Att spegla det jag gillar.

Ingen fotar Taltrastar..

Tror jag aldrig har sett någon Taltrast här på bloggen.. själv har jag inte heller fotat någon förut.. och det känns som det är en fågel som håller sig lite i skymundan, dessutom oftast inne i skogarna.. Det är ingen fågel som hoppar runt på gräsmattorna direkt! Däremot är den  en 'mästersångare' som man i stort sett kan jämföra med en Koltrast! Kanske man kan förväxla dom två ibland också.. 

Så här låter den: https://www.fågelsång.se/taltrast/

Den här trasten är ganska liten jämfört med Björktrastar, Koltrastar och Dubbeltrastar.. Så håll utkik efter den och framför allt lyssna efter den, hörs gärna sent på kvällarna.. Fotat med 80-400 mm.

Taltrast, fotad nära Isbladskärret på Djurgården i Stockholm.

Lite andra bilder från eller nära Isbladskärret..

Grönfink

Gräsand

Fisktärna

Sångsvan

Gråhäger

Inte så långt från kärret så når man saltsjön, med andra arter.. nästan skärgårdskänsla..

Men på andra sidan ligger Lidingö.. så var det med den skärgårdskänslan..

Tack för mig!

Inlagt 2018-05-25 23:11 | Läst 1806 ggr. | Permalink
Taltrasten har i mina öron mervariation i sin sång, han talar verkligen. Koltrasten flörtar mera sin ganska svemodiga sång mer likadant. Kul att få sebhur den ser ut,mtaltrasten! / Björn T
Svar från ehrsa 2018-05-25 23:40
Hej! Är man medveten finns det absolut en skillnad! Jag håller med dig! Tror just det att Taltrasten också sjunger högt och hörs långt gör att 'folk' tror att det är Koltrast dom hör, fast det var en Taltrast.. jag har varit med om det! Väldigt fint är det i alla fall! Tack så mycket Björn!
Hälsn!
Vad fint den sjunger , taltrasten! Fina bilder du visar här Jan!

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-05-25 23:51
Hej! Visst gör den! Är man ganska liten och inte så iögonfallande och gömmer sig oftast i skogen så är det ju nästan ingen som ser en.. då får man kanske sjunga bra istället som kompensation.. :-) Man kanske skulle prova.. Tack så mycket Eva!
Hälsn!
Många härliga promenadbilder och någon sådan trast har jag nog inte sett, Inte medvetet iallafall.
Fina plaskbilder på tärnan? och sångsvanen som tittar upp är väldigt fin.
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-05-26 23:04
Hej! Dags att ge de undanskymda Taltrastarna lite uppmärksamhet, det förtjänar dom! När jag fick syn på denna individ på lite håll och såg den snett bakifrån trodde jag först att det var en Rödhake.. Färgerna bakifrån och sättet den hoppade runt i terrängen påminde starkt om Rödhake, och den är inte så stor heller! Men ser man det prickiga bröstet så blir det ju en helt annan sak.. Tack så mycket Gunte!
Hälsn!
Det var en härlig blandning. Tror inte jag sett den trasten här, kan inte minnas det. Bilden på koltrasten gillar jag mest, så stilren. Trastarna håller gärna till i skuggan inne bland buskar som du säger, det är väl där maten finns. Har koltrast och björktrast, sett rödvingetrast också.
Svar från ehrsa 2018-05-26 23:06
Hej! Taltrast är ju en ganska vanlig fågel, men det känns som den håller sig lite undan, ungefär som Rödhakar gör.. När jag såg den här individen snett bakifrån på håll så trodde jag faktiskt att det var en Rödhake.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Mycket fina trastbilder och favoriten blir som vanligt koltrastbilden!
Svar från ehrsa 2018-05-26 23:09
Hej! Tack så mycket Dan! Det var kul att få fota denna skönsjungande Taltrast, den tillhör ju inte de vanligaste fåglarna som man brukar kunna fota..
Hälsn!
De trastar jag sett är nog Koltrasten och Björktrasten, Taltrasten har jag nog aldrig stött på, men den finns säkert här också i skogen. Du har fått fina bilder på den så den lär kanske inte vara omöjlig att få syn på.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-05-26 23:12
Hej! Tror att Taltrasten är en lite förbisedd fågel, den är nog vanligare än man tror.. Tog den först för en Rödhake när jag såg den snett bakifrån på lite håll.. Man får hålla utkik! Tack så mycket Stig! Ha det så bra!
Hälsn!
Trodde jag fotade en taltrast häromdagen, men det var en rödvingetrast. Har inte full koll på alla trastar.
Så fint den sjunger.
Härliga somriga bilder och du kan lura vem som helst att du är långt borta i skogen om du inte avslöjar det med bilder på t.ex. Lidingö :-)
Änderna med sina ungar är väl alltid gulliga att se och tärnorna är mästare på att underhålla. Fint !
Svar från ehrsa 2018-05-26 23:20
Hej! Känns som Taltrasten är lite lurig.. när jag såg den här individen snett bakifrån på lite håll så trodde jag att det var en Rödhake.. Den rörde sig lite likt en Rödhake och i lite buskig/grenig miljö.. Rödvingetrastar är också fina, och lätta att känna igen med sitt speciella läte! Taltrasten är nog mest 'känd' för sin fina sång, men är nog lite förbisedd också.. Ja man får se upp med bakgrunderna, man vill ju inte ha en 'Lidingö' i bakgrunden.. Bakgrunden är ju viktig, som du om någon vet.. Men kolla efter Taltrastar, dom är rätt fina faktiskt! Tack så mycket Ing-Marie!
Hälsn!
Fina bilder på taltrasten! Fin miljö dessutom.
Den har jag själv inte på bild.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-05-27 11:31
Hej! Känns som Taltrasten är en ganska förbisedd fågel bland oss som ändå fotar fåglar rätt så ofta.. Vet inte varför det är så, det är ju ändå en fågel som inte är helt ovanlig och som sjunger väldigt vackert! Men förklaringen är nog också att den håller till inne i skogen och verkar gömma sig en del.. Trodde först det var en Rödhake när jag såg den snett bakifrån på lite håll.. den hoppade runt också lite som Rödhakar gör! Och det är också en ganska liten trast kunde jag se.. Roligt ändå att få lite bilder på den, det var den värd! Tack så mycket Johnny!
Hälsn!
Mycket trevliga bilder, gillar dom först i den fina skogsmiljön :)
Ser att skarvarna gillar att hålla till inne i stan också.
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2018-05-28 13:06
Hej! Ja, bilderna med Taltrast blev riktigt fina i den miljön! En ganska förbisedd fågel måste man nog säga.. har nog aldrig sett en bild på en Taltrast här bland bloggarna.. det är lite synd! Men det är väl så, de här fåglarna som nästan gömmer sig lite i skogen är inte så lätta att fota.. Det var första gången för mig! Och den sjunger ju väldigt vackert! Tänk, när jag var barn fanns inga Skarvar synliga i skärgården ens, nu ser jag dom flyga förbi ibland från min balkong i stan.. Det händer saker i fågelvärlden! Tack! Fredrik.
Hälsn!