Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

I örnarnas rike..

I Stockholms skärgård ser man en hel del Havsörnar nu, så brukar det vara när ungfåglarna blivit flygfärdiga, dom är inte heller lika skygga som de vuxna individerna ofta är. Jag besöker gärna ett 'favorithäng' för örnarna den här årstiden, det slår aldrig fel att man får se örn just där denna årstid! Det är vid en insjö på en av de större öarna dom brukar hålla till, där finns magnifika gamla Tallar som växer nära sjön, med fina grenar för en örn att sätta sig på. Lätt för en örn att få luft under vingarna från dessa grenar.. De Tallar man ser här och som inte är planterade, har fått växa fritt endast påverkade av väder och vind genom århundraden, och har fått former så som inga andra..

Fin plats för en örn..

Och där kom den..

Men den stannade inte så länge..

Den kom tillbaks efter några minuter, antagligen ville den kolla in mig igen..

Sedan gick jag tillbaks de tvåhundra metrarna till stranden och blickade ut till ett annat 'häng' långt där ute.. fast där är det Gråsälar som 'hänger'.. som svarta prickar på skären till vänster.

Här finns nästa blogg med foton från samma skärgårdstur: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/skargardens-strandang.htm 

Tack för mig!

Postat 2015-08-13 22:22 | Läst 1110 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kan inte hjälpa det..

Men jag tycker Storskarvar är både vackra och spännande fåglar! Det är något 'urtidsaktigt' över dom.. När jag var barn fanns dom inte kvar i skärgården, bortskjutna sedan länge.. ändå fanns namnen kvar, på öar, eller ibland hela skärgårdar döpta sedan århundraden tillbaks. Ett exempel är Skarvs skärgård lite NO om Svenska Högarna i Stockholms skärgård, ett fantastiskt vackert område att besöka, när vädret är lugnt..

På 80-talet såg man inte heller några Skarvar, annat än när det började bli höst och vinter. Hittade en gång på 80-talet en 'fågelring' liggande i stranden på norra delen av Bullerö, och skickade in den till Naturhistoriska, efter en tid kom svaret att det var en Storskarv som märktes som bounge vid Norges Atlantkust, och den märktes en bit norr om Trondheim ett år innan jag hittade ringen. Sånt är spännande att få veta!

Numera ser man Storskarvar överallt och under alla årstider.. antagligen ett svar på att födotillgången är god.. och vad beror det på.. övergödning antagligen.. och vem beror det på.. ja inte är det Skarven!

Tack för mig!

Postat 2015-08-09 21:28 | Läst 1204 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Ibland busar det till sig..

Visst har det regnat då och då denna sommar.. men ibland 'busar' det till sig lite extra, och det kan bli riktigt vackert..! Som det gjorde här över Södermalm igår kväll. Riktigt fint, när man själv kan vara inomhus.. :-)

Någon skyndar sig ner till Bromma..

Alla flyr..

Ett 'tråg' tror jag SMHI kallar det..

Det regnade tvärs..

Men efter regn kommer sol..    och sedan kanske lite regn..   :-)

Tack för mig!

Postat 2015-08-03 12:58 | Läst 1777 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera