är så där känslig så jag gillar egentligen inte när fasader lutar inåt i bilden, men jag får verkligen sluta med att vara så där petig, det har ju sin tjusning också. Idag har jag suttit inlåst i 7 timmar, plus någon timma i bilen. Men när jag kom hem för en stund sedan så blev det en mil på cykeln i alla fall, kalasväder är vad det är.
Svar från ehrsa 2014-10-04 19:21
Hej! Ingemar.
De lutande linjerna kan bli lite konstigt, absolut! Jag tror att man måste vänja sig lite vid det hela.. I en tät stad (Gamla Stan) med människor nära inpå, eller i tät skog tycker jag dock att det funkar rätt så bra. Med en rätt så snabb slutartid och mycket vidvinkel så blir det mesta i bilden skarpt, trots rörelser hos folket runt i kring. Det gör det också lätt att köra med "skott från höften" utan att tvingas sikta så mycket, det mesta kommer med i alla fall.. så får man räta upp och beskära lite efter förmåga i efterhand. Man behöver inte titta i sökaren, det är bara att "grovsikta" så träffar man oftast rätt! Mitt zoom är 16 - 35 mm på fullformat. Ditt zoom skulle nog funka bra i t.ex. Gamla Stan!
Bra att du tog dig ut, efter de där timmarna.. det behöver man!
Mvh!
Ingemar Svensson 2014-10-04 21:37
Du har rätt Jan, det är helt ok med lutande linjer i vissa miljöer. Jag skall anamma det, och börja använda mitt vidvinkel även för annat än vad det var inköpt för:) Ha en bra kväll!
Det var en mycket trevlig fotopromenad som jag fick följa med på. Många sköna vinklar har du hittat och fina motiv.
Stockholm är en fin stad.