Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Spanade lite på det nya..

Det nya är 'Citybanan' som är den 'nya' tågtunneln under hela Stockholm som byggts under 8 år.. tror jag.. Idag var en dag att spana lite på det nya i all enkelhet utan för mycket detaljer, det får andra spana och fota.. Den här tunneln är ju bara för pendeltågstrafiken kring Stockholm, övriga tåg åker den gamla vanliga sträckan..

Jag åkte från Södra Station på Södermalm och det slog mig att det var trist att inte längre se Riddarfjärden eller Gamla Stan, och Norrström.. Nu är det bara en mörk tunnel så är man plötsligt vid 'Stockholm City'.. Det gillade jag nog inte..!

Stockholm City.. med en upphöjd informatör..

Perrongerna har en glasad vägg med dörrar som öppnas när tågens dörrar öppnas, det är bra för säkerheten och det blir väldigt tyst!

Det finns väldigt få sittplatser på Stockholm Citys perronger och jag fick också en känsla av att det snabbt kan bli rätt trångt på de två perrongerna om/när det uppstår förseningar i högtrafik..

Sittplats..?

Tåget passerar tyst utanför..

Spännande bild och glaskonst..

Linjer och strukturer..

Natur..

Ned till station Odenplan..

Odenplan kändes öppnare och här fanns det lite mer sittplatser än vid Stockholm City..

Sen blev det 'tunnel' hela vägen tillbaks till Söder.. lite trist med tunnel.. näe, det får nog bli T-banan som vanligt, där får man i alla fall se Riddarfjärden och Gamla Stan..    Tack för mig!

Postat 2017-07-12 23:36 | Läst 2067 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Visst, det är ju sommar, men..

Hittar man lite analoga bilder från förr i arkivet så får man väl fortsätta lite med det.. så det blir lite bilder från det analoga 1900-talet och från lite andra årstider än nu.. Bilderna är från Tärnskär eller skärgården kring Långviksskär/Söderö ett par kilometer innanför Tärnskär.

Här är bilder från min första tur ut i skärgården efter den 'brutala' isvintern 1987, här tagna troligen 20:e april, när isarna egentligen fortfarande låg kvar i mellanskärgården, själv var jag tvungen att ta mig ut via en kringgående rörelse ut till ytterskärgården norr om Runmarö och vidare utanför Bullerö och söderut.. Och det finns en hel del fint att se även på våra breddgrader, utan att behöva åka norröver..

Dit ska jag! Tärnskär, den yttersta ön, nära 900 meter lång.. fotat från Söderö 2,7 km innanför..

Väl där ute så hittade jag denna extremt vårtrötta lilla varelse..

Ingen rädsla.. bara trött..

Sååå trött..

Rak linje från hjässa till nos.. då är det alltid en Gråsäl.. ses ganska lätt även på långt håll!

Efter vintern 1987 som är den kraftfullaste i mitt liv så kom det plötsligt fem milda vintrar i rad.. då åkte jag ut även mitt i vintern när vädret så tillät, vilket oftast är fantastiskt vackert, speciellt när snön ligger! Här följer några bilder tagna under någon av dessa milda vintrar, eller vårvinter..  Vinterns början, sedd från toppen på Söderö..

Högvatten.. så högt att Tärnskär har delats till två öar.. och lite isbildning.. Min lilla båt ligger lite till vänster om mitten och upp en liten bit, på motsatta stranden, man ser något litet rött..

Vintrig lagun..

En av de större men ändå 'insjöarna' på ön, tycks ha varit islagd, is som spolats bort av vågor utifrån..

Nära högsta punkten på ön..

Mulen vinterdag vid Söderö..

Tärnskär, lagunen..

Ibland fick man stånga sig fram lite för att ta sig hem.. här infarten till Runmarö kanal, utifrån..

Sista 'vinterbilderna' från mig och mitt arkiv på ett tag..     Tack för mig!

Postat 2017-07-11 19:58 | Läst 1274 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Vad händer..? Är det Putin..

För 10 minuter sen göd 'hesa Fredrik' ljudligt över stan.. ett flertal gånger dessutom.. Ovanligt, brukar väl ske 15:00 första måndagen varje kvartal.. eller nått..

Det är nog Putin som är på g..

Drog på P4 som sig bör och det var tydligen SOS som klantat till det och tryckt på nån fel knapp.. vilken tur..!     Tack för mig!

Postat 2017-07-09 22:22 | Läst 1485 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Färg eller svartvitt.. vissa årstider är skillnaden minimal..

Är man i ytterskärgården en mulen vinterdag, just här någon gång i slutet på 80-talet när vintrarna var milda så är inte det här med färger så översvallande.. kunde lika gärna haft en svartvit film istället för den färgfilm som satt i kameran.. vet inte vilken som känns bäst, men den första är originalet.. Och platsen är 'som vanligt' Tärnskär, allra längst ut.. ja ni vet..

Fynd från arkivet.. skannade nån gång för drygt 10 år sen..     Tack för mig!

Postat 2017-07-08 23:31 | Läst 1327 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Blandade fågelbilder, analogt fotade..

Och det var inte igår dessa bilder togs, analoga bilder tagna under 80 och 90-talet .. Fanns inte en enda digital pryl då.. inte en pixel.. vet inte om 'den' ens var uppfunnen.. Alla bilder tagna på min favoritö Tärnskär, ytterst bland öar i Stockholms södra skärgård, en bra bit utanför Runmarö, Nämdö, Långviksskär.. Inskannade i lite för låg kvalitet tycker jag, något man kanske kan göra om i framtiden..?

En blandad kompott på olika fåglar tagna under olika år och olika årstider.. Men ändå bara en liten del av de arter jag mött där ute! Men dessa råkade redan finnas i arkivet sedan kanske tio år tillbaks.. Några bilder kanske redan har visats, men de får åka med igen..

Fjälluggla april 1994, även observerad vid två tillfällen här med en veckas mellanrum i februari 1988.

Jorduggla, ses varje höst, den här individen träffade jag i september 1982, klappade den t.o.m..

1 meter ifrån, fotat med en 50 mm. f/1,4

Klappade den lite på vingen, men då väste den.. Vi satt en timme bredvid varann..

Alförrädare, ovanlig gäst, men jag har sett den ett par gånger under senhöst.

Blåhake ses varje höst i september, och ibland även på våren..

Kärrsnäppor, vanlig under sensommar och höst, men även på våren..

Ljungpipare, ses då och då under hösten. Dessa två individer lyckades jag locka ner från 'lufthavet', de har ett enkelt men härligt vemodigt läte som jag härmade så bra att dom flög några varv runt mig och landade.. sånt är kul! Stannade några minuter innan dom insåg att dom blivit lurade.. Har 'härmat' ner en Ljungpipare vid annat tillfälle också, så tydligen har jag en talang där.. :-)

Tobisgrissla, en väldigt vacker liten 'Alkfågel'! Sågs allmänt här tidigare, och som alltid häckade i en bergsskreva här. Sedan minken hittade hit för kanske 20 år sen, så är dom borta.. ser dom aldrig numera!

Lika röda i svalget som deras fötter är..

Snösparvar, ganska vanliga i flock när det börjar gå mot senhöst eller vinter här..

Spovar, brukar ses både vår och höst, tror dessa är Småspovar..

Smalnäbbad Simsnäppa, ses ofta mitt i sommaren så det är väl honorna då som dragit, och lämnat över häckningen i fjällen till hanarna..

Skärsnäppa en tuffing! Ses oftast på senhösten eller på vintern här..

Tack för mig!

Postat 2017-07-07 22:17 | Läst 1459 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa