Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Ett gissel..

Ser det lite som ett hösttecken också, bland alla andra.. När bladlössen tar över mina Petunior då är också sommaren över.. I år har dom varit ovanligt påträngande! Dom började med att trycka ner och förinta mina Penséer redan tidigt i våras, så brukar det inte vara! Bytte snabbt till Petunior istället som har vuxit fint under sommaren till nu, med en del småangrepp.. Men från halva augusti har dom mångfaldigat sina angrepp, så nu slängdes dom blommorna bort! Känns inte som det är nån idé längre att ersätta dom med nått växande nu längre, hösten är troligen snart här på 'riktigt'.. Fotat med Z50 + FTZ + Nikon macro 105 mm.

Här några bilder på de eländiga Bladlössen..

Tack för mig!

Postat 2020-09-07 21:59 | Läst 528 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Apropå munskydd mot smittspridning..

Med anledning av Bengt H:s tidigare blogg idag.. 'Finn fem fel', så hette något man ibland såg i tidningar och tidskrifter förr (även tidigare i Erik M:s blogg minns jag att jag har sett lite såna klurigheter)! Där man då fick försöka hitta dessa fem fel.. Detta gäller ofta även vid handhavande av 'munskydd' som jag ser användas på stan här.. Hur bra är dessa egentligen när man inte ens tycks veta hur man ska hantera dom.. Detta kan ni troligen googla fram själva, hur man nu bör hantera dom.. Själv har jag fotat lite uppenbara fel som jag sett hos bärare.. Ska dom göra nån nytta så gäller det nog att hantera dom rätt, annars lär smittspridningen öka istället, kanske är det därför smittan nu ökat i sydliga länder trots rätt så strikta regler om användning av munskydd.. man använder dom kanske på ett felaktigt sätt, eller så går man för nära varann just för att man har munskydd.. jag vet inte?

Lite bilder här med 'hantering' av munskydd, fotat i Stockholm.. Kanske inte 'finn fem fel' här, men ändå inte ett optimalt sätt att hantera dom, och kanske det ökar smittspridningen istället.. Eller så har munskydden blivit lite av en 'accessoar' numera..

Näsorna..

Näsan igen..

Kanske är munskyddet helt nytt här..

Kanske kontaminerad..

Man måste väl få dricka..

Jag vill också dricka..

Bättre att hakan får skyddet..

Hakan igen..  OBS, titta nu på munskyddet..

På gång att användas kanske..

Hakan igen, även bland de unga och kloka..

En smörgås går ju före..

En näsa igen..

Tack för mig!

Postat 2020-09-01 19:15 | Läst 692 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera