Att spegla det jag gillar.

Nu är det bekräftat.. sommaren kom ikväll 20:30..

Som jag tidigare skrivit så tycker jag att det aldrig kan bli sommar om inte Tornseglarna är här.. Det är liksom dom som 'sätter' sommaren, och ingenting annat! Dom kommer aldrig förrän det blivit 'riktig sommar' här, och dom ger sig alltid iväg när sommaren börjar ta slut, ofta redan i mitten på augusti. Där emellan så flyger dom alltid förbi här på kvällarna i sin hiskeliga fart, om det inte regnar en massa så klart.. då kan dom t.o.m. tillfälligt lämna landet tills ovädret är över! Och dom har varit i luften hela tiden sedan dom lämnade bona här i augusti förra året..

Ikväll kom de första två Tornseglarna hit, i år blev det alltså sommar i Stockholm den 19 maj, förra året kom dom den 20 maj.. snacka om att vara punktliga! En dags skillnad mot förra året.. Naturen är fantastisk! Nu har 'alla' flyttfåglar anlänt.. utom några exklusiva rariteter som kan dyka upp framöver också.. Detta känns väldigt bra!

Det är under takplåten här som dom brukar häcka, det finns en luftspalt mellan putsen och plåten där dom brukar kunna krypa upp. När dom lämnar boet så är det fritt fall, vilket passar dom bra, eftersom dom i stort sett inte kan gå med sina tillbakabildade små ben..

Tack för mig!

Postat 2016-05-19 21:25 | Läst 631 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Resan ut.. kan vara nog så fin..

För mig var det premiärturen för året som gjordes nu i veckan, när det fortfarande var sommarvärme. Det här var 35:e säsongen som inleddes för min 'gamla' båt.. det lär nog vara ganska unikt! Har inte ens tittat till båten på 9 månader.. Jag har alldeles för lite med ledig tid, så det har prioriterats bort denna vinter.. Det brukar inte hända så mycket, den står alltid inkapslad med presenning på sin båtkärra, det enda som händer är att den tappar luft i sina 5 sektioner.. Så jag fyllde på luften, sjösatte och vred om startnyckeln, och motorn startade direkt utan problem.. t.o.m batteriet hade tillräckligt med laddning!

Och målet för mig är nästan alltid Tärnskär längst ut i havsbandet, 2,6 landmil räknat från Bullandö Marina där jag har båten. ( http://kartor.eniro.se/m/ZJg12 ) Men man vet aldrig säkert om det går att åka dit, beroende på dyningar som ligger och bryter mot denna yttersta ön mot havet.. Det brukar ta c:a en timme att åka dit, men lite beroende på vad man ser utefter vägen ut så klart..

Resan ut..

Det finns mycket fint utefter resvägen mot ytterskärgården.. Häger ses allmänt här.

Ejder

Även några Havsörnar kunde ses..

Kanadagäss med sina ungar.

Silvertärna

Gjorde en liten landvisit här..

Lämnade 'mellanskärgården' för vidare färd längre ut..  Storskarv här.

Strandskator

Ejder

Fint med de nyutslagna Björkarna..

Även i ytterskärgården, just här i Långviksskärsområdet, rör sig några Havsörnar..

En gammal individ, med vita stjärtfjädrar..

Även här när jag närmade mig Tärnskär, så syntes en örn röra sig..

Framme på Tärnskär, favoritön.. med den unika lagunen!

Här får det bli en fika..

Stockholms skärgårds finaste och mest av väder och vind utsatta fågelö! Detta hävdar jag med bestämdhet, efter årtionden av besök på de flesta yttre öar utefter hela kustlinjen mellan Landsort i söder och Svenska Stenarna i norr.. och ingen har heller en sådan här unikt fin 'badlagun' med en ren och fin sandbotten, och en sandstrand i ena änden..

Fortsättning följer..   Tack för mig!

Postat 2016-05-15 12:38 | Läst 1026 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Är det bara jag som blir yr..

När både vår och sommar kommer i stort sett samtidigt blir det nästan för mycket.. fåglar som 'skriker' överallt.. blommor som tokblommar.. alla träd verkar tävla om att slå ut.. då blir det nästan för mycket och jag blir mest yr, så även detta år..

Bilder direkt från kameran, när yrseln slog till under min första cykeltur på Djurgården i år..

Klorofyllen tycks nästan rinna fram i terrängen..

Tack för mig!

Postat 2016-05-07 23:56 | Läst 635 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Salt sill.. salt sill..

Ungefär så låter en Gransångares sång, om man ska försöka bokstavera den.. Ett läte som är lätt att lära sig. Det var en av de vårfåglar som jag både kunde höra och samtidigt fotografera i Tantolunden här på Södermalm i förrgår, och även andra fina fåglar visade upp sig bra. Lövsångare hördes nu allmänt i lunden även om jag inte lyckades fota någon, kul att se att dom alltid kommer när löven precis har börjat spricka ut, det är ju där bland löven som många av 'sångarna' gärna gömmer sig, och då smälter in så väl med sina olivgröna, gula, och lite gråa färger..

Från Tantolunden i förrgår, börjar med Gransångare med sin 'salt sill'..

Även en sjönsjungande Svarthätta visade upp sig fint! Få fåglar har en så stark klang i sin sång som denna fågel!

En Nötskrika visade upp sig utan att vara speciellt skygg..

Och min 'kompis' som jag träffat några gånger sedan i höstas fanns också där..

Tack för mig!

Postat 2016-05-06 22:57 | Läst 626 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Minst 3,5 miljon..

Kanske priset är ännu mer på denna rejäla coupé.. Diskret och vacker.. Nåja! Sedd på Hornsgatan igår..

 

Notera den diskreta luckan ovanpå kylaren.. det är väl där kylarprydnaden 'Spirit of Ecstasy' försvinner när bilen parkeras.. annars är det någon som snor den..

Fälgar och bromsar var av rejäla dimensioner..

Tack för mig!

Postat 2016-05-01 23:05 | Läst 646 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera