Ögonblick i min vardag..

Att spegla det jag gillar.

Sett i kärret..

I min förra blogg visade jag bilder tagna vid sidan om Isbladskärret på Djurgården i Stockholm, nu kommer bilder tagna i kärret.. Det är ett kärr som håller på att växa igen helt och i rådande torka så håller dessutom vattenytorna på att torka bort.. det var likadant förra sommaren som också blev väldigt torr! Det här kärret måste man gräva ur väldigt mycket framöver och ta bort mycket av alla växter annars är det dödsdömt som 'fågelsjö' inom en väldigt snar framtid! Roligt i år var ändå att paret Sångsvanar som försökt häcka här de åtminstone senaste tre åren, nu ändå gick till häckning för första gången! Jag hade tidigare inte sett om dom lyckades med häckningen i år, eftersom jag inte sett svanarna på några veckor. Trodde att dom hade tagit sig ut i 'saltsjön' istället! Men den här gången så fanns det en vuxen och två ungfåglar i kärret, det var roligt! Annars så var det Hägrarna som gick omkring i det låga vattenståndet som mestadels blev dagens fotomotiv.. Fotat med 80-400 mm.

Där kom dom..

Orange hals färgad av dyn..

Vattenståndet är numera så lågt så att en Häger kan spatsera omkring..

Från 'bryggan' här togs fågelbilderna här ovan..

Tack för mig!

Postat 2018-07-07 13:57 | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Sett vid sidan om kärret..

Cyklade en runda på Djurgården härom dagen, och då blir det gärna ett besök vid och kring Isbladskärret också. Kikade först efter 'skuggornas fåglar' utefter den skuggiga västsidan av kärret, här brukar finnas en del trevliga 'skugg och buskage' älskande arter.. och jodå, dom fanns här även denna gång! Den enda som jag inte lyckades få en bild på var Gärdsmyg, men den sjöng ändå flera gånger så jag trodde att jag skulle få syn på den, men det ville den inte den här dagen.. Fotat med 80-400 mm.

Först så visade sig en större Hackspett extra fint.. även om den kanske inte tillhör 'skuggfåglarna'..

En gammal stubbe är alltid intressant..

Här uppe i lövverket hade det varit fint med en fågel..

Men det blev här nere i riset som en ung Rödhake visade sig..

Inte så långt därifrån fanns en vuxen individ..

Sen fanns ju också Taltrastar här, bland skuggorna så klart.. Den undrar fortfarande varför den så sällan blir fotad.. Kan bara hålla med, den syns ju aldrig bland bloggarna här på FS.. Förutom den vuxna individen så ses även en ungfågel till vänster här..

Syns bättre här..

Tack för mig!

Postat 2018-07-06 19:11 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Lite bilder i helgen, från Stockholms gator..

Som vanligt den här årstiden när det är fint väder så vimlar det av turister och 'vi andra' på stan.. även om jag känner mig som en turist jag också.. där jag går runt med min kamera på magen och grovriktar mig mot olika motiv som jag finner intressanta! Som en gammal 'stridsvagn S' som Måns H. en gång så fyndigt beskrev det.. Men så är det, grovinriktning och sedan ett eller flera tryck på Nikons lilla trådlösa fjärrutlösare WR-T10 så får kamerans teknik fixa resten (D750). Nytt för denna gång var att jag provade med en fast 105 mm. f/2,8 (makro). Kameran blev inte för tung så att den tippar neråt med det här objektivet, när batterigreppet är monterat som ett slags mothåll mot kroppen. Det var lite svårare att träffa rätt med inriktningen mot tänkt motiv eftersom bildvinkeln blir så mycket mindre med ett 'längre' objektiv, men det gick det också efter lite övning.. Men så klart är det enklare med mina andra objektiv med kortare brännvidd! Tycker nog också att mitt 85 mm. egentligen är bäst på det här.. Kul ändå att se att även ett 105 mm. fungerar!

Några bilder från lördagen..   Fest..

Gatufotograf kanske..

Jisses.. Hare Krishna.. Trodde dom slutade på 80-talet..

'Flyktingkänslan' blev påtaglig här..

Gatufotografen igen.. Gamla Stan är inte så stort..

Levande orkester, men dom spelade inget när jag stod där tyvärr..

Gamla Stans mest fotograferade balkong..

Blåsigt..

Kanske blev jag fotad här..

Svenska Akademien..

Kristina L.

Såg du vem det var..

Fotat från 'min' fikaplats på hörnet vid Järntorget..

Tack för mig!

Postat 2018-07-02 23:26 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera